2019.06.20, Csütörtök

Megye

Növelik a betegbiztonságot a Bács-Kiskun Megyei Kórházban

2019.03.06

A pályázat célja hogy minden osztályon, minden beteg számára elérhetővé váljon a magasabb színvonalú, biztonságos betegellátás, stratégiai célja az egészségügyi dolgozókra nehezedő nyomás csökkentése, a betegellátás minőségének javítása, valamint a betegek és hozzátartozóik elégedettségének növelése.

Gyógyulnak a kiskunfélegyházi platánok

2019.03.06

A városlakók kiemelt érdeklődése kíséri a platánsor egyedeinek sorsát, a Zöld város keretében zajló metszési munkálatokat. Az okokról és részletekről dr. Faragó Zsolt jegyző és Barczikai Gábor, a városüzemeltetési csoport munkatársa mesélt.

A Mizse harmadszor is kiérdemelte Az Év Terméke Díjat

2019.03.05

A Mizse idén harmadik alkalommal érdemelte ki a világ legrangosabb innovációs termékdíjazási rendszere, a Product of the Year ezen díját.

Kiemelkedő jelentőségű települést találtak a régészek Kunszentmiklós határában

2019.03.04

A lelőhely kulturális sokszínűsége, a leletanyag gazdagsága mind arra utal, hogy egy központi szerepet betöltő település nyomaira bukkantak.

Holló László festőre emlékeznek Kiskunfélegyházán

2019.03.04

Az emléknap keretében koszorúzást tartanak, valamint átadják a Holló László-díjakat.

Márciusban áramszünettel járó munkákat végeznek majd Kecskeméten és Kiskunfélegyházán

2019.03.01

Az érintett településeken oszlopcsere, illetve hálózatbővítés miatt várható időszakos áramkimaradás.

Korszerűsítették az izsáki városházát

2019.03.01

A fejlesztés az intézmény energiatakarékos és költséghatékony működtetését célozta meg.

Még a Honvéd-szurkolókat is elbűvölték a kécskei focisták

2019.02.28

Az utolsó percekben időhúzásra kényszerült az NB I egyik élcsapata a Tiszakécske ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Megjelent a NAV ellenőrzési terve

2019.02.27

A NAV meghatározta azokat a szakmákat és gazdálkodói szektorokat, amelyek ellenőrzésére idén biztos, hogy sor kerül. Az internetes kereskedelem, a gépjármű- és gépjárműalkatrész-kereskedelem, az alkalmazottak bejelentése, a vám- és jövedéki szabályok betartása, az online számlaadat-szolgáltatás kiemelt helyen szerepel az ellenőrzési tervben.

Takarék Csoport: Kecskeméthez köthetőek a legnagyobb fejlesztések

2019.02.27

Ipariingatlan-beruházásokat találhatóak, mint például a Mercedes karosszéria üzeme, illetve az SMR lökhárítógyártó üzeme.

Több mint 190 ezer autó készült tavaly a kecskeméti Mercedes-gyárban

2019.02.26

A Mercedes-Benz személyautók már harmadik éve vezetik a prémium szegmens eladási listáját, a Mercedes-Benz Hungária Kft. 7 százalékos árbevétel-növekedést ért el 2018-ban. Tavaly ismét több mint 190 ezer darab személygépkocsit gyártottak Kecskeméten. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. nettó árbevétele meghaladta a 3,5 milliárd eurót.

Dereglye épül a németek betelepülésének emlékére Baján

2019.02.26

A bajai német nemzetiségi szervezetek az eredeti méretben készülő dereglyével főként a dél- és középnémet területekről, illetve a Rajna vidékéről a 18. században Magyarországra érkező telepesek előtt tisztelegnének. Őseik ugyanis többnyire ilyen hajókkal érkeztek a török idők után elnéptelenedett vidékekre, így a Bácskába is. 

Világos stratégiával várja a generációváltást a Merkbau

2019.02.25

Kiválósági díjat érdemelt a kiskunhalasi építőipari cégnél érvényesülő gondolkodásmód, ami a munkavállalókat és a tulajdonosokat egyaránt segíti.

Magyar egyetemisták fejleszthetik a jövő okos városait

2019.02.23

Hamarosan olyan komplex rendszerek megvalósítása kerül előtérbe, mint például az integrált közlekedésirányítási rendszerek vagy a környezetvédelem szempontjait is érvényesítő fejlesztések.

Mától újra látogathatók a betegek

2019.02.22

Péntek reggel 8 órától ismét lehet látogatni a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti és kiskunfélegyházi telephelyein fekvőket.

Ezt gondolják a magyar fiatalok a hatékony mobilitásról

2019.03.06

Az Energiahatékonyság Nemzetközi Világnapját március 6-án tartják világszerte, hogy felhívják a figyelmet az ésszerű energiafelhasználásra. Mivel egyre több energiára van szükségünk, ami felmelegíti a lakásokat, meghajtja a járműveket vagy előállítja a termékeket, az energia egyre értékesebbé válik, s még inkább igény mutatkozik az energiatakarékos megoldásokra mind az otthonainkban, mind pedig a közlekedésben.

Fontos beruházások indultak Baja térségében

2019.03.06

Jelentős útfelújítási munkálatok kezdődnek meg a napokban Vaskút és Bátmonostor között: a két települést összekötő, szilárd burkolattal rendelkező, mintegy 3 kilométeres útszakasz felújítására, valamint az ehhez szükséges eszközök beszerzésére még 2016-ban pályáztak.

Megszépül Tiszakécske Móricz gimije

2019.03.05

A fejlesztés eredményeként kerül sor az Erkel fasori felsőtagozat és gimnázium épület homlokzati nyílászáróinak cseréjére, a homlokzati falak külső hőszigetelésére, a felsőtagozat tetőszigetelésére, valamint a gimnázium negyedik szinti födémének hőszigetelésére.

Holló László festőre emlékeznek Kiskunfélegyházán

2019.03.04

Az emléknap keretében koszorúzást tartanak, valamint átadják a Holló László-díjakat.

Rekordot döntött az országosan híres Kecskeméti Ifjúsági Bál

2019.03.02

Az eseményt idén már negyedik alkalommal rendezték meg, és minden eddiginél több fiatal tette tiszteletét a bálon. A rendezvényen helyi előadók és zenekarok szolgáltatták a talpalávalót.

Márciusban áramszünettel járó munkákat végeznek majd Kecskeméten és Kiskunfélegyházán

2019.03.01

Az érintett településeken oszlopcsere, illetve hálózatbővítés miatt várható időszakos áramkimaradás.

Ezzel a programmal csatlakozik a Vadvilág Világnapjához Kecskemét

2019.02.28

A Kecskeméti Vadaskert a vasárnapi rendezvényekkel a víz és a vizi élővilág fontosságára irányítja rá a figyelmet.

Több mint hatvan programot kínál a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

2019.02.28

Tizenöt helyszínen több mint hatvan programot kínál a március 11. és április 1. között zajló 34. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál, amelynek idei mottójául a szecessziót, a megújulást választották a szervezők.

Baját is érinti a Keleti pályaudvar májusi lezárása

2019.02.27

A felújítások után kevesebb késésre számíthatnak az utasok.

Átadták a Harmónia Integrált Szociális Intézmény támogatott lakhatási projektjét Kaskantyún

2019.02.26

A Leander névre keresztelt lakóépületet, amelybe elsőként beköltözhetett 12 gondozott, pénteken Kiss Ernő kaskantyúi plébános áldotta meg.

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Bács-Kiskun megyében

2019.02.26

A tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

Országos döntőben a Bányai fiú kosarasai

2019.02.25

Február 25-én rendezték meg a B kategóriás V-VI. korcsoportos Diákolimpia Bács-Kiskun megyei döntőjét, ahonnan a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium csapata a pécsi döntőbe kvalifikálta magát.

Átadták az új kiskunhalasi börtönt

2019.02.24

A kiskunhalasi börtön átadása csak a fejlesztések kezdete, az Országos Büntetés-végrehajtási Intézet bővítése és modernizálása tovább folytatódik.

Búcsúzunk Fésűs Éva meseírótól

2019.02.23

Gyermekéveit Kiskunhalason töltötte, itt is érettségizett a Kereskedelmi középiskolában.

Mától újra látogathatók a betegek

2019.02.22

Péntek reggel 8 órától ismét lehet látogatni a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti és kiskunfélegyházi telephelyein fekvőket.