2019.08.21, Szerda

Megye

Már keresik a kivitelezőt az M44-es Kecskemét közelében futó szakaszához

2019.05.22

A jelenleg már közel 80 kilométernyi szakaszon épülő gyorsforgalmi út Szentkirály és Lakitelek között futó szakaszán is hamarosan megindulhat a munka.

Lekörözték a lengyel országos verseny mezőnyét a kecskeméti robotépítő diákok

2019.05.21

Első és második helyezést szereztek a gáspáros csapatok.

Idén is remekül sikerült a bajai Jánoska-eresztés

2019.05.20

Nepomuki Szent János ünnepe ezúttal is sokakat csalogatott ki a városrész kápolnájához, a Türr-emlékműhöz, a Sugovica partra és a Petőfi-szigetre.

Egy 33 méter magas óriáskerék érkezett Kiskunfélegyházára

2019.05.20

Félegyháza a Dél-alföld egyik kulturális, szórakoztató központja május 18. és 26. között. Idén egy 10 emelet magas óriáskerék is várja az idei Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál látogatóit.

Újabb fejlesztéseket adtak át Érsekcsanádon

2019.05.19

Lezárult a csapadékvíz-elvezetés első üteme Érsekcsanádon. Eredetileg 4.266 méteren tervezték a munkálatokat, végül azonban hosszabb terület, 4.434 méter kapott vízjogi használatbavételi engedélyt. A munkálatok összköltsége megközelítőleg 110 millió forint.

Tizenhét új Mercedes-autóbuszt állított forgalomba Kecskeméten a DAKK

2019.05.17

A fejlesztéssel a helyi közlekedésben résztvevő járművek átlagéletkora 10,2 évről 5,8 évre csökkent. Az újonnan beszerzett alacsony padlómagasságú, kéttengelyes autóbuszok 26 ülő és 78 álló utast szállítására alkalmasak. 

Kecskeméten két vasúti átjárót zárnak le felújítás miatt

2019.05.17

Pályafelújítást végez a MÁV a Kecskemét és Kecskemét-alsó közötti vonalszakaszon, melynek során a városban két vasúti átjárót lezárnak a közúti forgalom elől.

Több mint 230 millió forintból korszerűsítik Kecskemét Egyetértés utcai óvodáját

2019.05.16

Az európai uniós projekt keretében akadálymentes parkolót is kialakítanak, továbbá fejlesztőeszközöket és játékokat vásárolnak.

Elrajtolt a Közép-Tisza árvízvédelmét javító óriásprojekt

2019.05.15

A Magyar Vakond és a Kötiviép munkájával hogy jelentősen javulnak az árvízi lefolyási viszonyok, csökkentve a tetőző vízszinteket.

Gyermekvédelmi fórumot tartottak Kalocsán

2019.05.15

Gyermekvédelmi szakembereknek szervezett országos találkozót az Emmi Speciális Gyermekotthoni Központ, Általános Iskola és Szakiskola Kalocsai Gyermekotthona.

Újabb nagy szállítókapacitású tűzoltó vízszállító érkezett Bács-Kiskun megyébe

2019.05.14

Szimpla- és duplafülkés vízszállítókat, magasból mentő gépjárművet, kritikusinfrastruktúra-bevetési egységeket, valamint gyorsbeavatkozó járműveket adtak át a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon, május kilencedikén. A járművek összértéke meghaladja az egymilliárd forintot. A most átadott négy szimplafülkés vízszállítóból egy, a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon teljesít majd szolgálatot, ezzel is növelve a megye biztonságát.

Idén már 13. alkalommal került megrendezésre a Borudvar Kiskunhalason

2019.05.13

A térség méltán egyik leghíresebb bor-gasztronómiai rendezvénysorozatára az elmúlt 13 évben már sok tízezer ember kilátogatott, hogy a kikapcsolódáson túl, a magyar borok adta, igazi kulináris élményben lehessen része.

Gyerekemelési rekordot állított fel a Három királyfi mozgalom

2019.05.13

A szervezet 23 helyszínen - például Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Nyíregyházán, Zalaegerszegen, Veszprémben, Kecskeméten, Békéscsabán, Győrben, Egerben, valamint Csíkszeredában, Révkomáromon és Dunaszerdahelyen - rendezte meg programját, amellyel a gyerekek és a család fontosságára hívták fel a figyelmet.

Kecskemétre költöztette központját Kiss Norbert csapata

2019.05.11

Új magyar csapattagokkal is bővítette a szakmai stábot a gyorsasági kamion Európa-bajnokság kétszeres győztesének, Kiss Norbertnek a német istállója, a Tankpool24-Mercedes.

Megújult az óvoda Balotaszálláson

2019.05.10

A projekt során megvalósult az óvoda részleges akadálymentesítése is, továbbá eszközbeszerzés keretén belül udvari játékokkal és számítástechnikai eszközökkel gazdagodott az intézmény.

Közel 30 fős idősek otthonát alakítanak ki Kecskeméten

2019.05.22

A projekt keretében 13 darab két fős hálószobát, közösségi helyiségeket, valamint látogató- és foglalkoztatószobát is létrehoz a Horváth Építőmester Kft.

Távolabbi félgyűrű épülhet az M0-s tehermentesítésére

2019.05.21

2x2 sávos gyorsforgalmi pályát alakítanak ki Komárom, Székesfehérvár és Kecskemét között, hamarosan elkészül a megvalósíthatósági terv.

Rekortán pályát avattak Jánoshalmán

2019.05.20

A pálya a legtöbb sportág számára hasznosítható, de elsődlegesen a jánoshalmi kézilabdások fő edző helyévé fog válni.

Közlekedik a család Kecskeméten

2019.05.20

A közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjén közel két tucat család mérte össze tudását.

Így építse fel álmai otthonát

2019.05.18

A családok számára nagy segítséget jelent otthonuk felépítéséhez a 10 millió forintos CSOK-támogatás és a hozzá igényelhető 15 millió forintos támogatott hitel. Ahhoz azonban, hogy kulcsrakész állapotba kerüljön az ingatlan, számos további finanszírozással és kivitelezéssel kapcsolatos kihívással kell szembenézniük.

Megnyitja ma kapuit a hajósi Orbán napi borünnep

2019.05.17

Kalocsai-Sárköz vidékének legnagyobb tradícióval rendelkező hagyományőrző ünnepsége lassan négy évtizede tölti meg jókedvvel, hangos muzsikával és borszerető közönséggel a máskor csöndes és varázslatos Pincefalu utcáit, pincéit.

Idén is meghirdetik a nyári diákmunka programot

2019.05.16

A program egyben lehetőséget biztosít a diákok kötelező szakmai gyakorlatának teljesítésére is. A munka révén szerzett korai sikerélmény pedig elősegíti a későbbi munkaszocializációs folyamatot is.

Nincs veszélyben a kecskeméti autógyár bővítése

2019.05.16

A Mercedes magyarországi telephelyén számtalan fejlesztés zajlik a bővítés mellett is. A gyár teljes kapacitással működik, és a termelési programja már a jövő évre is telített, hiszen az itt gyártott kompakt autók kereslete továbbra is növekszik.

Jánoska-eresztéssel tisztelegnek védőszentjük előtt a bajaiak

2019.05.15

Virágokkal díszített, mécsesekkel kivilágított kishajók, csónakok és ladikok kísérik május 18-án, sötétedés után Nepomuki Szent János szobrát az úszó lampionokkal díszített Sugovicán, Baján.  

Megállapodást kötött a HM és a Neumann János Egyetem

2019.05.15

Az oktatás, fejlesztés, tudományos kutatás és a katonai pályára irányítás területeit érintő együttműködési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium és a kecskeméti székhelyű Neumann János Egyetem. A közös munka kereteit hosszú távra biztosító szerződést május 14-én Szabó István honvédelmi államtitkár, valamint dr. Ailer Piroska rektor és Finta Zita kancellár írták alá.

Megvalósulhatott egy régi álom Nemesnádudvaron

2019.05.14

A kétezres lélekszámú településen május 10-én, pénteken adták át az új, háromszáz férőhelyes sportcsarnokot. A régi sportmúlttal büszkélkedő falu számára ez hatalmas mérföldkő, és egyben egy régi álom beteljesülése is.

120 éves Kiskunmajsa Önkéntes Tűzoltó Egyesülete

2019.05.13

Tűzoltóautók szirénájának hangja járta be Kiskunmajsa utcáit, május 1-én. Most nem menteni indultak – mint oly sokszor teszik – most ünnepelni sorakoztak. Ünnepelni a Kiskunmajsai Önkéntes Tűzoltó Egyesületet, hiszen immár 120 éve működik.

Újra várja a házasulandó párokat Kiskunhalas új felújított házasságkötő terme

2019.05.12

A helység teljes korszerűsítésen esett át, így új bútorok, székek, dekor elemek, hang-, fény- és hűtési, fűtési technika fogadja a házasulandókat és vendégeiket.

Pályaválasztás előtt álló tanulóknak mutatott be szakmákat a kecskeméti Mercedes-Benz gyár

2019.05.11

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara kezdeményezésével indult rendezvényen a Mercedes-Benz Academy Kecskemét oktatási központban összesen 6 alkalommal, 185 hetedik osztályos fiatal ismerkedett meg a gépjármű mechatronikus, a mechatronikus-karbantartó, valamint a szerszámkészítő szakmákkal.

Lajosmizsére készülnek az adórevizorok

2019.05.10

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 18-án és 19-én kiemelten ellenőrzik Lajosmizse vendéglátóhelyein a számla- és nyugtaadást.