2024.06.26, Szerda
Pénteken több hullámban lehet eső, majd csökken a csapadék esélye
Illusztráció, unsplash.com

Pénteken több hullámban lehet eső, majd csökken a csapadék esélye

MTI

2024.05.31. 10:25

Pénteken több hullámban is várható zápor, zivatar, délnyugaton heves zivatar, majd csökken a csapadék esélye, és sok napsütés mellett elszórtan lehet csak zápor, zivatar az első nyári hétvégén. A hőmérséklet csúcsértéke 23-29 Celsius-fok körül várható - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.

Hirdetés

Pénteken délnyugat felől vastagabb felhősáv érkezik. Erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, amely mellett általában több órára kisüt a nap. Többfelé, és akár több hullámban várható zápor, zivatar, délután délnyugaton heves zivatar is lehet. A délies szél megélénkül, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22-29 fok között valószínű, nyugatról kelet, délkelet felé haladva lesz melegebb.

Szombaton az erőteljes gomolyfelhő-képződés, illetve a fátyolfelhők mellett sok napsütésre lehet számítani. Több helyen kialakulhat záporeső, zivatar, de felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, később a nyugati szél, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A hajnali 10-17 fokról 22-28 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, és csak néhol valószínű zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati, nyugati szél. A minimum-hőmérséklet 8-15, a csúcsérték 23-29 fok között várható.

Országos HírekidőjárásHungaroMet Zrt.