2024.03.29, Péntek
Itt lehet számítani a NAV-ra ebben a hónapban, fókuszban az építkezések
illusztráció - pixabay

Itt lehet számítani a NAV-ra ebben a hónapban, fókuszban az építkezések

adozona.hu

2020.11.04. 10:01

A revizorok nézik a nyugta- és számlaadás szabályszerűségét, illetve figyelik az alkalmazottak megfelelő bejelentését is.

Hirdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei novemberben számos ellenőrzésre készülnek - adta hírül az adozona.hu. A tél közeledtével ellenőrzik az autógumi-szerelő műhelyeket, vállalkozásokat, de NAV-látogatásra számíthatnak piacokon, vásárokon, vendéglátóhelyeken is.

Továbbra is központi ellenőrzési téma a katás szerződések vizsgálata. Emelllett fókuszban maradnak az építkezések és az ott foglalkoztatott munkavállalók.

A revizorok nézik a nyugta- és számlaadás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, illetve figyelik az alkalmazottak megfelelő bejelentését is.


Így alakulnak a helyszíni ellenőrzések a különböző megyékben

 

DÉL-BUDAPEST

Várható ellenőrzések a 45. héten (azaz a november 2-ával induló héten - a szerk.)

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. november 1. és 6. között Budapesten ellenőrzik az autógumi-szerelőket. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

KELET-BUDAPEST

Távol-keleti árukat forgalmazó kereskedők és piacok ellenőrzése

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. november 9. és 13. között ellenőrzik a távol-keleti árukat értékesítő kereskedőket, piacokat és bevásárlóközpontokat. Az ellenőrzéseknél a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, illetve az áruk eredetét vizsgálják.

BÁCS-KISKUN MEGYE

Ellenőrzések az őszi időszakban

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai októberben és novemberben az autógumi-szerelő vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok forgalomszámlálást is végezhetnek, valamint az online pénztárgépbe rögzített bevételek alakulását folyamatosan elemzik.

BARANYA MEGYE

Novemberi ellenőrzések Baranyában

A NAV baranyai munkatársai november 2. és 8. között kedden Pécsett, a Szabadság utcai üzleteket, Szerdán Szederkényben, a Pécsi úton található üzleteket, csütörtökön pedig Pécsett, az Árpádvárosban működő üzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a szabályos foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

Novemberi ellenőrzések Borsodban

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. november 9. és 13. között az online pénztárgépek adatkommunikációját, a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentésének szabályszerűségét ellenőrzik a kereskedőknél és a vendéglátóhelyeken.

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE

Novemberi ellenőrzések Győr-Moson-Sopron megyében

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai novemberben a megyei vendéglátóegységeket, valamint az ételrendeléssel és házhozszállítással foglalkozó vállalkozásokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

Adótraffipax 2020. november 3-án

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. november 3-án a piacokon, közterületen árusítókat ellenőrzi a megyében. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

Ellenőrzési helyszínek november hónapban

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. novemberben a szolgáltató szektorban ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát és a foglalkoztatás szabályszerűségét.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Komárom-Esztergom megyében a 44–45. héten

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 26. és november 6. között a koszorút, virágot és mécsest árusítókat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

NÓGRÁD MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 45. héten

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. november 2. és 6. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
♦ november 3. (kedd): Salgótarjáni járás,
♦ november 4. (szerda): Pásztói járás,
♦ november 5. (csütörtök): Rétsági járás,
♦ november 6. (péntek): Bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a „100 forintos” üzletekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

PEST MEGYE

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 19. és november 3. között a virágkereskedéseket ellenőrzik. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

SOMOGY MEGYE

Helyszíni ellenőrzések a 45–46.héten

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 45–46. héten az alábbi helyszíneken végez ellenőrzéseket:
♦ azokon a vendéglátóhelyeken, ahol elvitelre is kiszolgálnak;
♦ valamint a Márton-napi libalakomát hirdető vendéglátóhelyeken.

Továbbá folytatódnak az ellenőrzések a piacokon, vásárokon, kitelepüléseken. A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 45. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
♦ november 3. (kedd): Tiszavasvári, Tiszalök;
♦ november 4. (szerda): Záhony, Tiszaszentmárton;
♦ november 5. (csütörtök): Vásárosnamény;
♦ november 6. (péntek): Nyíregyháza.

A NAV munkatársai az építőipari alkalmazottak bejelentéseit, valamint a kereskedelmi- és vendéglátóhelyek nyugta- és számlaadását és az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét vizsgálják.

TOLNA MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Tolna megyében

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. november 2. és 6. között a ruha- és textilkereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint a helyes pénztárgéphasználatot.

Az ellenőrzések várható helyszínei:
♦ november 3. (kedd): Paks,
♦ november 4. (szerda): Szekszárd,
♦ november 5. (csütörtök): Dombóvár,
♦ november 6. (péntek): Tolna.

NAVOrszágos HírekadóNAV ellenőrzésmunkaügy