2024.03.28, Csütörtök
Ma van a Pedagógusok Világnapja
Illusztráció: pixabay.com

Ma van a Pedagógusok Világnapja

MTI

2020.10.05. 10:53

Idén a koronavírus-járvány miatt még nagyobb felelősség hárult a pedagógusokra.

Hirdetés

A pedagógusok kiemelkedő hivatás- és felelősségtudattal, maximális elkötelezettséggel végzik mindennapi munkájukat a társadalom jövőjét jelentő gyermekek nevelésében és oktatásában - írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma a pedagógusok világnapja alkalmából az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kiemelték: idén a koronavírus-járvány miatt még nagyobb felelősség hárult a pedagógusokra, akik ebben a helyzetben is, mind a tavasszal bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend idején, mind szeptembertől, az oktatás hagyományos formában történő újraindítását követően kiemelkedő teljesítményt nyújtottak és nyújtanak.

Ezekben a hetekben különösen nagy szükség van a pedagógusok és a szülők együttműködésére annak érdekében, hogy a járvány elleni védekezés az óvodákban és az iskolákban is eredményes legyen

- hangsúlyozta a szaktárca.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezúton is köszönetét fejezi ki a pedagógusoknak a fegyelmezett, felelősségteljes együttműködésért. Fontos, hogy az óvodapedagógusok, gyógypedagógusok, tanítók, tanárok továbbra is nagy gondot fordítsanak a járványügyi szabályok betartására az egészség megőrzésének és az oktatás-nevelés zavartalanságának érdekében - közölték.

Országos HírekpedagógusvilágnapEmberi Erőforrások MinisztériumaKoronavírusEMMI