2024.07.23, Kedd

Az óvodákba is eljut a Magyar népmesék díszdobozos kiadása

mti

2018.11.27. 10:30

A Magyar népmesék DVD-sorozatot és a hozzá tartozó kötetet a napokban szállítják a magyar óvodákba, így az ünnepekre már nézhetik is az epizódokat a gyermekek.

Az ország 2841 óvodája kapja meg a napokban a Magyar népmesék rajzfilmsorozat díszdobozos kiadását és az ahhoz tartozó mesekönyvet.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az erről tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a DVD-sorozatot és a hozzá tartozó kötetet a napokban szállítják az óvodákba, így az ünnepek előtt már nézhetik is a gyermekek.
A magyar kultúra belső-ázsiai öröksége a kereszténységgel teljesedett ki és hordoz jellegzetes életszemléletet, amelyet a szájhagyomány, a népi művészet máig megőrzött. Ezeknek a meséknek sokszor reális alapjuk van, tulajdonságokat, emberi viszonyokat fejeznek ki.

A magyar népmesék végén mindig a jó győz, a hiányosságok markánsan pellengérre kerülnek. Ezek a népmesék nem csupán a gyermekeknek szólnak, hanem az általános emberit fejezik ki.


Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója emlékeztetett: a száz részt számláló Magyar népmesék olyan alkotók közreműködésével készült el 34 év alatt, mint a sorozat képi világát megalkotó Jankovics Marcell, valamint Horváth Mária és Nagy Lajos rendezők.

Országos HírekMikulás Ferenckecskemetfilm kft.Magyar népmesék