2024.02.26, Hétfő

Együttműködés az egyházakkal

2016.01.22. 07:00

Hirdetés

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat - hagyományőrző módon – az idei évben is nagy hangsúlyt kíván fektetni a megyei egyházakkal való kölcsönös együttműködésre.

A 2014-2020-as időszakban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) ad keretet és forrást a közösségi érdekeket szolgáló fejlesztéseknek, ami egyes tématerületeken jelentős szerepet szán az egyházaknak is. Ennek kapcsán tartott megbeszélést ma a megyeházán Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke az egyházi vezetőkkel, ahol közösen áttekintették a 2016. évi pályázati lehetőségeket és forrásokat. Az önkormányzat felkínálta segítségét a pályázatok figyelésében, a projektek előkészítésében, a menedzsment, a közbeszerzés és a kommunikáció területén is az egyházak önálló vagy akár a megyei önkormányzattal közös pályázása esetében egyaránt.

Formálódik a megye területén egy olyan együttműködés, amely a foglalkoztatásban résztvevő szervezetek elképzeléseit harmonizálja. Ebbe kívánja bevonni az önkormányzat az egyházakat a foglalkoztatási helyzet javítása érdekében.  A tavalyi évben megvalósított Egészséges Bács-Kiskunért projekt várhatóan idén is folytatódik, melyben ugyancsak komoly szerepet szán a megyei önkormányzat a sok esetben intézményfenntartó feladatokat is ellátó egyházaknak.

Galéria

pályázatMegyeTOPÖnkormányzategyház