2019.08.21, Szerda

Megye

Újra indulnak a kecskeméti Kandósok a Shell Eco-marathonon

2019.06.25

Bemutatták a Shell Eco-marathon Europe versenyen induló három magyar csapat autóit kedden a Hősök terén; az energiahatékonysági versenyen több mint 150 csapat tesz kísérletet új távolsági rekord felállítására július 1. és 5. között Londonban.

A klasszikus zene is helyet kapott a Csodálatos Baja rendezvénysorozat programján

2019.06.24

Klasszikus zenei produkciók, képzőművészeti események, könnyűzenei koncertek, színházi előadások is helyet kaptak a Csodálatos Baja rendezvénysorozat programján.

A magyar futball aranykorát mutatja be a kecskeméti Cifrapalota legújabb tárlata

2019.06.22

A magyar futball aranykora című tárlat - amely része lesz a Múzeumok éjszakája programjainak - július 31-ig látogatható a Cifrapalotában, keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között.

Újra Informatika napja lesz a Neumann János Egyetem GAMF karán

2019.06.21

A rogramot leendő hallgatóknak, szüleiknek és minden érdeklődőnek hírdetik, melyen szeretnék bemutatni informatikai képzéseik néhány érdekes elemét.

Saját kézbe venné a távhőszolgáltatást Kiskunfélegyháza önkormányzata

2019.06.20

Kedden délelőtt elzárták a melegvíz-szolgáltatást a Petőfi lakótelepen. Nem hivatalos információk szerint az immár ismétlődő szolgáltatási kiesés mögött az áll, hogy a hőszolgáltató jelentős tartozásokat halmozott fel. Az ügyben Csányi József polgármesteradott tájékoztatást.

Tovább épül, szépül a Horváth István Sporttelep Kiskunmajsán

2019.06.19

A beruházásnak köszönhetően a lelátó mindkét oldalának nagy része fedést kap, amely az eső és a napsütés ellen is óvja a szurkolókat, nézőket. 2x25 méter hosszúságban és mintegy 5 méter szélességben készül el a lelátó fedése.

Közösségi épületek szépültek meg Kunfehértón

2019.06.19

Pénteken adták át Kunfehértón a felújított Kunfehértói Közösségi teret és Könyvtárat, és a Mosolyvár Óvodát. A külsőben teljesen megszépült épületek új ékkövei lesznek a településnek, mely a közösségek és a gyermekek számára egyre több lehetőséget biztosít.

Ahol az adatok rendben vannak, ott nincs ellenőrzés

2019.06.18

Több mint 334 ezer regisztrált adózó, 41 millió számlaadatra vonatkozó beküldés, 14 ezer jogkövetési vizsgálat, félezer adóellenőrzés, két és fél milliárd forint nettó adókülönbözet, 363 ezer, a NAV ingyenes Online Számlázójával kiállított számla. Ezek azok a számok, amelyek jól mutatják a csaknem egy éve működő Online Számla rendszer sikerét.

Negyedszer is Kecskemétre került a Kenguru díj

2019.06.17

Nagy érdeklődés mellett zajlott a FINETA 4.0, azaz a Fiatal Neonatológusok Találkozója Kecskeméten 2019 június 6-8-án a Four Points by Sheraton hotelben. Az újszülött-gyógyászattal foglalkozó orvosoknak és szakembereknek szóló szakmai rendezvényt immár negyedik alkalommal szervezte meg a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya.

Díjazták Bács-Kiskun megye legjobb borait és pálinkáját

2019.06.17

Megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt Kecskeméten a IV. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál, amely keretében díjazták a megye legjobb borait és pálinkáját. A májusban megtartott verseny nyertesei átvehették kitüntetéseiket az ünnepélyes megnyitón.

Tour de Hongrie Bács-Kiskun megyében

2019.06.16

Az idén is megrendezik Magyarország területén a kerékpáros körversenyt, amelynek a mezőnye 2019. június 16-án érkezik Kecskemétre.

Új menetrenddel indul a tiszakécskei kisvonat

2019.06.14

A Csi-Hu, városnéző kisvonat a nyári időszakban hétfő kivételével minden nap, menetrend szerint közlekedik a településen.

Három okospad színesíti Baja belvárosát

2019.06.13

Napelemmel működő okospadok várják a járókelőket a belváros több pontján. A modern szerkezetek az időjárási viszonyoktól függetlenül folyamatosan üzemelnek, mobiltelefon töltést és internetkapcsolatot biztosítva a felhasználók számára.

Kétszeres városmarketing gyémánt díjas Kecskemét

2019.06.11

Országos városmarketing gyémánt díjat nyert a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Katona József Színház.

Színezzük ki a Bányait!

2019.06.11

Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium is pályázott, 50 liter Dulux festéket kaptak vigaszdíjként.

Kezdődhet az M8-as gyorsforgalmi út tervezése

2019.06.25

A mintegy 100 kilométeres, 2x2 sávos út Kecskemétet köti majd össze Dunavecsén és Dunaújvároson át az M7-es autópályával.

Megújult a kiskunhalasi Csipkeház és Csipkemúzeum

2019.06.23

A Csipkemúzeumban a bemutatószekrényeket cserélték újakra, korszerűsítették a világítást és interaktív digitális eszközöket szereztek be. Ezek segítségével a korábbiaknál bővebb és érdekesebb információhoz juthatnak a látogatók: a virtuális csipkevarrás mellett lesz "csipkekvíz" és "csipkekirakó" is, a tájékozódást pedig a mobileszközre letölthető tárlatvezetés is segíti. A kiállítótermekben a korábbi, hagyományos fekete és fehér színeket a kék különféle árnyalatai váltják fel. 

3 új alföldi borakadémikus

2019.06.21

2019. júniusában óriási megtiszteltetés ért három alföldi borászt a Kunsági borvidékről: a Magyar Bor Akadémia tagjai közé választotta az izsáki Varga Árpádot (Gedeon Birtok Borászat), a soltvadkerti Font Gábort (Font Pincészet), illetve a kiskőrösi Szentpéteri Attilát (Szentpéteri Borpince).

Péntektől visszavonták a tűzgyújtási tilalmat

2019.06.21

Az elmúlt hét csapadékos időjárásának köszönhetően jelentősen csökkent a tűzveszély az erdős és mezőgazdasági területeken, ezért - az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve - péntektől Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is visszavonják a június 14-vel elrendelt tilalmat.

Ajándék laptoppal jutalmazta a Szentkirályi Általános Iskola kitűnő tanulóit Balogh Levente

2019.06.20

Idén két tanuló, Németh Sándor és Pusztai László zárta kitűnő eredménnyel az általános iskolai tanévet.

Mezővároshoz méltó piac épül Izsákon

2019.06.19

643 négyzetméter alapterület, kültéri elárusító pavilonok, kialakított parkolók és kerékpártámaszok, környezetrendezés, üzlethelységek, mosdók, mindez modern, európai színvonalon.

Hivatalosan is átadták az új félegyházi Egészségközpontot

2019.06.19

A BENU egészségutcán az egészséges életmódhoz kapcsolódó termékbemutatók, kóstolók,  és az ország legnagyobb mobildiagnosztikai szűrőkamionja várta az érdeklődőket, ahol 37 féle vizsgálatra volt lehetősége az érdeklődőknek. Az Egészségközpont udvarában felállított színpadon eközben egymást követték az egészséges életmódot, az aktív testmozgást népszerűsítő bemutatók, gyermek és felnőtt programok.

Kiskunhalason dőlt meg a vasárnapi melegrekord

2019.06.18

2019. június 16-a "sokáig felejthetetlen napként vonul be a magyarországi klímatörténelembe". Kiskunhalason 35,7 fokkal új napi melegrekord született. Ugyanakkor a fülledt, nagyon meleg levegőben vasárnap délután hatalmas zivatarfelhők képződtek, amelyekből az ország több pontján felhőszakadás és jégeső is kialakult.

Ideiglenesen lezárják a Bajai Duna-hidat

2019.06.17

Vasúti próbaterhelést végeznek a szakemberek a Bajai Duna-hídon 2019. június 18-án, kedden este és éjszaka, ezért több ütemben, 15 perces időszakokra lezárják a hidat a közúti forgalom elől – áll a Magyar Közút Nonprofit Kft. közleményében.

Tour de Hongrie Bács-Kiskun megyében

2019.06.16

Az idén is megrendezik Magyarország területén a kerékpáros körversenyt, amelynek a mezőnye 2019. június 16-án érkezik Kecskemétre.

Jegyzői értekezletet tartott a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

2019.06.15

Személyes találkozás keretében vitathatták meg Bács-Kiskun jegyzői az őket érintő aktuális változásokat, kérdéseket.

Újabb kísérlet energia-hatékonysági rekordok felállítására a Shell Eco-marathonon

2019.06.14

Elektromos, de a prototípus kategóriában indul járművével a kecskeméti Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának Kandó Electric csapata az idei Shell Eco-marathonon. A csapat összetételének folyamatos változása jelenti számukra az egyik legnagyobb kihívást, azonban reményeik szerint a motoron elvégzett fejlesztéseknek köszönhetően idén a mezőny élvonalában végezhetnek majd.

Az átlagostól jobb kajszibarack és közepes őszibarack termés várható idén

2019.06.11

Az idén az átlagosan 25 ezer tonnás kajszibarack termésnél valamivel többre, míg az őszibaracknál a fagyok miatt közepes, 30-35 ezer tonnás termésre számít a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke.

Jelentős élőhely-helyreállítási munkálatok a Felső-Kiskunságban

2019.06.11

Közel 140 km üzemen kívüli csatornát és gátat, továbbá az ezekhez kapcsolódó műtárgyakat és egyéb tájsebeket számol fel a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság a Felső-kiskunsági-pusztán, Apaj környékén európai uniós támogatásból, 420 655 896 Ft felhasználásával.

Megnyílt a félegyházi Egészségközpont

2019.06.08

Az orvosok és asszisztensek az elmúlt napokban befejezték a költözést, birokba vették és berendezték rendelőiket. A kulturált, szép környezetről, a környező Korond utca megújulásáról a dolgozók és a gyógyulni érkezők is elismeréssel beszéltek.