2021.10.23, Szombat

Megye

Nyáron is lehet szakmát tanulni Baján

2021.06.17

A Bajai Szakképzési Centrum számos szakmában kínál képzést és oktatást felnőttek számára. A kínálatban mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt, a tanulási folyamat pedig akár munkahely vagy család mellett is végezhető.

A hétvégén indul a Nemzeti Vágta idei versenysorozata

2021.06.15

A Hírős Vágtát augusztus 28-án Kecskeméten rendezik.

Tizenhárom bemutatóval készül jubileumi évadára a kecskeméti színház

2021.06.12

A Katona József téren álló műemlék színházépület és a Ruszt József nevét viselő stúdiószínház felújítása hamarosan a kivitelezés fázisába lép.

Elkezdődött a Móra Ferenc Emlékház felújítása

2021.06.10

A felújítás folyamán a villamoshálózat korszerűsítése, a falak meszelése, és a kiállítás felfrissítése valósul meg június végére. Előreláthatólag a Félegyházi Napok programsorozat keretében nyitja meg kapuit újra a közönség előtt az emlékház.

Az 52-es főút négynyomúsításával válik gyorsabbá Kecskemét autópálya-kapcsolata

2021.06.08

Az 54-es főút négynyomúsításának tavalyi átadását követően, most az 52-es főút bővítésének kivitelezőjét keresi a NIF.

Ezzel a projekttel zárul az M44-es gyorsforgalmi út kiépülése

2021.06.06

A legnyugatibb szakasz Szentkirály és Kecskemét között épül ki 32,3 kilométeren.

Jó ütemben halad Baja honvédelmi sportközpontjának az építése

2021.06.04

Öt központ épül jelenleg, de további tíz központ megépítéséről már megszületett a kormányhatározat.

Sárkányok a Sugón

2021.06.02

A szervezés szuper volt, de a versenyzés is jól ment a sárkányhajó bajnokságon.

Új bölcsőde épül Kecskemét egyik külső városrészében

2021.06.01

A beruházás hozzájárul a kecskeméti városrészek között meglévő fejlettségi különbségek csökkentéséhez.

Már kapható a hazai spárga

2021.05.29

A spárga hazai termőterülete mintegy 1420 hektár, az évi termésmennyiség 5000 tonna körüli. A legjelentősebb termőterületek Bács-Kiskun (60 százalék) és Csongrád (30 százalék) megyében találhatók, de vannak kisebb ültetvények Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyében is.

A hétvégén Kecskemét környékén rendezik a Muzsikál az erdő programjait

2021.05.27

A hétvégén Kecskemét közelében, a Nyíri erdőben és Lakitelek - Tőserdőn rendezik a Muzsikál az erdő programsorozatot erdei sétákkal, kézműves foglalkozásokkal, klasszikus és népzenei koncertekkel.

Több szakaszon is kétvágányúsítják a lajosmizsei vasutat – most online lakossági fórumot tartanak a projektről

2021.05.26

Számos fejlesztést terveznek a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vonalon, most a lakosság véleményét kérdik a Gyál-Kecskemét szakaszról.

Ifjú bajai balerinák sikerei

2021.05.24

Kiemelkedő teljesítménnyel büszkélkedhet a bajai Szent László ÁMK Lukin László ÉZI és AMI balett tanszaka: idén két növendéke is olyan lehetőséghez jutott, amely ékesen bizonyítja, hogy a tehetség bármely vidéki településen is utat tör magának, és csak kitartás, állhatatosság, valamint egy jó mester kell ahhoz, hogy szárba szökkenjen.

Beszélgetés a bajai rendőrségről

2021.05.22

Mindig akad javítanivaló a biztonságon és a biztonságérzeten, akkor is, ha a számok jól alakulnak. Erről szól ezen a héten a Bajai TV Egy asztalnál című műsora.

Kecskemétre érkezett a kkv-kat segítő road show

2021.05.20

Eddig napokig is tarthatott eligazodni a kedvezményes hitelek, támogatások, képzések és tanácsadók között, a megújult vállalkozói információs portál (VALI) ezt radikálisan lecsökkentette.

20 év után ismét nemzetközi fogathajtó verseny lesz Bugacon

2021.06.16

Több, mint 20 év után, június 17. és 20. között rendezik meg az Abonyi Imre Emlékversenyt, Nemzeti és Fogathajtó Versenyt Bugacon, a Bugaci Csárda melletti Kurultaj rendezvényterületen.

Egyedülálló élővilág, különleges programok és újabb fejlesztések a Kiskunsági Nemzeti Parkban

2021.06.14

Változatos növény- és állatvilágával, színes programkínálatával a Kiskunsági Nemzeti Park a kirándulók egyik kedvelt célpontja. Évente 100 ezer regisztrált látogatót fogadnak létesítményeikben és programjaikon, például a különböző szervezett túrákon, rendezvényeken, tanösvényeken vagy a kecskeméti Természet Házában. A nemzeti park látogatóközpontja, 25 tanösvénye, 6 bemutatóhelye, 2 erdei iskolája kínál kikapcsolódást az ide érkezőknek.

Újabb Duna-híd építése rajtolt el Magyarországon

2021.06.11

A közel egy kilométeres híd a Duna Aszfalt kivitelezésben jön létre, és új főút is épül hozzá.

Magyarországra érkeztek az afganisztáni misszió utolsó magyar katonái

2021.06.09

A kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázisra érkezett kedd este az utolsó váltás kilenc katonája.

Csökkent a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. tavalyi nyeresége

2021.06.07

A társaság tavalyi adózás előtti nyereségének 56 millió euróval csökkenése a koronavírus miatti termeléskiesésnek, illetve a korábbi gyártósorok kivezetésének, és a megnövekedett finanszírozási költségeknek tulajdonítható.

Indul a Nyári diákmunka program

2021.06.05

Legkevesebb 1100 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanuló vállalhat nyári diákmunkát július-augusztusban Bács-Kiskun megyében. A program megvalósításához a kormány több mint 138 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít Bács-Kiskun megyében.

Nagyszabású bicentenáriummal ünneplik Bács megye egyik leghíresebb magyarját

2021.06.03

Megújul a PIM állandó Petőfi-kiállítása, összenyitják a Károlyi-palota udvarát a Károlyi-kerttel, emellett  interaktív Petőfi-busz fogja járni a Kárpát-medencét.

A hunok régészeti hagyatékát bemutató kiállítás nyílik Ópusztaszeren

2021.06.01

A hunok régészeti hagyatékát bemutató kiállítás nyílik Arany, Ezüst, Vas címmel pénteken az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Megtette kötelességét a bajai májusfa

2021.05.31

A városi gyereknap méltó lezárásaként kicsik és nagyok együtt táncolták ki a májusfát a városháza udvarán megtartott mulatság keretében.

Új tanösvénnyel született újjá a Holt-Tisza Tiszakécske térségében

2021.05.28

A Duna Aszfalt közel jár a befejezéshez a Közép-Tisza egyik fontos területét újjáélesztő fejlesztésben, mindhárom érintett holtág esetében befejeződtek a kotrási és a partrendezési munkák.

Két három- és három négynapos hosszú hétvégével számolhatunk jövőre

2021.05.27

„Márciusban és októberben kell majd szombaton ledolgozni egy-egy munkanapot, ami áthelyezés nélkül éppen egy ünnep és hétvége közé esne 2022-ben” – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette: „Húsvétkor is négy, pünkösdkor és karácsonykor pedig három-három napot tölthetünk otthon, pihenéssel, családi körben ünnepelve.”

Hosszú szünet után újra programok várták a fürdőzőket Tiszakécskén

2021.05.25

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg az a mozgásra és egészségfejlesztésre épülő programsorozat, amelynek köszönhetően a dél-alföldi régió 12 településén rendeznek prevenciós célú, szabadidős eseményeket a fürdőkben. A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér szervezésében a hétvégén a tiszakécskei fürdőzőket inspirálták mozgásra és egészségesebb életmódra.

Folyamatosan érkeznek a Volánbuszhoz a tavaly év végén megrendelt MAN csuklós autóbuszok: Bács-Kiskunba is

2021.05.23

Átvette a Volánbusz az első 10 darab MAN Lion's City GL A23 típusú csuklós autóbuszt a MAN fóti telephelyén csütörtökön - közölte a Volánbusz Zrt.az MTI-vel.

Bács megyei kistelepülésre is megérkezett a pingpongot és a focit egyesítő sport

2021.05.21

Tanítsunk Magyarországért: minden, a programban részt vevő általános iskola és egyetem kap egy-egy egyedi tervezésű, teqballasztalt.

A kecskeméti egyetemen is megalapították a Területi Innovációs Platformot

2021.05.19

Fülöp Tamás szerint az innovációs teljesítményben a platformok rendszere biztosíthatja számukra a leghatékonyabban a minőségi előrelépést.