2024.04.19, Péntek
Izgalmasan indul 2022 – gasztrofesztivál és turisztikai rendezvények várnak ránk
Illusztráció/pixabay.com

Izgalmasan indul 2022 – gasztrofesztivál és turisztikai rendezvények várnak ránk

MTI

2021.12.10. 17:14

A szállodaipar, a gasztronómia, az egészségügyi turizmus és a rendezvényszervezés is bemutatkozhat a kora tavaszi, nemzetközi programsorozaton.

Hirdetés

Februárban és márciusban nagyszabású, turisztikai és gasztronómiai rendezvényekkel indítja az évet a Magyar Turisztikai Ügynökség. A nemzetközi programokat hagyományteremtő szándékkal szervezik meg a Várkert bazárban a V4 magyar elnöksége évében – számol be az MTI. A Central European Tourism Forum várhatóan a közép-európai régió egyik - ha nem a legjelentősebb - szakmai programja lesz.

Az egy héten át tartó rendezvényen a közép-európai turisztikai innovációkat, technológiai megoldásokat állítják a középpontba. A rendezvény Európa és Közép-Európa lehetőségeit vizsgálja a turizmus-vendéglátás területén és arra fókuszál, milyen lehetőségek vannak a koronavírus-járvány utáni időkben Európa, Közép-Európa "újraindítására"

– idézi az MTI Guller Zoltánt, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatóját.

Bemutatkozhat a szállodaipar, a gasztronómia, az egészségügyi turizmus és a rendezvényszervezés is, de "összehozzák" a szakma külföldi és belföldi döntéshozóit, neves szakembereit, akik tudományos konferencián, illetve panelbeszélgetéseken vitatják meg a kérdéseket. A workshopon pedig szakmai szereplők és vásárlók találkozhatnak, ide a visegrádi országokból is érkeznek szolgáltatók és vásárlók

- jegyezte meg.

A rendezvényre 500-600 embert várnak, akiknek valódi ráhatása van arra, hogy Közép-Európában a turizmus az elsők között, a leggyorsabban tudjon talpra állni Európában.

   

Beléphetünk az ízek borodalmába

Az MTÜ vezérigazgatója beszámolt arról is, a fórum utolsó napja egy gasztrofesztivállal zárul, amelynek része a Michelin díjátadó-gála is. Ez hatalmas turisztikai reklámot jelenthet az országnak. 2022 márciusában mindezen túl Budapesten rendezik meg a Bocuse d'Or európai döntőjét, a zsűri itt választja ki a séfeket, akik csapataikkal a 2023-as döntőben képviselhetik országukat.

Országos HírekrendezvényturizmusGasztronómiaMagyar Turisztikai Ügynökség