2024.03.19, Kedd
Idén előbb kezdődött a dinnyeszezon
illusztráció - pixabay

Idén előbb kezdődött a dinnyeszezon

MTI

2021.07.29. 09:02

A magyar dinnye egészen szeptember végéig a megszokott, kiváló minőségben elérhető lesz.

Hirdetés

Fogyasszunk a nyáron minél több magyar dinnyét, mert így a magyar családok megélhetését és a magyar gazdaságot is támogatjuk - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a közösségi oldalára csütörtökön feltöltött videóban.

Az Agrárminisztérium (AM) közleményében a miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy

hazánkban idén 2200 gazda termeszt kemény munkával dinnyét a magyar fogyasztók számára, több mint 3700 hektáron.

A nyári nagy meleg következtében a magyar dinnye hét-tíz nappal korábban, már július első hétvégéjén nagy mennyiségben és kiváló minőségben került a hazai piacra.

 

Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz

Nagy István hozzátette: a forróságban mindig jól esik a gyümölcs fogyasztása, ezért érdemes keresni az árusoknál, és az áruházakban is a jó minőségű, ízletes és finom magyar dinnyét, aminek a beltartalmi értéke is kiváló.

A sárga- és görögdinnye többek között A, C, B6 és E-vitamint, illetve vasat és foszfort tartalmaz, víztartalma pedig kiválóan hidratál,

 ami az emberi szervezet számára is kimondottan előnyös - hangsúlyozta.

Kifejtette: nem csak mi magyarok, hanem szerte Európában élvezhetik a magyar gazdálkodók munkájának gyümölcsét, mivel a termelői szervezetek, illetve a kereskedők megfelelő partneri kapcsolatai és előre történt egyeztetések alapján az áruházláncokon keresztül jelentős mennyiség került a magyar dinnyéből a hazai és a környező országok piacára.

A fejlődő termesztéstechnológiának, a megfelelő fajtahibrideknek és a klimatikus viszonyoknak köszönhetően a magyar dinnye egészen szeptember végéig a megszokott, kiváló minőségben elérhető lesz - emelte ki az agrártárca vezetője.

Országos HírekdinnyeAgrárminisztériumdinnyeszezon