2023.04.01, Szombat

Szép eredmények a megyei diákoktól Sárvárról

2016.03.26. 16:30

Vers, próza és tanulmány kategóriában adták át a díjakat a 39. alkalommal megrendezett Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat és Találkozón Sárváron.

Vers, próza és tanulmány kategóriában adták át a díjakat a 39. alkalommal megrendezett Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat és Találkozón Sárváron. A Bács megyei diákok nagyon szépen szerepeltek. Prózakategóriában bronz oklevelet vehetett át Török Ábel Kecskemétről, a résztvevők díját pedig a bácsalmási Rábai Dóra kapta. Tanulmánykategóriában bronz oklevelet kapott Radva Luca Bajáról. 

A csaknem 400 pályázat beküldője közül a legjobb ötvenhárom pályázót hívta meg a zsűri Sárvárra, a Nádasdy Várba, ahol a két és fél napos műhelymunka során a zsűri tagjai megbeszélték a pályázókkal alkotásaik erényeit, hibáit, kiértékelték beküldött írásaikat. 
Az előzsűri és a zsűri tagjai voltak: Bertha Zoltán irodalomtörténész, Gere Zsolt irodalomtörténész, Jámborné Balog Tünde prózaíró, Kemény István költő, író, Kontra Ferenc író, szerkesztő, Mezey Katalin költő, szerkesztő, Papp Márió költő, szerkesztő és Vörös István költő, műfordító.
A 39. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot és Találkozót az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata rendezésében valósult meg.

A verskategóriában arany oklevelet kapott Papp Katalin Szabadkáról, Móray Gergely Budapestről, ezüst oklevélben részesült Szabó Csanád Békéscsabáról, míg bronz oklevelet vehetett át Berényi Sarolta Királyhalomról, Kiss Lóránt Szegedről, Szegedi Fanni Egerből, valamint Szurdi Panni Budapestről.
A kategória úgynevezett résztvevők díját Szurdi Panni érdemelte ki, míg Sárvár város különdíjában Pipics János részesült.
A prózakategória arany oklevelét Kovács Dominik és Viktor érdemelte ki Simontornyáról, ezüst oklevelet kapott Szabó Attila Székelyudvarhelyről és Tóth Bence Veszprémből, míg bronz oklevelet vehetett át Török Ábel Kecskemétről, valamint Medvegy Anna Biatorbágyról, a kategória résztvevők díját pedig a bácsalmási Rábai Dóra vehette át.
A tanulmánykategória arany oklevelét Fülöp Barnabás érdemelte ki Balatonalmádiból, ezüst oklevelet kapott Paszterkó Viktor Szabadkáról, míg bronz oklevelet vehetett át Fodor Virág Thodóra Budapestről, valamint Radva Luca Bajáról.

forrás: mti 

Galéria

MegyeversprózaIrodalmi PályázatSárvár