2020.04.04, Szombat

Megye

Bács-Kiskun megyei város infrastruktúráját fejleszti a Soltút

2020.01.29

A mélyépítőcég egy év alatt 218 millió forintból teszi biztonságosabbá Kecelt.

Kiskunfélegyházáról, Nyugat-Afrikán át Sierra Leonéba

2020.01.28

A kiskunfélegyházi Szalamandra Team is részt vesz a Budapest-Bamako rallyn, iskolaszereket és ruhákat visz az afrikai rászorulóknak.

Kiszélesíti együttműködését a kecskeméti Egyetem és a Szakképzési Centrum

2020.01.28

Az együttműködések és kapcsolati rendszerek kiépítése különösen fontos a Centrum és az Egyetem közvetlen földrajzi környezetében, a beiskolázási körzetek hatókörében.

Nemesnádudvari Baba-Tár-Ház sok élménnyel várja vendégeit

2020.01.27

Baba-Tár-Ház néven különleges kiállítás nyílt nemrégiben a Hajós és Baja között található, többek között 600 présházas pincesoráról is nevezetes Nemesnádudvaron.

Medveles a Kecskeméti Vadaskertben

2020.01.27

Vasárnap kora délután eldől, visszamegy-e a medve a barlangjába.

Legyen kiszámítható a jövő!

2020.01.25

A szakképzési struktúra változik, hogy lépést tartson a világban zajló átalakulásokkal. A pályaválasztás előtt álló fiatalok álmainak megvalósulása össztársadalmi érdek. Ezzel egyetértésben gyűltek össze a Kecskeméti Tankerületi Központ vezetői, iskolaigazgatók, pályaorientációs felelősök és az érintett osztályfőnökök, hogy informálódjanak a képzési, szakképzési kínálatról, a pályaorientáció aktualitásairól. A találkozót a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Kecskeméti Szakképzési Centrum szervezte.

Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő mobilalkalmazás

2020.01.24

Az alkalmazás megkönnyíti a mentők riasztását és az ő munkájukat is, mert a diszpécser azonnal látja az előre feltöltött egészségügyi adatokat és a bajban lévő pontos helyzetét.

Elindult a Margaréta otthon korszerűsítése

2020.01.23

A több mint 460 milliós beruházásnak része az intézmény homlokzati és lapostetőszigetelése, a nyílászárók cseréje, valamint a fűtés korszerűsítése, amely napelemes és napkollektoros rendszerrel is kibővül.

Tizenkilenc naperőművet épített az MVM Csoport Dél-Kelet-Magyarországon

2020.01.23

Az NKM Áramhálózati Kft. területén Cegléd, Gerendás, Hódmezővásárhely, Kecel, Kiskunhalas, Kötegyán, Jánoshalma, Mezőkovácsháza, Nagykamarás, Soltvadkert, Szegvár, Árpádhalom, Békéscsaba, Kiskunfélegyháza és Újkígyós térségében valósultak meg. Kecskeméten pedig két helyszínen négy különálló erőmű létesült.   

Még nincs influenza Bács-Kiskun megyében

2020.01.22

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint idén január 13. és 19. között 306 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Tovább csökkent a magyar cégek száma tavaly

2020.01.21

A legtöbb cég, összesen 192 265 tavaly Budapesten működött, a második helyen pedig Pest megye áll 75 643-mal, ezeket Bács-Kiskun megye követte 19 007 céggel. Nógrád megye az egyike volt annak a három megyének - Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna mellett -, ahol, ha csak 1 százalék alatti értékekkel is, de több cég működött 2019-ben, mint a megelőző évben.

A Tisza és a Holt-Tisza mellett is fejleszti mellékútjait Tiszakécske

2020.01.21

A Duna Aszfalt három részprojektben fogja elvégezni a város környéki dűlőutak fejlesztését.

Nemzetközi hallgatók szakmai találkozója a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

2020.01.20

A kecskeméti Neumann János Egyetem és a baden-württenbergi Albstadt-Sigmaringen Egyetem 36 hallgatója vett részt január 13. és 17. között az első Global Student Innovation Camp 2020 elnevezésű rendezvényen, amelynek a Mercedes-Benz Academy Kecskemét adott otthont.

Kecskeméten épül a pénzügyi tudatosság hálózata

2020.01.18

Együttműködési megállapodást kötött az Állami Számvevőszék és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a lakosság pénzügyi tudatosságának és közpénzügyi ismereteinek bővítése érdekében, a Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök Egyesületének (MPGE) kecskeméti rendezvényén.

Kiskőrös is bekapcsolódott a Jégpályák Éjszakája rendezvényébe

2020.01.17

A Rajz Attila Jégpálya is kedvezményekkel és hosszabb nyitvatartással várja a kocsolyázókat Január 18-án.

SZÍN-TÉR PROJEKT – A test gyógyulása a lélek nyugalmával kezdődik

2020.01.29

Elkezdődött a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház előcsarnokának átalakítása, mely során az impozáns tér változatos, színes és hasznos funkciókkal bővül.

Napelemekkel újul meg a Kecskemét zöldövezetében fekvő idősek otthona

2020.01.28

A HÉP kivitelezésében többek közt a lapostető hő- és vízszigetelése, homlokzati hőszigetelés és akadálymentesítés is történik.

Közeleg az influenzaszezon, ezekre figyelj, ha szeretnéd elkerülni

2020.01.28

Közeledik az influenzajárvány, az elmúlt időszakban a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint egyre többen fordultak orvoshoz, egyes kórházakban pedig látogatási tilalom lépett életbe. Ez a betegség korosztálytól függetlenül bárkit érinthet, ezért a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program ad néhány tippet, hogy milyen innovatív eszközök segíthetnek abban, hogy elkerüljük a megbetegedést és a komolyabb szövődményeket.

Kecskeméten is lesz átvételi pontja az IKEA-nak

2020.01.27

Jelentősen megnőtt az internetes értékesítés iránti igény, ezért kiemelt figyelmet fordítanak az online vásárlás megkönnyítésére. Január végén elindul az IKEA Magyarország új weboldala, megújult keresőfunkciókkal és tartalmakkal.

Szeptembertől indul Halason a kadétképzés

2020.01.26

Fontos mérföldkövéhez érkezett Kiskunhalason a honvéd kadétképzés. Szerdán délelőtt a Dékáni Árpád Szakgimnáziumban egy együttműködési szerződést írtak alá.

Magyarország élen jár a kerékpározásban európai szinten

2020.01.24

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a nagyvárosok kategória győztese, illetve a kerékpárosbarát települések között az abszolút elsőséget is megszerezte.

Hosszú távú kulturális együttműködést kötött a nemzetivé minősített Katona József Színház és a Félegyházi Pékség

2020.01.24

Az együttműködés első megvalósulása a magyar kultúra napján színre kerülő, Az ember tragédiája című darabhoz kapcsolódik.

Évente kétszázötven gramm műanyagot fogyasztunk

2020.01.23

Világszerte komoly gondot okoz a hatalmas mennyiségű műanyag szemét. Több ország után legutóbb a Fidzsi-szigeteken tiltották be a műanyag zacskók gyártását és forgalmazását. Konkrét intézkedések várhatók Magyarországon is a műanyaghulladékok – kiváltképp a PET-palackok és az egyszer használatos nejlonzacskók kapcsán.

Jakabszálláson hidrogénüzemanyagcella-meghajtású, személyszállításra is alkalmas drónt fejlesztenek

2020.01.22

A most bemutatott fejlesztés azért zöld, mivel hidrogén üzemanyagcella meghajtású technológiát alkalmaz. A hidrogén előállítás pedig nem a szokásos, vegyipari típusú, tehát nem barna hidrogén, hanem megújuló energiaforrásokból előállított, zöld hidrogén, amely alapvetően beleillik a kormány stratégiájába.     

A Délút kivitelezi a kiskunfélegyházi ipari park második ütemét

2020.01.21

A tereprendezési feladatok mellett egy közúti csatlakozású aszfaltutat és egy kamionparkolót is létrehoznak.

Itt vannak az időpontok a kecskeméti éjszakai fürdőzésekről

2020.01.21

Már most érdemes beírni a naptárba, hogy 2020-ban mely napokon lehet részt venni éjszakai fürdőzéseken a Kecskeméti Fürdőben, illetve a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban.

A városi bál nyitotta a 2020-as báli szezont Kiskunfélegyházán

2020.01.20

Hatodik alkalommal rendezte meg január 11-én szombaton Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a mára már hagyománnyá vált jótékonysági városi bált.

Himnuszmondó verseny, filmvetítések és kiállítások Bács-Kiskunban

2020.01.20

Himnusz- és mesemondó versennyel, filmvetítésekkel kiállításokkal, zenés irodalmi estekkel, hangversenyekkel és könyvbemutatóval ünneplik Bács-Kiskun megyében a magyar kultúra napját.

Profession.hu: növekedett a szakmunkára jelentkezők száma

2020.01.17

A Profession.hu adatai szerint a legtöbb álláshirdetést Budapesten, Pest és Győr-Moson-Sopron megyében adják fel, míg a legkevesebbet Zala, Tolna, Békés, valamint Nógrád megyében.

Stratégiai megállapodást kötött a kecskeméti színház és az egyetem

2020.01.16

A kecskeméti felsőoktatás egyik alapfeladatának tekintik, hogy hallgatóik a sokoldalú képzés és felkészítés mellett a kultúra iránt is fogékony, a színházművészetre nyitott értelmiségiekké váljanak.