2024.05.23, Csütörtök
Januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton lesz oltási akció
Illusztráció, pixabay.com

Januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton lesz oltási akció

MTI, koronavirus.gov.hu

2022.01.04. 14:03

Az átoltottság további növeléséért és a járvány újabb hullámának megfékezéséért januárban minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton is oltási akciókat tartanak a kórházi oltópontokon, valamint a kijelölt járásközponti szakrendelőkben, emellett a háziorvosok is szerveznek oltási akciónapokat

Hirdetés

A kormányzati portálon azt írták: az első oltási akció január 6., csütörtök és január 8., szombat között lesz. Ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet felvenni az oltást - jelezték.

Az akciónapokon továbbra is kiemelten várják az oltatlanokat és azokat is, akik már négy hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. Az oltópontokon öt vakcina - Pfizer, Sinopharm, Moderna, Janssen, AstraZeneca - közül lehet választani - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztályt várják az oltópontokon. Az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A harmadik oltás felvételével ismét 80-90 százalékra emelhető a védettség - közölték.

A kórházi és a szakrendelőkben kijelölt járásközponti oltópontokon

  • január 6-án és 7-én (csütörtökön és pénteken) 14-18 óra között,
  • január 8-án, szombaton 10-18 óra között,
  • január 13-án és 14-én (csütörtökön és pénteken) 14-18 óra között,
  • január 15-én, szombaton 10-18 óra között,
  • január 20-án és 21-én (csütörtökön és pénteken) 14-18 óra között,
  • január 22-én, szombaton 10-18 óra között,
  • január 27-én és 28-án (csütörtökön és pénteken) 14-18 óra között,
  • valamint január 29-én, szombaton 10-18 óra között tartják az oltási akciókat.

A központi oltópontok listája elérhető a koronavirus.gov.hu oldalon.

Hozzátették: a háziorvosok is folytatják az oltást, januárban ők is szerveznek a rendelési időn kívüli oltási akciónapokat. A hétvégi oltásért a háziorvosok külön díjazásban is részesülnek, és Pfizer-, Sinopharm-, valamint Janssen-vakcinákat igényelhetnek a megyei oltási munkacsoportokon keresztül.

Azoknak, akik a háziorvosuknál szeretnék felvenni az oltást, azt javasolták, hogy helyben tájékozódjanak az ott szervezett oltási akciónapokról.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az oltást jelentősen gyorsítja, ha az oltandó magával viszi kinyomtatva, kitöltve és aláírva a hozzájáruló nyilatkozatot. Ezek letölthetők a koronavirus.gov.hu oldalról.

Országos HírekvédőoltásKoronavírus