2020.09.30, Szerda

Megye

Július 9-től látható a mozikban a Kodály Zoltánról szóló zenés dokumentumfilm

2020.07.08

Az elmaradt márciusi premier helyett július 9-től látható a filmszínházakban Petrovics Eszter A mi Kodályunk című zenés ismeretterjesztő filmje.

Vitaminitalt kaptak a táborozó gyerekek

2020.07.07

Három raklapnyi gyermek vitaminitalt adományozott az akasztói R-Water Kft. a Katolikus Karitásznak. Az adomány több mint 3200 palackot jelent, amit a rászoruló gyerekek a nyári táborozások során tudnak elfogyasztani.

Hamarosan újjászületik a Péteri-tó Kiskunfélegyháza mellett

2020.07.07

A földmunkák várhatóan az év végére befejeződnek, és a jövő év elején visszaállhat a tó üzemi vízszintje is. A teljes tájrekonstrukció 2021. első félévében fejeződik be.

Gyenes Attila lett a Dózsa György iskola intézményvezetője

2020.07.06

A nemrégiben kinevezett intézményvezető 1997 óta tagja a tantestületnek, 2015 óta intézményvezető-helyettesként dolgozik az iskolában. 2019-ben a Kecskeméti Tankerületi Központ nevelő-oktató munkáját az „Év pedagógusa” díjjal ismerte el. Vezetőként a hagyományok ápolása mellett a magas színvonalú szakmai munka és a folyamatos fejlődés mellett kötelezi el magát.

Nyáron hosszabban tart nyitva a bácsalmási határátkelőhely

2020.07.05

A nyári idegenforgalmi szezonban hosszabb nyitvatartással üzemel hétvégén a bácsalmási közúti határátkelőhely - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-t.

Rákóczi Szövetség: több ezer diák és tanár táborozik jövő héttől, Baján is

2020.07.03

Több ezer diák és tanár táborozik hétfőtől a Rákóczi Szövetség szervezésében Magyarország több helyszínén - közölte a szövetség pénteken.

Csányi József lett az Év Polgármestere Bács-Kiskun Megyében

2020.07.02

Kiskunfélegyháza polgármestere nyerte el a neves kitüntetést.

Megújult a kecskeméti hitközség nagy imaterme

2020.07.01

A 300 fő befogadására alkalmas imaterem a kor követelményeinek megfelelően született újjá.

Így tartják meg idén a Bajai Halünnepet

2020.06.30

Sok szempontból emlékezetes halfőzésnek néz elébe Baja: bár a járványhelyzet idén nem tette a lehetővé tömegméretű rendezvény szervezését, a bajai ember és vendégei mégsem maradnak halfőzési lehetőség nélkül.

Visszatér a Kalocsai járásba a mobilizált ügyfélszolgálat

2020.06.29

Június 29. és július 3. között a kormányablakbusz ismét szolgálatot teljesít a Kalocsai járásban.

Átadták az okleveleket a Bács megyei bor- és pálinkaverseny győzteseinek

2020.06.27

Összesen 18 borászat 32 tételt nevezett a versenyre: a Kunsági borvidék 20 nedűt a Hajós-Bajai borvidék pedig 12 bort.

Öt új játékos érkezik a kecskeméti röplabdásokhoz

2020.06.26

A két távozó után öt új játékos szerződtetését jelentette be a Kecskeméti Röplabda Club extraligás férficsapata, a csapatot továbbra is Dávid Zoltán edző irányítja.

Három megye rendőrei tartottak közlekedési akciót

2020.06.25

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében, Tolna és Csongrád-Csanád megye bevonásával valósult meg a mindhárom megyét – összesen 122 kilométer hosszan – átszelő 55-ös számú főút közlekedésrendészeti ellenőrzése.

Honvédelmi sportközpont alapkövét helyezték el Baján

2020.06.25

A haza védelme nemzeti ügy, a honvédelmi sportközpontok megépítésével pedig az a szellemiség is erősödik, amely a közösséget össze tudja tartani - jelentette ki a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos csütörtökön Baján.

Bűnmegelőzés a nyári táborban

2020.06.24

A Bács-Kiskun megyei rendőrök általános iskolás gyermekekkel beszélgettek többek között a nyár veszélyeiről és a segélyhívó helyes használatáról.

Intelligens üzemet fejleszt az ESZO Kft. vezette konzorcium Kecskeméten és Ercsiben

2020.07.08

A 2022 végén záruló projekt eredményeképpen felállítanak egy innovatív vállalati üzleti modellt, a gyármodellt, amely alapján létrejön az intelligens üzem ipar 4.0-ás informatikai háttérrel.

Új épületbe költözött Kecskeméten a gyámügyi és igazságügyi főosztály

2020.07.07

A megújult épület a megyei kormányhivatal eddig a város különböző pontjain széttagozódva működő gyámügyi és igazságügyi főosztálya 38 munkatársának biztosít helyet.

Új színfolt Akasztón

2020.07.06

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés hagyományosan más és más településen tanácskozik. A koronavírus-járvány miatt március óta nem ülésező grémium a veszélyhelyzet elmúltával június 26-án, pénteken Akasztón tartotta soron következő ülését, melynek emlékére Rideg László, a közgyűlés elnöke és Suhajda Antal polgármester felavatta a vidékfejlesztési pályázati forrásból megépített korszerű, új játszóteret, majd közösen elültették az elnök által adományozott platánfa-csemetét. A kis fa az első zöldellő növény a játszótéren, amelyet hamarosan több facsemetével, növénnyel népesítenek be.

Megkezdődik a kecskeméti Zrínyi iskola energetikai korszerűsítése

2020.07.06

A projekt célja az épület hőveszteségének csökkentése, valamint a közintézmény energiagazdálkodásának ésszerűsítése. Kicserélik az épület 220 homlokzati nyílászáróját, sor kerül a homlokzati falak utólagos talajnedvesség elleni szigetelésére és külső oldali hőszigetelésre is.

Elismeréseket adtak át a kecskeméti kórház dolgozóinak a Semmelweis-napon

2020.07.03

A járványügyi helyzet miatt ezúttal kültéren, a kórház udvarának az ambulancia előtti részén tartották meg a hagyományos rendezvényt.

Baján csökken a reklámadó fizetésre kötelezettek köre

2020.07.02

Az egyik legfontosabb változás kedvez minden helyi vállalkozóknak, a kereskedelmi tevékenységet végző üzleteknek, a vendéglátóhelyeknek és a boltoknak.

70 millió forint többlettámogatást kapott Félegyháza a Zöld Város projekthez

2020.07.01

A pénzt nem fejlesztésekre, hanem a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzet kezelésére fordítja Kiskunfélegyháza.

Városi sétákra hív Kiskunfélegyháza

2020.06.30

A sétákra minden szombaton sor kerül, minden alkalommal más-más személy vezetéséve.

Bajánál is folytatódik a szúnyoggyérítés a héten

2020.06.29

Tizenhárom megye kétszáz településén, Budapest több kerületében és a vízpartokon folytatódik a héten a szúnyoggyérítés - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivőhelyettese hétfőn.

Gyorsjárású kishajóval bővült a bajai vízügy flotta

2020.06.28

Feladata a hajóút kritikus pontjainak gyors elérhetőségének biztosításával az elúszott jelek mielőbbi helyreállítása, vízfelülethasználatok ellenőrzése, illetve – kialakításából adódóan – részt vehet a vízminőség-kárelhárítási feladatokban is.

Régóta várt fejlesztés Dusnokon

2020.06.26

Fontos mezőgazdasági útszakaszok újulhattak meg Dusnokon. Az új felületek a település délkeleti, forgalmas és gyakran használt mezőgazdasági területeit kötik össze. A fejlesztés kormányzati támogatásból, összesen több mint 110 millió forintból valósulhatott meg.

Megfelelő minőségűek a természetes fürdőhelyek Bács-Kiskun megyében

2020.06.26

A Népegészségügyi Főosztály munkatársai – a szezon megkezdése előtt és a fürdési idény alatt is – fokozottan ellenőrzik a közegészségügyi-járványügyi előírások és egyéb – a fürdőzők és dolgozók egészségének védelme érdekében hozott – intézkedések betartását.

3D-nyomtatás is lehetséges a KÉSZ Csoport techshopjában

2020.06.25

A vállalatcsoport kecskeméti techshopjába diákok látogattak el, ahol testközelből pillanthattak be a robotika és a 3D-s technológia világába.

Egyre gyorsabban halad a befejezéséhez Kiskunhalason a Tánchagyományok Háza

2020.06.24

A Bundzsák Dezső Sportközpont területén épülő új épület az évtizedek alatt összegyűjtött néptánchoz és a tánchagyományokhoz kapcsolódó kulturális értékek méltó módon, mindenki számára elérhető formában fogja bemutatni.

Jól halad az M8-as Balaton keleti vége és Kecskemét közötti szakaszának előkészítése

2020.06.24

Közel 9 kilométernyi út rekonstrukcióját készítette el Paks és Cece között a STRABAG a Magyar Közút Nzrt. beruházásában Fejér megyében. Az átadón új gyorsforgalmi kapcsolatokról is beszéltek: az M8-ason fő beruházásán felül a Komáromot az M8-assal összekötő négysávos pálya kialakításának lehetőségéről.