2024.07.19, Péntek

Színházi élmény ajándékba

2016.02.22. 08:36

Közel 400 ajándék bérlet találhat gazdára a kecskeméti Katona József Színház társulatának köszönhetően ezekben a napokban. A kezdeményezés célja, hogy Kecskeméten és környékén azok a gyerekek is eljuthassanak színházba, akik számára a jegy megvásárlása túlságosan nagy anyagi terhet jelentene.

A jótékonysági akciót tavaly indította útjára Cseke Péter direktor, mégpedig óriási sikerrel. Az ajándék bérletek kivétel nélkül nehéz körülmények között élő, többségükben roma származású családokhoz kerültek. Ehhez sok segítséget nyújtottak az érintett önkormányzatok, akik nem csak a gyerekek, illetve családok méltányos kiválasztását vállalták magukra, de gondoskodtak az ifjú bérletesek utaztatásáról is. Akadt olyan település – nem is egy -, ahonnan a polgármester vagy a jegyző saját autóján vitte el a gyerekeket a színházba.

A bérlet idén is két produkció megtekintését teszi lehetővé tulajdonosa számára. Az első előadás február 28-án lesz, amikor Ulrich Hub – Mericske Zoltán: Nyolckor a bárkán című zenés mesejátékát láthatja a közönség.

Az eseményre várhatóan Lajosmizséről, Orgoványról, Fülöpjakabról, Fülöpházáról, Helvéciáról, Ballószögről, Ladánybenéről, Jakabszállásról, Kunbaracsról, Tiszaugról, Kerekegyházáról, Kiskunfélegyháza környékéről és Kecskemétről érkeznek gyerekek a hírös város teátrumába.

A színház kezdeményezéséhez csatlakozott az elmúlt évben és az idén is a Kecskeméti Földhivatali Főosztály és Földhivatali Osztály, munkatársaik az előadás után édességgel ajándékozzák meg a gyerekeket. 

forrás: kecskemetikatona.hu

Galéria

MegyeKatona József SzínházszínházNyolckor a bárkánmesejáték