2024.04.27, Szombat
Az építőipar jövője digitális, ha egyet értesz, itt a helyed!
Fotó: magyarepitok.hu

Az építőipar jövője digitális, ha egyet értesz, itt a helyed!

magyarepitok.hu

2023.06.16. 14:30

Digitalizáció terepen, gyakorlatban, kézzelfogható módon - többek közt ez a gondolat jelöli ki a negyedik Duna Group Szabadegyetem fókuszát, amelyre hamarosan indul a regisztráció. A központi téma idén is a hightech gépek és technológiák által zajló infrastruktúra fejlesztés lesz.

Hirdetés

Az építőmérnök, geodéta, térinformatikus, gépész és informatikus egyetemi hallgatókat egyaránt várják augusztus 11-13 között a Duna Group Szabadegyetemen, amelyet immár negyedik alkalommal szerveznek meg - derült ki a Duna Csoport közleményéből.


Ezúttal is középpontban a BIM és a digitalizáció

Az összegzés szerint az elmúlt években kialakult hagyományoknak megfelelően idén is egy felszabadult hangulatú, ugyanakkor a szakmaiságot is hangsúlyosan kezelő rendezvénysorozatra számíthatnak a hallgatók. A három nap során a résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy betekintést nyerjenek az infrastruktúra építés kulisszatitkaiba, miközben várhatóan életre szóló ismeretséget köthetnek a meghívott hét egyetem hallgatóival.

A Duna Group Szabadegyetemet idén is a magyar építőipar legérdekesebb projektjeire alapozzák, és ezúttal is központi szerepet szánnak a digitalizációnak, azon belül a BIM témakörének, amelyeket idén a gyakorlatban ismerhetnek meg a diákok. Ennek megfelelően bejárják az ország egyik legjelentősebb hídépítési projektjét Pakson, továbbá ellátogatnak az M44-es autópályaépítésre is.


"Mindezt terepen, a gyakorlatban, kézzelfogható módon!”

„Az építőipar jövője digitális! Ha egyetértesz ezzel, gyere el, és olyat mutatunk, amit eddig még nem láttál!” – adta meg az alaphangot az érdeklődőknek Kincses Péter főszervező. Hozzátette, akit érdekel az infrastruktúraépítés digitális jövője a gyakorlatban, és még a jövendőbeli kollégáit is szeretné megismerni, annak ott a helye augusztusban a BME Kármán Tódor Kollégiumban szervezett eseményen.  

A szabadegyetem céljaként azt jelölte meg, hogy a jövő infrastruktúra építőit már a hallgatói évek alatt személyesen is összeismertessék egymással, illetve bevezessék őket a digitális építőiparba.

„Szeretnénk megmutatni, mit jelent az út-és hídépítés a digitalizáció mentén, a hightech gépeket és technológiákat is bemutatva, avagy bevezetjük a diákokat 3D modellek, a drónok és kivitelezés világába. Mindezt terepen, a gyakorlatban, kézzelfogható módon!”

A Duna Group Szabadegyetem háromnapos programsorozata a meghívottak számára teljes mértékben ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A teljes ellátást adó háromnapos rendezvény regisztrációja hamarosan indul.

Országos HírekoktatásszakképzésinnovációBIMdigitalizációszabadegyetemDuna Aszfalt Zrt.Duna Group Szabadegyetem