2024.04.27, Szombat

Látványos fejlesztések a Messzi István Sportcsarnokban

hiros-sport.hu

2018.09.05. 06:06

2015 óta jelentős korszerűsítések zajlanak a létesítményben, idén nyáron pedig olyan látványos fejlesztésekre került sor, melyek közvetlenül a játéktérhez kapcsolódnak: a parketta és a világítástechnika is teljesen megújult.

Hirdetés

A Messzi István Sportcsarnok Kecskemét egyik legjelentősebb sportlétesítménye, egész évben teljes kihasználtsággal működik. Nemcsak sporteseményeknek, hanem kulturális és zenei rendezvényeknek is helyszínt biztosít.
 

Szenes Márton, a sportcsarnokot üzemeltető Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a csarnokban készülő egyesületek mindegyikével sikerült egy olyan hatékony és célravezető együttműködést kialakítani, melynek eredményeként közösen tesznek azért, hogy a csarnok a lehető legmagasabb színvonalon működjön és korszerűsödjön. A létesítmény fejlesztéseinek köszönhetően a játékosok jobb feltételek között végezhetik edzéseiket, és a mérkőzések körülményei is javulnak. Az idén nyáron megvalósult parkettafelújítás és a világítórendszer teljes cseréje is ezen elvek alapján történt. Az sem elhanyagolandó, hogy a korszerűsítéseket a sportági szakszövetségek is értékelik, egyre szívesebben válasszák a kecskeméti sportcsarnokot válogatott mérkőzések, edzőtáborok helyszínéül.

A csarnok világítása a KTE Kosárlabda Klub Kft. kezdeményezésére, az üzemeltetővel együttműködésben, a kosárlabda klub sportfejlesztési programjának keretében, TAO források felhasználásával újult meg. Ez a beruházás több szempontból is fontos: jelentős energia-megtakarítás érhető el vele, a létesítmény alkalmassá válik nemzetközi mérkőzések lebonyolítására és tévés közvetítésekre, valamint a szurkolói élményt is jelentősen fokozza.

Sörös Jenő, a KTE Kosárlabda Klub Kft. ügyvezetője hozzátette: az elmúlt években több olyan beruházást sikerült megvalósítaniuk, melyek hozzájárultak a sportcsarnok fejlesztéséhez. Új mobil lelátórendszert és ledes eredménykijelzőket szereltettek fel. Hangsúlyozta: a beruházásaik tervezésekor a kecskeméti sportélet érdekét tartják elsőrendűnek.

forrás: hiros-sport.hu

KecskemétSportMesszi István Sportcsarnok