2024.04.20, Szombat
Legyél te is 1848-as hős!

Legyél te is 1848-as hős!

Kutyakaparó Futófesztivál

2018.02.19. 08:16

Fuss te is 1848 métert a nemzeti ünnepen
a IV. Kutyakaparó Futófesztiválon Kocséron!

Hirdetés

Kocsér község lakossága igyekszik méltón módon ápolni nemzeti hagyományainkat és a helyi értékeiket. Ennek érdekében immár negyedik alkalommal rendezi meg a község Önkormányzata a Kutyakaparó Futófesztivált.

2018.március 15-én, csütörtökön délelőtt 9 órakor rajtol el a IV. Kutyakaparó Fesztivál mezőnye a Petőfi által megénekelt Kutyakaparó csárdától az iskolai diáktüzércsapat ágyúlövésére!

A távot a Kutyakaparó csárda és a kocséri sportcsarnok között jelölték ki. Igazodva a történelemhez a táv 1848 méter, a háromfős váltók tagjainak, vagy 5 544 méter az egyéni indulóknak, az igazi hősök azonban 10 000 méteres távon is indulhatnak.

Tavaly több mint 250 résztvevő futott a kocséri határban, Ungvári Miklós olimpikon társaságában. Neves vendégekre, sportolókra az idén is számíthatnak a résztvevők!

 A Kutyakaparó Futófesztiválra bárki nevezhet, a szervezők mindenkit szeretettel várnak! Sportesemény lesz, de nem verseny, időmérésre ugyan sor kerül, de helyezéseket nem hirdetnek a szervezők. Viszont a támogatóknak köszönhetően ajándéktárgyakat fognak majd sorsolni a célba érkezők között, és a futást követően mindenkit szeretettel várnak egy tál paprikás krumplira is.

Nevezési díj nincs, minden résztvevő kap majd egy pólót és egy érmet.

Nevezni lehet a [email protected] címen, a nevezés határideje március 4 vasárnap éjfél.

Az esemény fővédnöke a térség országgyűlési képviselője Földi László.

További részletek folyamatosan a Kutyakaparó Fesztivál Facebook oldalán!

Ajánló