2024.03.19, Kedd
Százezren tanulhatják meg a mesterséges intelligencia alapjait ebben a programban
imagazin.hu

Százezren tanulhatják meg a mesterséges intelligencia alapjait ebben a programban

mti

2019.10.21. 14:01

A mesterséges intelligencia akcióterv részeként 2020 végére akár százezren szerezhetnek alapismereteket a napjainkban egyre fontosabb technológiáról - mondta a Mesterséges Intelligencia (MI) koalíció szakmai vezetője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Hirdetés

Szertics Gergely hozzátette: az akcióterv ezen része mindenkinek szól, de elsősorban a diákok kerülnek majd fókuszba.

Az MI koalíció bízik abban, hogy 200 tagszervezete saját munkavállalóit is motiválni fogja az online képzések elvégzésére - jegyezte meg.

Elmondta: az akcióterv részeként létrejön egy intézményrendszer, amely átfogóan támogatja a kutatás-fejlesztést és az innovációt a mesterséges intelligencia terén, továbbá a rendelkezésre álló adatokból Magyarország első adatpiacát is létrehozzák. A nem személyes és nem érzékeny információk felhasználásával új összefüggésben lehet majd látni az adatokat - magyarázta.

A mesterséges intelligencia akcióterv részeként az MI koalíció tudatosító kampányt is folytat, amelynek célja, hogy egymillió embert érjenek el azzal az alapüzenettel, hogy a mesterséges intelligencia hasznos eszköz és a tévhittel ellentétben nem veszi el az emberek munkáját - mondta Szertics Gergely.

Országos Hírekinformatikamestereséges intelligencia