2021.01.23, Szombat

Megye

Személyi igazolvány pótlása már elektronikus úton is lehetséges

2020.09.30

Az elveszett, eltulajdonított vagy megsemmisült személyi igazolvány pótlását már elektronikusan is intézheti:

Október a reformáció hónapja

2020.09.28

A központi programok között szerepel a kecskeméti ökumenikus missziói nap október 11-én a kecskeméti református templomban.

Legyen idén Bács-Kiskun megyei az év fája

2020.09.27

Az idei Év fája verseny legjobbjai között kapott helyet az Imrehegyi terebélyes eper is. A fák vetélkedőjét tizenegy éve rendezik meg hazánkban.

Az Akasztói szikiponttyal bővült az uniós oltalommal védett magyar termékek köre

2020.09.25

A magyar akvakultúra ágazat számára komoly elismerés, hogy a Szilvásváradi pisztráng után második magyar édesvízi halként az Akasztói szikiponty földrajzi árujelzője is uniós oltalmat kapott.

Kecskeméten is cél a tenisz utánpótlás-nevelés erősítése

2020.09.24

A gyermekek mozgása mindennél fontosabb, de ahhoz, hogy egy sportág iránt legyen érdeklődés, kellenek magyar eredmények, sztárok is. Szerencsére az elmúlt tíz évben a magyar tenisz jól szerepelt a világban.

Nagyot nőtt az e-sport népszerűsége

2020.09.23

Egyre keresettebbek a nagyméretű gaming monitorok.

Megújult a termelői piac Bácsbokodon

2020.09.23

Az elmúlt néhány évben a bácsbokodi piacon a látogatószám és a kistermelők, árusok száma jelentősen megnövekedett, melynek következtében a kijelölt piacterület és a rendelkezésre álló árusító helyek mérete már nem bizonyultak elegendőnek.

Helyi védelem alá került a kecskeméti Szórakaténusz

2020.09.22

Öveges László városi főépítész megfogalmazása szerint az építészeti megjelenés, valamint a várostörténeti jelentőség a meghatározó ebben a döntésben. Ezek az épületek megmutatják, mi ennek a városnak a karaktere, múltja.

Ismét Mondok József lett Izsák polgármestere

2020.09.21

Mondok József már volt korábban Izsák polgármestere, 1998-tól öt cikluson át, összesen 21 évig vezette a települést, és 2019-ben is indult a tisztségért. Tavaly ősszel 39 szavazattal a független Kutas Tibor nyerte meg a választást, aki idén június 18-án, közösségi oldalán jelentette be, hogy még aznap lemond tisztségéről.     

Ebben az alföldi városban adtak át új vágóhidat

2020.09.21

Közel másfél milliárd forintos beruházással, mintegy 500 millió forintos állami támogatással épült meg az Integrál fejlesztése.

A Magyar Kórházszövetség életműdíját idén Dr. Svébis Mihály főigazgató kapta

2020.09.18

A Varga Ferenc díj a Magyar Kórházszövetség életműdíja a kórházszövetség ügyében kiemelkedő munkát végző személyiségnek.

Forgalomkorlátozással járó vizsgálatokat végeznek vasárnap az M0 Duna-hídján

2020.09.18

A Deák Ferenc-hídon korábban megkezdett állapotfelmérésének második ütemeként a szakemberek az ősz folyamán három alkalommal, elsőként szeptember 20-án végeznek méréseket, vizsgálatokat.

"Mercedes-Benz Made in Kecskemét" néven új tantárgy indult a kecskeméti egyetemen

2020.09.17

A kecskeméti autógyár felépítését és működését, valamint az autógyártás területén alkalmazott legújabb technológiákat megismertető tantárgyat indított a Mercedes-gyár és a kecskeméti Neumann János Egyetem.

A Tízek Alkotói Kör munkáiból nyílt kiállítás a kecskeméti könyvtárban

2020.09.16

A tárlat szeptember 26-ig látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében.

Összefogtak a magyar kisüzemi sörfőzdék: nyílt napon várják a látogatókat

2020.09.15

Az októberben először megrendezésre kerülő Nyitott Főzdék Napján, országszerte 25 magyar sörfőzdénél várják ingyenes programokkal a vendégeket.

Egész nap alkottak a bajai gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek

2020.09.29

Előbb a papírkollázs készítésének módszerét sajátíthatták el, majd a már megtanult technikát alkalmazhatták a csendéletek festésére is.

A Nyolc nő című darab bemutatójával indul az évad a kecskeméti színházban

2020.09.28

Újító óvintézkedést vezetett be Cseke Péter igazgató a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban, hogy a nézők vírusmentes légkörben élvezhessék a teátrum új évadának előadásait. A Kelemen László Kamarában ezen a héten, a nagyszínházban október elején, majd az első bemutatóra a Ruszt Stúdióban is felszerelnek új, kecskeméti gyártású légtisztító berendezéseket.

Válasszuk a hazait, ezzel magyar munkahelyeket támogatunk és védjük a környezetet

2020.09.26

Az idei év megmutatta, hogy a globalizáció következtében mennyire kiszolgáltatottá vált a világ, és hogy mennyire fontos az önellátás. Világossá vált, hogy Magyarország mezőgazdasága és élelmiszeripara kiválóan helyt állt a legnehezebb járványos időszakban is – mondta az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a XI. Duna-Tisza Közi Agrárexpo megnyitóján.

Legek a kecskeméti lakáspiacról - melyik a legnépszerűbb városrész?

2020.09.24

Kecskeméten a használt lakások és családi házak négyzetméteréért szeptemberben 407 ezer forintot kértek az eladók. A legnépszerűbb városrészben, a belvárosban viszont 451 ezer forintot kell adni értük. Kecskeméten belül a széchenyivárosi, a hunyadivárosi és hetényegyházai lakóingatlanok tartoznak is a legkeresettebbek közé. A legmagasabb négyzetméterár pedig Homokbányához köthető, itt 537 ezer forintnál járnak a négyzetméterárak.

Újabb hír egy újabb Duna-hídról: Mohácsnál már másfél év múlva el is indulhat az építkezés

2020.09.24

Jövő év első felében lezárulhat a mohácsi négysávos, mintegy 800 méter hosszú Duna-híd tervezése, így másfél-két éven belül megkezdődhet a létesítmény kivitelezése.

Házhoz mentek a kiskunhalasi rendőrök

2020.09.23

A bűnmegelőzési szakemberek az elmúlt időszakban Jánoshalmán, Kunfehértón, Pirtón és Kisszálláson jártak, a közeljövőben pedig Kiskunmajsára és Balotaszállásra látogatnak el.

Bővítette kiskunmajsai telephelyét és kapacitását a Grape-Vine Kft.

2020.09.22

Az elmúlt három évben a fejlesztések keretében kiskunmajsai telephelyükön felépült egy tárolásra és borpalackozásra használt csarnoképület, amelybe egy óránként 10 ezer palack kapacitású komplett üveges, illetve PET-palackozó és csomagoló gépsort, valamint egy PET-flakonfúvó berendezést is telepítettek. A csarnok energiahatékonyságának javítása érdekében egy 49 kilowatt teljesítményű, megújuló energiát hasznosító rendszert is kiépítettek.     

Indulhat a következő Duna-híd építkezése: megvan a paksi átkelő kivitelezője

2020.09.22

A mintegy 1 kilométeres átkelőt és a kapcsolódó úthálózatot a Duna Aszfalt valósítja meg.

Elkészült az Egészségkert első üteme

2020.09.21

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Egészségkert projekt csapata 2020-ban Richter Anna Díjat nyert, és ezzel 4 millió forint állt rendelkezésükre elképzeléseik megvalósításához.

Az új tagvállalattal egy újabb területet is meghódít a KÉSZ Csoport

2020.09.20

A vállalat ezzel tovább bővíti tevékenységi körét a földgáz-alapú és megújuló energiatermelésben.

„Magyarország áldott emlékezetű királynéja” - Sisi, Ferenczy Ida és a magyar udvartartás című tárlat nyílt a Cifrapalotában

2020.09.18

A Kecskeméti Katona József Múzeum kiállítása sajátosan kecskeméti szemszögből közelít a témához, hiszen a kiállítás főszereplői közé emeli Erzsébet királyné felolvasóhölgyét, a kecskeméti születésű és szeretett szülővárosában rendkívül népszerű Ferenczy Idát.

Bács-Kiskun megye öt településén ingyenes szemvizsgálatokkal szűrik a nyak- és fejfájás okait

2020.09.17

Az ingyenes vizsgálatokra Bács-Kiskun megyében öt településen, Kecskeméten, Kalocsán, Baján, Kiskörösön és Lajosmizsén van lehetőség egy-egy kijelölt optikai szaküzletben. Regisztrálni és időpontot foglalni a program honlapján lehet.

Időközi választást tartanak vasárnap Kalocsán

2020.09.16

A tisztség betöltéséért négyen indulnak: Arnold Adrienn a Fidesz-KDNP-KJE, Szabó Patrik a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeként, valamint Vincze András és Horváth Krisztián függetlenként.

Újabb innovatív megoldásokat vezetett be a Duna Aszfalt

2020.09.16

A cégcsoport egy professzionális burkolatmarógéppel bővítette gépparkját, amely 3D automata szintezőrendszerrel is rendelkezik és jól illeszkedik a meglévő finisherekhez.

Új minőséget kap a szabadidő eltöltése a kiskunfélegyházi Petőfi-lakótelepen

2020.09.15

A Petőfi-lakótelepen adták át a felújított közösségi- és játszóteret szeptember 12-én. Az ünnepélyes átadón Balla László alpolgármester, Kecskeméti Katalin, a kivitelező ÚTÉPKER Kft. ügyvezetője és Horváth Gábor, a körzet önkormányzati képviselője közösen vágták át a nemzeti színű szalagot. Az átadást követően a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes műsora szórakoztatta a megjelenteket.