2023.12.11, Hétfő
Új kiadványok védik a fogyasztókat az energiaszektor veszélyeitől
Fotók: Bernát Benjámin/bacsmegye.hu

Új kiadványok védik a fogyasztókat az energiaszektor veszélyeitől

bacsmegye.hu

2018.09.18. 12:07

Bács-Kiskun megye székhelyére is megérkezett a MEKH legújabb fogyasztóvédelmei füzeteit bemutató tájékoztató.

Hirdetés

Újabb fogyasztóvédelmi kiadványokat mutatott be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). A „Panasza van? Segítünk!” sorozat ötödik és hatodik részét ezúttal Kecskeméten mutatta be a szervezet a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatallal közös sajtótájékoztatón.

Fotók: Bernát Benjámin/bacsmegye.hu


Ezért kell óvatosnak lenni

A legújabb fogyasztóvédelmi füzetek a kereskedőváltással és a közműcsatlakozással kapcsolatban felmerülő kérdésekre adnak választ. A keddi eseményen többek közt elhangzott, az energiaszolgáltatók területe nagyon kényes, hiszen a szektorban évekkel ezelőt olyan szereplők is megjelentek, akik több ember bizalmával is visszaéltek, és rábeszélték őket számukra előnytelen döntésekre.

A füzetsorozat ötödik és hatodik példánya a kereskedőkhöz való viszonyulást segíti, bemutatja, hogyan kell velük tárgyalni, milyen szerződést érdemes velük kötni, illetve mire kell figyelni a szerződéseknél.


Nem mindegy, hogyan váltunk

Az 5-ös számú fogyasztóvédelmi kiadvány célja, hogy segítse az eligazodást a felhasználókkal kapcsolatban álló energia- és közműszolgáltatók között. A kiadvány röviden bemutatja a villamosenergia-, a földgáz-, a távhő- és a víziközmű-szolgáltatók működését.

Emellett tájékoztatást nyújt a földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás esetén lehetséges kereskedőváltás folyamatáról, és kitér az egyetemes szolgáltatói és a versenypiaci szerződés közötti különbségekre.


Folyamatábra is segíti a tájékozódást

A 6-os számú kiadvány azok számára hasznos, akik új közműcsatlakozás kialakítását tervezik. Az információs füzet betekintést nyújt a szerződéskötés, majd a csatlakozás kiépítésének és üzembe helyezésének folyamatára. A fogyasztóvédelmi füzet az ilyenkor szokásos ügyintézés menetét egy könnyen értelmezhető ábrával is szemlélteti.

Az elkövetkező hetekben a MEKH valamennyi megyeszékhely kormányhivatalában sajtótájékoztató keretében mutatja be új kiadványait, melyeket a szolgáltatók ügyfélcentrumaiba is eljuttat.

Az új tájékoztatók és a „Panasza van? Segítünk!” sorozat korábbi kiadványai letölthetők a MEKH honlapján, a Sajtó, Kiadványok, Fogyasztóvédelmi kiadványok rovatban.

Galéria

Országos Hírekáramszolgáltatásenergetikaközművek