2024.05.23, Csütörtök
Postai úton is átvehetőek lesznek a diplomák
A kép illusztráció - pexels.com

Postai úton is átvehetőek lesznek a diplomák

Innovációs és Technológiai Minisztérium

2020.04.20. 08:55

A Gazdaságvédelmi akcióterv részeként mindenki mentesül a nyelvvizsga-kötelezettség alól, és így megkaphatja oklevelét, aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett vagy tesz a felsőoktatásban, de az oklevél megszerzésének feltételéül előírt nyelvvizsgát nem tette le. A magyar gazdaság újraindításához nagy szükség van a diplomás munkavállalókra.

Hirdetés

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a nyelvvizsga amnesztia kapcsán tájékoztatta a felsőoktatási intézményeket az oklevelek kiosztásának lehetséges formáiról. A rendelkezés értelmében a haladéktalanul kiadandó dokumentumok postai úton, hivatalos iratként is kézbesíthetőek.

 

Ebbe a körbe beletartozik mindenki, akinek akár több nyelvvizsgát, felsőfokú vagy szakmai nyelvvizsgát kellett volna tennie a diplomaszerzéshez. A rendelkezés a doktori képzések kivételével minden képzési formára - a korábbi főiskolai és egyetemi képzésekre, az alapképzésekre, mesterképzésekre, osztatlan képzésekre és a felsőoktatási szakképzésekre is vonatkozik, a finanszírozási formától (ösztöndíjas vagy önköltséges) függetlenül. A tájékoztató levél értelmében a felsőoktatási intézményeknek az oklevelek kiadását haladéktalanul meg kell kezdeniük.

 

A dokumentumok kiadása történhet postai úton hivatalos iratként, vagy a járványügyi rendelkezések szigorú betartása mellett személyesen is. Egyes esetekben – különösen a régebben záróvizsgázottaknál – az oklevél kiállításához szükség lehet az intézményekkel történő adategyeztetésre.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a felsőoktatási intézmények segítségével és közreműködésével mindent megtesz annak érdekében, hogy a jelenlegi hallgatók a járványhelyzet miatt kialakult körülmények között is sikeresen folytathassák, fejezhessék be tanulmányaikat.

Országos Hírekdiplomanyelvvizsga