2024.09.16, Hétfő
Idén is megrendezik az ingyenes közösségi túranapot, a Kéktúrázás Napját
Fotók: kekturazasnapja.kektura.hu

Idén is megrendezik az ingyenes közösségi túranapot, a Kéktúrázás Napját

MTI

2024.09.05. 09:50

A Magyar Természetjáró Szövetség szokás szerint október második szombatján rendezi meg a közösségi túranapot, amely immár az 5. lesz.

A túrázók együtt, vezetett csoportokban teljesíthetik a napi szakaszokra bontott Országos Kékkört. Az Országos Kékkör fenntartója, a Magyar Természetjáró Szövetség 2020-ban hirdette meg először, és azóta mindig megrendezi a Kéktúrázás Napját, melynek során a kezdők is szervezett keretek között kóstolhatnak bele a kéktúrázás élményébe, a rutinosak pedig egy jó hangulatú közösségi eseményen pótolhatják a hiányzó bélyegzőlenyomataikat.

 

 

Kirajzolódik az Országos Kékkör nyomvonala

A hazánk legszebb tájait egy gyalogos túramozgalomban összekapcsoló Országos Kéktúra, Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és Alföldi Kéktúra 2583 kilométerének 143 vezetett túracsoport vág majd neki, a nyomukban a GPS-es jeladók révén egyetlen nap alatt kirajzolódik az Országos Kékkör teljes nyomvonala a térképen.

A 2023-as eseményen már csaknem 4000-en kéktúráztak egyszerre. A vezetett szakaszok hossza 8-tól 31 kilométerig terjed, így a gyerekes családoktól és a könnyű erdei sétára vágyóktól kezdve a komoly fizikai kihívást keresőkig mindenki megtalálhatja a hozzá illő túrát.

Részvételi lehetőségek

Jelentkezni a Kéktúrázás Napjának honlapján lehet, ahol az egyes szakaszokról részletes tájékoztató érhető el. A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. A túracsoportok létszáma korlátozott, de ha valamelyik betelt, várólistára is fel lehet iratkozni.

Országos HírekregisztrációOrszágos KékkörMagyar Természetjáró SzövetségKéktúrázás Napja