2024.03.19, Kedd
5. Modern Gyárak Éjszakája - Mától lehet regisztrálni a gyárlátogatásokra
Illusztráció, pixabay.com

5. Modern Gyárak Éjszakája - Mától lehet regisztrálni a gyárlátogatásokra

ITM

2021.11.04. 09:26

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 2021. november 12-én, jövő pénteken rendezi meg az 5. Modern Gyárak Éjszakáját.

Hirdetés

A gyárak és az üzemek idén hibrid formában fogadják az érdeklődőket: a kínálatot személyes gyárlátogatások és virtuális, online túrák is színesítik. Félszáznál több vállalkozás már biztosan megnyitja kapuit az érdeklődők előtt, akik mától regisztrálhatnak az eseményre a Modern Gyárak Éjszakája oldalán.

György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány ellenére is töretlenül zajlik Magyarország újraiparosítása.

A Modern Gyárak Éjszakáján a világ élvonalába tartozó technológiák mutatkoznak be, a jövő munkahelyeivel saját környezetükben ismerkedhetnek meg az érdeklődök.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy a rendezvénysorozatnak köszönhetően jött létre a Modern Mintaüzemek Program, amelynek keretében egész évben várják a látogatókat az élenjáró megoldásokat alkalmazó cégek. - A legkorszerűbb technológiák meghonosítása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy tovább erősítsük a munkahelyeket és a foglalkoztatást Magyarországon, és megnyerjük a 21. századot – fejtette ki György László.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által életre hívott Modern Gyárak Éjszakája az ország egyik legsikeresebb, vállalati tevékenységet bemutató programsorozata. Könnyen elérhető, közvetlen lehetőséget teremt a vállalkozók és a széles nagyközönség számára, hogy megtapasztalhassák, milyen példaértékű vállalatok működnek Magyarországon. Az összefogás erejével alkalmat biztosít az ágazatukban kiemelkedő vállalatok munkaadói, társadalomszervezői és közösségépítő szerepének bemutatására is. A programok keretében az érdeklődők képet kaphatnak a résztvevő gyárak egyedi megoldásairól, megtekinthetik a digitalizált és automatizált termelési folyamatokat, innovatív technológiákat.

A csatlakozó vállalatok idén számos új látnivalóval készülnek, többek között a repülőgépek karbantartásának kiterjesztett valóságot alkalmazó fejlesztésével, automatizált, távfelügyelettel üzemeltethető pálinkafőzők gyártásával, a világon ma ismert legkorszerűbb üvegfestési technikákkal, az űrben is alkalmazott rádiófrekvenciás technológiák tervezésével és előállításával. A programkínálat az esemény napjáig folyamatosan bővül.

A személyes gyárlátogatások mellett a rendezvény honlapján virtuális séták, gyárbemutató videók, riportfilmek és miniportrék, élő bejelentkezések is elérhetők lesznek 2021. november 12-én. 

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni a mai naptól a www.moderngyarakejszakaja.hu oldalon lehet.

Országos HírekrendezvénygyárlátogatásModern Gyárak Éjszakája