2024.05.23, Csütörtök
Ország Söre 2020: a legjobb kisüzemi sört keresik
Illusztráció: Pexels.com/Matan Segev

Ország Söre 2020: a legjobb kisüzemi sört keresik

2020.03.12. 12:04

Idén negyedik alkalommal rendezik meg az Ország Söre nevű, szakmai kóstolóval egybekötött közönségszavazást, amelyen ezúttal az Év Sörfőzdéje mellett 2020. legjobb magas alkoholtartalmú IPA sörét is díjazzák.

Hirdetés

A Beerselection.hu sörszaküzlet és a Beerporn.hu sörmagazin 2020-ban immár a negyedik alkalommal szervezi meg az Ország Söre szavazást, amelyben két kategóriában keresik a legjobbakat. Ezúttal a legjobb imperial IPA sörök méretnek meg, és kiderül az is, hogy a fogyasztók szavazatai alapján melyik lesz idén az „Év Sörfőzdéje”.

A verseny szervezői idén azt kérték a magyar kisüzemi sörfőzdéktől, hogy jelöljék az Ország Söre versenybe, az általuk legjobbnak tartott imperial vagy dupla IPA-jukat. A dupla IPA a kisüzemi sörfőzés kedvelt stílusa, az eredetileg brit, majd a sörforradalom során elsősorban az USA-ban újraértelmezett India pale ale testesebb, komlósabb, ízgazdagabb változata, amelynek legalább 7,5 százalék az alkoholtartalma.

A sörfőzdék jelölései alapján tizenegy, a kereskedelmi forgalomban elérhető, a dupla IPA kritériumainak megfelelő sör verseng 2020-ban az Ország Söre címért. A fogyasztók ezen az oldalon szavazhatnak kedvencükre, egészen március 26-án, éjfélig. A hat, legtöbb szavazatot kapott főzetet sörfőzőkből álló, szakmai zsűri vakteszten pontozza, és az ott születő eredmény határozza majd meg, melyik dupla IPA lesz idén az Ország Söre.

A legjobb főzet kiválasztása mellett ide kattintva a fogyasztók a legnépszerűbb sörfőzdére is leadhatják a voksukat. A felhasználók szavazatait ebben a kategóriában is március 26-án éjfélig várják.

A dupla IPA sörök vaktesztje és az eredmények kihirdetése április 9-én lesz a Beerselection sörszaküzletben.

Országos HírekOrszág Söre