Minőségét megőrzi! mottóval szeptember 30-án kezdődik a Múzeumok Őszi Fesztiválja. Az országos rendezvénysorozat idén a gasztronómiai kultúrát és annak múzeumi vonatkozásait állítja a középpontba.
A november 10-ig tartó fesztivál mintegy 600 programmal visz minket közelebb a magyar gasztronómiához, és ezáltal mindahhoz, ami többek között magyarrá tesz, megtart minket a mindennapokban
- mondta Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter a rendezvénysorozat csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Felhívta a figyelmet arra, hogy az őszi szünetben is számos programot kínál a fesztivál a családok számára.
A 19. alkalommal megvalósuló rendezvénysorozaton több mint 140 múzeum, köztük 50 fővárosi és 91 vidéki intézmény várja az érdeklődőket kilenc programtematikához kapcsolódva.
A fesztivál célja a múzeumok és a gasztronómia kapcsolódási pontjait bemutatni, a fenntarthatóságot és az egészséges életmódot támogató gasztronómiai tudást múzeumi keretek között népszerűsíteni.
Az idén jubiláló Leier Hungária Kft. történetét egy olyan vállalkozó indította el, aki számára minden munkanap szabadsággal ér fel, és akinek legfőbb filozófiája, hogy szívesen tedd, bármit is csinálsz. Michael Leiert a mai napig elképesztő energia és lendület jellemzi, és arra a legbüszkébb, hogy ezt a lelkesedést sikerült átadnia az unokáinak és a cégcsoport munkatársainak. A példaértékű Leier-történet négy kulcsszereplőjével beszélgettünk.
A MEVA könnyű rendszereivel akár 5 cm-es raszterben is telepíthetők 60 x 60 cm-es pillérek.