2020.04.04, Szombat

Megye

Utólag is bírságolnak Kecskeméten

2019.12.10

Kecskeméten novembertől kezdődően a város gyalogos-átkelőhelyein ismét egy komplex közlekedésrendészeti akciót tartanak a rendőrök.

Idén is felépítette mézeskalács mesevárosát Kiskunfélegyháza

2019.12.09

Félegyháza szorgos háziasszonyai minden évben felépítik a Kiskun Múzeumban a mézeskalács mesevárost.

Országos jótékonysági vadászatot szerveznek Bács-Kiskun megyében is

2019.12.08

Az összefogásban élen járva, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal is csatlakozott az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. által rendezett, immár országos kiterjedésű és több éves hagyományokkal büszkélkedő karitatív rendezvényhez.

Kiderült, mennyit szoktunk költeni karácsonykor

2019.12.07

Így karácsonyoznak a magyar internetezők.

Jubileumi évre készül az Ölelő Kéz Alapítvány

2019.12.07

Ismét lezárt egy sikeres évet az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány, munkaértekezlet és karácsonyi vacsora keretében ünnepeltek a Gyógyszolgáltatás és az Otthon Ápolás kollégái.

Megnyílt a kiskunfélegyházi jégpálya

2019.12.06

A nyitvatartás hétfőtől-vasárnapig 10-től 13-ig, illetve 14 óra és 20 óra között.

Több mint 10 százalékkal nőtt a Bács-Kiskun megyei vállalkozások árbevétele 2018-ban

2019.12.06

Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a kiadvány bemutatóján hangsúlyozta: "az előző év a stabilitás és a növekedés időszaka volt". Stabilan nőtt a megye gazdasága minden adat, így az árbevétel, az export, az import és a bérek tekintetében is.     

Élményt ajándékba!

2019.12.05

PIRIPONTY Idén is meghirdette jótékonysági akcióját a Piriponty Játszóház. A kezdeményezés célja, hogy azok a gyermekek is játszóházi élményhez juthassanak, akik anyagi helyzetüknél fogva ezt nem engedhetik meg maguknak.

Háromszintes parkolóház épül a kecskeméti kórház mellett

2019.12.04

A fejlesztés keretén belül összesen több mint 400 parkolói férőhelyet alakítanak ki.

Újabb útfelújítási hullám indult országszerte: ez a 39 pálya kerül sorra

2019.12.02

A korszerűsítések mellett új körforgalmak és kerékpárutak is épülnek: többek között Eger és az egerszalóki hőforrás között is biciklis útvonalat alakítanak ki.

Tripla öröm Kecskeméten

2019.11.29

Hazamehettek a kórházból a 2019. november 7-én császármetszéssel született kecskeméti hármasikrek. A fiúk, név szerint Zoltán, Tamás és Ádám a várandósság 34. hetében születtek meg és a koraszülöttségre való tekintettel inkubátorban töltötték az első élethetet.

Véradóbarát munkahely lett a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség

2019.11.28

Egy 10 éves folyamatos együttműködés eredményeként kapta meg a nívós elismerést.

Díszvendégként lesz jelen Bács-Kiskun megye a XVI. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválon

2019.11.27

Kiváló hétvégi program az új ízek szerelmeseinek, ahol a zamatos sajtok és az újborok kelnek szövetségre, hogy elvigyék az érdeklődőket egy gasztronómiai utazásra.

Méltó helyén a félegyházi csobogó

2019.11.27

Kovács Mihály, a csobogó megalkotójának unokatestvére vágta át a nemzeti színű szalagot november 19-én – az eddig Petőfi-teret díszítő – díszkút átadásakor. Tolmácsolta a család köszönetét azért is, hogy a város önálló, sokak számára látható térben, esztétikus környezetben helyezte el Kovács Ferenc alkotását.

Jelzőrendszeri szakmai nap a Kecskeméti Törvényszéken

2019.11.26

A Bács-Kiskun megyei társszervek a gyermekvédelmi jelzőrendszer hatékony működéséről, és a gyermekbarát igazságszolgáltatásról tartottak szakmai konferenciát.

A Mercedes gyár vezetői tettek látogatást a Neumann János Egyetemen

2019.12.09

A kecskeméti Mercedes gyár vezetői a tudományos és kutatási szakmai együttműködés továbbfejlesztése érdekében látogattak el a Neumann János Egyetemre. Az intézmény vezetői bemutatták az egyetem képzési portfólióját és kutatás-fejlesztési projektjeit, javaslatokat téve az együttműködés kereteinek kiszélesítésére.

Adventi programsorozattal zárja az évet a Kecskeméti Katona József Múzeum

2019.12.09

Adventi program- és meglepetéssorozattal zárja az évet a Kecskeméti Katona József Múzeum - közölte az intézmény marketing tanácsadója az MTI-vel.

Hamarosan zöldebbé válhat a tiszakécskei gyerekek iskolája

2019.12.08

A tavalyi sikeres iskolazöldítő programja után a Procter&Gamble idén a Penny Market üzletlánccal együtt indított kampányt a környezetbarátabb iskolákért. A november 20-án zárult kampány első 3 helyezettje és vigaszdíjasa összesen 4.000.000 forint támogatást nyert, amelyet az iskolák zöldebbé tételére fordíthatnak.

K&H családi vállalatok kiválósági díjat kapott két Bács-Kiskun megyei cég

2019.12.07

Már a kisebb családi vállalatoknál is jelentős a társadalmi felelősségvállalás, miközben a generációváltásban is sokat fejlődtek az elmúlt években. A hosszú távú stratégiai gondolkodásban és az innovatív megoldások alkalmazásában azonban még szükség lehet némi útmutatásra, ezért idén negyedik alkalommal nyolc cég – köztük a Bács-Kiskun megyei Abrazív Mérnök Iroda és Gépgyártó Kft. és a LADÓ-REC Hulladék-nagykereskedelmi és Szolgáltató Kft. – üzleti gyakorlata kapott K&H családi vállalatok kiválósági díjat a jó példák felkarolására és bemutatására.

Átadták az Év bortermelője elismeréseket

2019.12.07

Koch Csaba Hajós-Bajai borvidéki bortermelő vehette át a Magyar Bor Akadémia által odaítélt, Az év bortermelője Magyarországon elismerést csütörtökön Budapesten.

Január közepéig lehet jelentkezni a kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre

2019.12.06

A vetélkedőt - a Lakiteleki Népfőiskola, a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával - a hungarikummozgalom népszerűsítése, valamint a nemzeti értékek megismertetése érdekében szervezi meg.     

Kis segítség, nagy öröm

2019.12.05

Több éves hagyomány szerint a megyei önkormányzat minden decemberben támogatja a rászoruló, hajléktalan emberek egyszeri meleg ebédhez jutását.

Tájékoztatás a kormányhivatalok munkaszüneti napok körüli munkarendjéről

2019.12.04

A a kormányablakokban és az okmányirodákban - a 2019. évi munkaszüneti napok körüli munkarendváltozásra tekintettel - az alábbi (országosan egységes) rendben tartanak félfogadást:

Ügyfélfogadási szünet lesz a soltvadkerti kormányablakban

2019.12.03

Áramszünet miatt szünetel az ügyfélfogadás 2019. december 3-án a Soltvadkert, Kossuth Lajos u. 6. szám alatti kormányablakban.

25 kórházi osztályt újítottak fel a Poli-Farbe Színnel, lélekkel pályázat keretén belül

2019.11.29

A kecskeméti Bács-Kiskun Megyei kórház egy egymillió forintos nagy intenzitású lézergéppel javíthatja a gyógyítás minőségét.

Az ünnepekhez köthető árusokat ellenőrzi a NAV

2019.11.29

A revizorok a vásárokon, piacokon, kitelepüléseken és a bevásárlóközpontokban az ünnepekhez köthető szezonális termékeket (pl. fenyőfa, karácsonyi dísz, szaloncukor, játék ) árusítóknál, vendéglátóknál és szolgáltatóknál végeznek ellenőrzést.

Rendkívül sikeres volt a nyílt nap a Neumann János Egyetemen

2019.11.28

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg az idei beiskolázási időszak első nyílt napját, november 27-én. A négy kar közül a gazdaságtudományi idén először mutatkozott be önállóan, már az új Campus oktatási épületében.

Ezekre érdemes figyelni karácsonyi ajándékvásárlásnál

2019.11.27

A legtöbb műszaki üzlet akciókkal és megnövelt készletekkel várja a vásárlókat. A Sencor összegyűjtötte azokat a legfontosabb tudnivalókat, amelyeket érdemes szem előtt tartani a gondtalan ajándék vásárlásért.

Száznál több migránst tartóztattak fel kedden Bács-Kiskun megyében

2019.11.27

A rendőrök a 118 férfit és 3 nőt visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Véradás és egészséghónap a Mercedes-Benz gyárban

2019.11.26

Az “Adj vért és ments meg három életet!”- felhívásra a Mercedes-Benz gyár novemberben három alkalommal tartott véradást a Magyar Vöröskereszttel együttműködve. Az összesen 105 véradó közül többen is voltak olyanok, akik nem először adtak vért azért, hogy másokon segítsenek.