2024.03.28, Csütörtök
KSH: elindult a 2022-es népszámlálás hivatalos honlapja
Kép: nepszamlalas2022.hu

KSH: elindult a 2022-es népszámlálás hivatalos honlapja

MTI

2022.07.11. 17:06

A népesedési világnapra időzítve indította el hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az idén október 1. és november 28. között zajló népszámlálás honlapját, a www.nepszamlalas2022.hu oldalt.

Hirdetés

A KSH az MTI-nek hétfőn küldött közleményében idézte Kovács Marcellt, a KSH népszámlálási projektvezetőjét, aki szerint azért jelentős a statisztikusok számára a népesedési világnap, mert "láthatóvá teszi, hogy milyen fontos szerepet játszik társadalmunkban a statisztikai adatgyűjtés, és kiemelten a népszámlálás, amelynek segítségével a demográfiai változások pontosan követhetők".

A népszámlálás projektvezetője szerint a legnagyobb hazai statisztikai adatgyűjtés célja, hogy pontos és részletes képet adjon Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről.

A népszámlálás eredményei kihatnak a teljes magyar társadalom jövőjére, hiszen hosszú távon szolgáltatnak majd alapot a különféle országos és helyi gazdasági, társadalmi döntések, fejlesztések előkészítéséhez - olvasható a közleményben.

A KSH tudatta: a www.nepszamlalas2022.hu honlapon az érdeklődők a kitöltéshez kapcsolódó alapvető információk mellett olvashatnak a hazai népszámlálások történetéről, és tanulmányozhatják az összeírást szabályzó jogszabályokat is.

A hivatal szerint a népszámlálási kérdőívet a legkényelmesebb és legegyszerűbb módon október 1-16. között önállóan, az interneten keresztül tölthetik majd ki az emberek, az erre a célra létrehozott felületen. Ehhez arra az egyedi belépési kódra lesz szükségük, amelyet a szeptember utolsó napjaiban postai úton minden háztartásnak kiküldött felkérő levél fog tartalmazni. A KSH ezért azt kéri, hogy mindenki őrizze meg a Népszámlálás 2022 felirattal ellátott felkérő levelet.

Országos Hírekkshnépszámlálás