2024.04.22, Hétfő
Egyszerűbbé válik a szülők élete: a neten is be lehet iratkozni az iskolába
Pixabay

Egyszerűbbé válik a szülők élete: a neten is be lehet iratkozni az iskolába

mti

2019.02.28. 11:08

A közeljövőben elektronikussá válik számos, általános és középiskolai tanulmányi ügy intézése, a többi közt online is intézhető lesz az általános iskolai beiratkozás.

Hirdetés

A szülők 2019 áprilisában már választhatják a gyermek általános iskolai beiratkozásakor az online ügyintézés lehetőségét, amelynek során az adatokat a KRÉTA rendszer felületén vagy a https://eugyintezes.e-kreta.hu weboldalon történő regisztráció után otthonról is kitölthetik - tájékoztat a közoktatást felügyelő Klebelsberg Központ. A fejlesztés összesen 5 milliárd forint európai uniós támogatásból készül el, és egyes részei már a 2018-2019-es tanévben használhatók lesznek.

Az online jelentkezést követően az intézményben már csak a szükséges igazolásokat és a lakcímkártyát kell bemutatni, ami sokkal gyorsabbá és kényelmesebbé teszi az adminisztrációt - olvasható a közleményben.

Hozzátették: a fejlesztés későbbi szakaszában lehetővé válik az Ügyfélkapun keresztüli ügyintézés is.

A Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat Egységesítése és Elektronizálása (KAFFEE) projekt eredményeként az érintett intézményekben 18 különböző iskolai ügyet lehet majd elektronikusan intézni. A projekt része az iskolai elektronikus fizetési megoldások támogatása is.

Országos Hírekoktatásáltalános iskolaügyfélkapu