2024.03.19, Kedd
Idén is útjára indul a Hol vagy, Kajla? program
Fotók: MÁV Zrt.

Idén is útjára indul a Hol vagy, Kajla? program

MTI

2021.06.16. 11:30

Augusztus 31-ig a Kajla-útlevéllel rendelkező gyerekek ingyenesen utazhatnak a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain.

Hirdetés

Szerdától idén is útjára indul a Hol vagy, Kajla? elnevezésű turisztikai program, amelyben az alsó tagozatos diákok fedezhetik fel Magyarország természeti és kulturális értékeit augusztus végéig - közölte a MÁV-Volán-csoport. A közlemény szerint

szerdától augusztus 31-ig a Kajla-útlevéllel rendelkező gyerekek ingyenesen utazhatnak a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain.

Országszerte több mint ötszáz helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni - tették hozzá. Azt írták: a MÁV-START a Balaton körüli utazások megkönnyítéséért Kajla programban részt vevő gyermekeknek bevezeti a díjmentes KajlaBalaton24 napijegyet.

 

A kísérők 33 százalékos kedvezményre jogosultak

A Kajla-útlevéllel és diákigazolvánnyal a MÁV-START és a GYSEV vonalain díjmentesen utazó gyermekek maximum két kísérője is 33 százalékos kedvezményre jogosult.

A gyermekek díjmentes másodosztályú menetjegyeit pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, online és a MÁV applikáción keresztül is meg lehet váltani. A díjmentes menetjegy a MÁV-START Balaton24 és a Balaton72 jegyei mellé is megváltható - ismertették.

Tudatták azt is: a Kajla-útlevéllel a gyermekek a Volánbusszal is térítésmentesen utazhatnak, de a feláras országos járatokon a távolsági kiegészítő jegyet meg kell vásárolni a pénztárban vagy a buszsofőrnél. A gyermekekkel együtt utazó kísérők menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg - tették hozzá.

 

A Kajla-útleveleket minden alsó tagozatos diákhoz eljuttatták

Kitértek arra is, hogy

a Kajla program keretében minden alsó tagozatos diákhoz eljuttatták a kék színű Kajla-útleveleket. Aki valamilyen oknál fogva mégsem kapta meg a tanév elején, az osztályfőnökénél érdeklődhet.

A régi, zöld Kajla-útlevél idén nyáron utazáshoz már nem lesz felhasználható.

Tavaly július 1-től augusztus 31-ig több mint 34 ezer, az őszi szünetben pedig több mint hatezer gyerekgyerek utazott Kajla-jeggyel. A Volánbusz a tavalyi őszi szünetben csatlakozott a programhoz, autóbuszjáratain mintegy nyolcszázszor használták a Kajla-útlevelet - olvasható a közleményben.

A kampány részletei a www.kajla.hu weboldalon találhatók.

Országos HírekMÁVVolánbusz Zrt. Kajla-útlevél