2024.04.20, Szombat
Ingyenes internet: megjelent a szolgáltatók kompenzációjáról szóló felhívás
illusztráció - pixabay

Ingyenes internet: megjelent a szolgáltatók kompenzációjáról szóló felhívás

MTI

2021.04.20. 11:01

Valamennyi internet-szolgáltató kivette a részét a járványhelyzet hatásainak enyhítéséből.

Hirdetés

A digitális oktatásban tanuló diákok, családjaik és tanáraik számára elérhetővé tett ingyenes internet szolgáltatásra eddig mintegy 280 ezer igény érkezett. A kisebb szolgáltatók mától nyújthatnak be egyedi támogatási kérelmet kiesett bevételük kompenzációjára.

Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára emlékeztetett, hogy

tavaly novemberben a középfokú oktatási intézmények diákjai és pedagógusai számára, majd idén márciustól az alapfokú oktatási intézményekben tanulók és tanítók számára is biztosították a lehetőséget.

A döntés következtében valamennyi internet-szolgáltató kivette a részét a járványhelyzet hatásainak enyhítéséből. A kisebb ügyfélszámú, alacsonyabb árbevételű szolgáltatók arányosabb teherviselése érdekében az innovációs tárca felhívást tett közzé egyedi támogatási kérelmek benyújtására – részletezte Solymár Károly Balázs.

A felhívásra azok a szolgáltatók jelentkezhetnek, amelyek éves árbevétele az elmúlt két évben nem haladta meg az évi 12 milliárd forintot, és alkalmazotti létszámuk 300 fő alatt volt.

Az igényeket első ütemben a 2020 novembere és 2021 márciusa közötti időszak bevételkiesésének kompenzációjára lehet benyújtani. A felhívás a lebonyolító Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség honlapján érhető el.

Országos HírekinternetITMdigitalizáció