2024.05.20, Hétfő

Értékelték a rendőrség tavalyi munkáját a megyében

2016.02.09. 10:45

Hirdetés

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság elmúlt évi munkáját értékelte tegnap Kecskeméten Dávid Károly, dandártábornok és dr. Balogh János, vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes.

A rendőrfőkapitány a 2015. évben tanúsított kiemelkedő helytállásuk, szakmai munkájuk elismeréseként jutalomban részesített négy Bács-Kiskun megyei rendőrt. Ezt követően beszámolt arról, hogy a megye rendőrei 2015. évben is teljesítették a célkitűzéseket. Megfelelő közrendet, élhető és egyre javuló közbiztonságot garantáltak a lakosság számára.  Köszönetet mondott kollégáinak, akik az állampolgárok visszajelzései alapján és a számok tükrében is jó szakmai munkát végeztek az elmúlt évben. Részletesen kifejtette a tett intézkedéseket, az elért eredményeket és meghatározta a 2016. évi feladatokat.

Megtudhattuk, hogy a megye területén a bűncselekmények száma nem emelkedett, közel azonos szinten maradt. A nyomozások eredményessége némileg javult 61,2 %-ra, amely az elmúlt hat év legjobb eredményének tekinthető.

A regisztrált emberölések száma 12, a szándékos befejezett emberölés bűncselekmények nyomozás-eredményessége pedig 100 %-os volt. Kiemelkedő, hogy a rablások száma 72-ről 40-re csökkent a múlt évben, amely messzemenően az elmúlt évek legalacsonyabb regisztrált esetszáma.

A lopások száma - minimális csökkenés mellett - a 2014-es év szintjén alakult, az elmúlt öt évet vizsgálva a legkevesebb esetszámmal. Ezen belül a személygépkocsi-lopások száma (69-ről 45-re) több mint negyedével csökkent 2014-hez képest.

A megye közlekedésbiztonsági helyzetében csökkent a személyi sérüléssel járó balesetek száma, de sajnálatosan a tavalyi évben 9-el több halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt megyénk közútjain. 

2015-ben Bács-Kiskun megye határszakaszára minden eddiginél erősebb migrációs nyomás nehezedett, ennek ellenére sikerült garantálni a schengeni külső határszakasz, valamint az utas- és áruforgalom zavartalanságát. Az illegális határátlépéssel kapcsolatban a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tudomására jutott jogellenes cselekmények száma a 2015. évben 23 392 volt, amely jelentős emelkedést mutat az előző év adataihoz képest (12 655).

Galéria

MegyeBács-Kiskunrendőrségértékelésállománygyűlés