2024.04.26, Péntek

Rajtol a Nemzeti Vágta, Bács-Kiskun megyei lovasokkal a mezőnyben

mti, nemzetivagta.hu

2018.09.15. 09:07

Szombaton az előfutamok mellett hortobágyi méneshajtást is láthat a Hősök tere közönsége, vasárnap jönnek a döntők.

Hirdetés

Szombat délben elkezdődik a 11. Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén. A 72 versenyző település lovasainak fogadalomtétele után az előfutamokkal rajtol a viadal.


A pónik is rajthoz állnak

Bács-Kiskun megyét többek közt az augusztus végén megtartott Hírös Vágta legjobbjai képviselik. Lord Black nyeregében Csiki Árpád Szentkirály lovasaként vesz részt, a szabadszállási Samu Vivien Rudi nevű lován versenyezhet, míg a kunpeszéri Tóth Rozi Ricsi nevű pónijával a kishuszárok versenyén áll rajthoz. Ugyanakkor ott lesz a mezőnyben a kecskeméti Bartha Ferenc Pasadena nevű lovával, a bajai Németh János Melisseus Madocsa Mázli hátán, az izsáki Bács Péter Funzine Médiával és a szintén szentlőrinci Hajdú Jánosné a Gidran-34 Kacaly nevű lovával.

A Nemzeti Vágtán szintén szombaton rendezik meg a fogatvágta és a kocsitoló verseny előfutamát. Este a versenypályán a különleges hortobágyi méneshajtást követheti figyelemmel a közönség. 


A döntőket élőben közvetítik

A Hősök terén kialakított versenypálya mellett idén a Fölszállott a páva versenyzői egy élő lovas tájházat mutatnak be, ahol a korabeli falusi élet ünnepi hangulatát idézik fel a műsor döntősei. Vasárnap sor kerül a további versenyekre, a középdöntőkre, valamint a nemzetközi futam és a Nemzeti Vágta döntőjére.     

A Nemzeti Vágta előfutamait szombaton élőben közvetíti a mediaklikk.hu/vagta honlap, az M4 Sport csatorna pedig szombat este összefoglalót ad a versenyről. A döntőt vasárnap délután a Duna Televízió közvetíti.

Országos Híreklovaglásnemzeti vágta