2024.03.19, Kedd
Hamarosan lehet pályázni az
illusztráció - pixabay

Hamarosan lehet pályázni az "Év digitális faluja" díjra

MTI

2021.06.22. 09:05

A díjjal ösztönözni szeretnék a települések vezetőit és a térségi döntéshozókat is.

Hirdetés

Megalapították, idéntől pályázni lehet az "Év digitális faluja" díjra - tájékoztatott az Digitális Jólét Nonprofit Kft. 

A címre a digitális innovációkat alkalmazó - ötezernél kevesebb lakosú - települések pályázhatnak négy kategóriában: innovatív települési környezet, fenntartható épített és természeti környezet, innovatív társadalmi és közösségi jólét, valamint innovatív gazdasági ökoszisztéma.

Hozzátették: az elismerésnek köszönhetően széles körben válnak megismerhetővé a már létező hazai digitális jó gyakorlatok, elősegítve a települések együttműködését, a helyi közösségek erősödését és a térségszintű fejlesztések elterjedését.
A közlemény idézi Balla Attilát, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. technológiai és vállalkozásfejlesztési ügyvezető-helyettesét, aki kiemelte,

a díjjal ösztönözni szeretnék a települések vezetőit és a térségi döntéshozókat, mivel a falvaik - "a magyar vidék kincsei" - az úgynevezett smart (okos) megközelítéssel nemcsak élhetőbb helyekké, de akár innovációs központokká is válhatnak.

Az "Év digitális faluja" díjra július 1-től lehet pályázni. A részletes pályázati feltételek hamarosan elérhetők a https://www.civitassapiens.hu/ weboldalon.

Országos Hírekdigitális fejlesztésdigitális faluDigitális Jólét program