2024.07.21, Vasárnap

Shell Eco-Marathon

Ezt gondolják a magyar fiatalok a hatékony mobilitásról

2019.03.06

Megye

Az Energiahatékonyság Nemzetközi Világnapját március 6-án tartják világszerte, hogy felhívják a figyelmet az ésszerű energiafelhasználásra. Mivel egyre több energiára van szükségünk, ami felmelegíti a lakásokat, meghajtja a járműveket vagy előállítja a termékeket, az energia egyre értékesebbé válik, s még inkább igény mutatkozik az energiatakarékos megoldásokra mind az otthonainkban, mind pedig a közlekedésben.

Jól kezdett a Kandó Electric a Shell Eco-marathon versenyen

2018.07.08

A Kandó Electric járműve az első mért próbálkozáson 220 km/kWh eredményt futott, amivel egyelőre a 14. helyen áll a csapat.

A kecskeméti Kandó csapata idén is nekivág a Shell Eco-marathonnak

2018.05.20

A versenyre - amely 1985 óta teszi próbára a diákokat - összesen 175 csapat érkezik, 24 európai országból és azon túlról, hogy próbára tegye a mérnöki és tervezési képességeit és kiderüljön, ki tudja a legnagyobb távot megtenni a legkevesebb üzemanyaggal.

Rajtra készen várják a kecskeméti Kandósok az idei Shell Eco-marathont

2017.05.17

Kecskemét

2017. május 25-28 között második alkalommal tér vissza Londonba a Shell Eco-marathon, melyen a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjai is részt vesznek, akik május 17-én közelről is bemutatták az egyedi fejlesztésű járművüket az iskola műhelyében.

Kihívást jelentett a londoni versenypálya

2016.07.04

Dobogós helyezést ugyan nem sikerült elérni, de cseppet sem szégyenkezhet a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola csapata a londoni Shell Eco-marathon Europe-on elért eredménye miatt.

Kecskeméti Kandós diákok idén is a Shell Eco-Marathon Europe-on

2016.02.18

Szép eredménnyel térhetnek haza a Kandósok

2018.07.10

A magyar diákok megmutatták, hogy fejlesztéseikkel helyük van a jövő mérnökei között, akik a mobilitás legújabb kihívásaira keresnek megoldásokat.

Ma rendezik a Shell Eco-marathon üzemanyag-hatékonysági versenyt

2018.07.05

Kecskemét

A kecskeméti Kandó diákcsapata is indul a csütörtökön kezdődő Shell Eco-marathon Europe versenyen, ahol a diákok új üzemanyag-hatékonysági rekord felállítását kísérlik meg a Make the Future Live elnevezésű londoni fesztivál keretében.

Kőzápor zúdult a kecskeméti diákok kocsijára

2017.05.22

Egyéb

Kövekkel vagy téglákkal dobálták meg hétfő hajnalban a kecskeméti kandósok Londonba tartó járművét, útban a calais-i komp felé – tudta meg a hvg.hu. Az esetben senki sem sérült meg.

A kecskeméti Kandósok idén is indulnak a Shell Eco-marathonon

2017.03.27

Egyetlen hazai középiskolai indulóként a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjai már régi visszatérői a versenynek, ők idén izgalmas fejlesztésekkel készülnek, hogy megdönthessék saját rekordjukat.

Kiválóak a kecskeméti Kandósok első eredményei Londonban

2016.07.03

A kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjai már napok óta a helyszínen tesztelnek Európa egyik legnagyobb innovációs megmérettetésén, a Shell Eco-marathon Europe-on. Az üzemanyag-hatékonysági verseny technikai és biztonsági előírásait teljesítették, és az első mért eredmény is nagyon jó lett.