2024.04.21, Vasárnap
Hasznos tanácsok az új élethelyzethez
Kiemelt kép: envato.com

Hasznos tanácsok az új élethelyzethez

Forrás: Papageno.hu, Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2020.03.22. 15:19

Bezártak a könyvtárak, az iskolákban is tanítási szünetet rendeltek el. Hol találhatnak olvasnivalót ingyenesen az interneten a könyvmolyok? A Papageno.hu gyűjtése alapján kínálunk Önöknek hasznos időtöltést.

Hirdetés

A Digitális Irodalmi Akadémián száz író, költő teljes életművét érhetjük el, már a nyitó oldalon kattinthatunk a regénytárra, a drámatárra vagy épp a gyerekeknek készült válogatásra. Ágh István és Zelk Zoltán között (ábécérendben) ott van Esterházy Péter, Kányádi Sándor, Nádas Péter, Nemes Nagy Ágnes, Rakovszky Zsuzsa, Spiró György vagy Tamási Áron összes műve is.

A Digitális Irodalmi Akadémia virtuális kínálatát itt érhetik el: https://pim.hu/hu/dia

A Magyar Elektronikus Könyvtárban természet- és társadalomtudományok, humán területek, kultúra, irodalom, kézikönyvek és egyéb műfajok szerint kereshetünk, de ha tematikusan keresnénk, arra is lehetőség van, emellett több formátum (PDF, Word, HTML) is rendelkezésünkre áll. Az kezdőlapról beléphetünk az Országos Széchényi Könyvtár virtuális kiállítóterébe, vagy megismerhetjük a magyar képzőművészet történetét, esetleg régi folyóiratokat böngészhetünk.

A Magyar Elektronikus Könyvtár digitalizált példányait itt lapozgathatják: http://mek.oszk.hu/

2014-es indulása óta a Getty virtuális könyvtára majdnem négyszázezer egyedi olvasmányt tett ingyenesen letölthetővé, melyeknek nagy része fizikai állapotban már nem elérhető, de a Metropolitan Museum of Art katalógusai, monográfiai vagy a szintén New York-i Guggenheim Múzeum kiadványainak egy része is ingyenesen elérhető.

Angolul tudóknak az Open Culture oldalán összegyűjtött mintegy 800, jórészt angol nyelvű és letölthető e-könyvet ajánljuk.
Idegen nyelvű ingyenes kínálat:
Getty virtuális könyvtár: https://www.getty.edu/publications/virtuallibrary/index.html
Open Culture: http://www.openculture.com/free_ebooks
Guggenheim Museum New York: https://archive.org/details/guggenheimmuseum
NASA médiatár: https://images.nasa.gov/

Forrás: Papageno.hu

Országos Hírekkönyvtár