2021.04.17, Szombat

Megye

Karácsony előtt folyósítják a decemberi családtámogatási ellátásokat

2020.12.20

Az eredetileg 2021 januárjára tervezett kifizetés helyett már idén decemberben a családok számláján lesz a pénz.

Ott segítenek, ahol erre a legnagyobb szükség van: kórházat támogat a KÉSZ Csoport

2020.12.18

A kecskeméti kötődésű építőipari társaság adományából a kórház két hónapra elegendő zsilipruhát tud biztosítani a járvány elleni védekezéshez.

Kiskunhalas és Óbuda településként és munkahelyként is Kerékpárosbarát

2020.12.17

A kerékpáros forgalom részarányának növelését az infrastruktúra fejlesztése és az eredményes szemléletformálás segítheti elő. A közlekedési módot a biciklisták igényeivel közvetlenül találkozó önkormányzatok és munkaadók hatékonyabban népszerűsíthetik, erre bátorítanak a Kerékpárosbarát címek is.

Újabb gyáregységgel bővíti kecskeméti telephelyét a Samvardhana Motherson cégcsoport

2020.12.15

Az indiai tulajdonú, autóipari Samvardhana Motherson Group (SMG) 5,6 milliárd forintból fejleszti győri, mosonmagyaróvári, mosonszolnoki és túrkevei telephelyeit, Kecskeméten pedig új üzemcsarnokot épít.

Szükség van a V0 vasúti körgyűrű megépítésére

2020.12.15

A szövetség szerint ennek a koncepciónak az aktualizálására lenne szükség a növekvő vasúti teherfuvarozás versenyképességének biztosítása érdekében. A szakma korábbi forgalmi prognózisa napi 70-80 tehervonattal számolt irányonként, ez már rövid távon is legalább 30 százalékkal növekedni fog a kecskeméti Mercedes-gyár második ütemének, a debreceni BMW gyárnak, a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésének, vagy a Fényeslitkén épülő EWG Kombiterminál forgalomvonzó hatásának köszönhetően

Zenés adventi kalendáriummal készült az ünnepekre a kecskeméti színház

2020.12.14

A teátrum színészeinek, énekkari tagjainak és zenészeinek jóvoltából kedvelt dallamok csendülnek fel 24 napon keresztül, valamint egy balettetűd is látható lesz a színház táncosainak előadásában.

Folytatódik a Rotary Club Baja adventi jótékonysági akciója

2020.12.13

A humanitárius szervezet képviselői december 8-án nagyobb adag tartós élelmiszert és tisztító-, illetve tisztálkodószereket vittek a Bajai Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat Szabadság utcai székhelyére.

Elegendő mennyiségű bor került a pincékbe

2020.12.11

A borászati igények kielégítése szempontjából elegendő mennyiségű szőlőt szüreteltek le idén a gazdák, a kereslet és a kínálat egyensúlyban van - jelentette ki Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára a Mezőgazdasági bizottság Szőlő-, bor-, pálinka albizottságának ülésén, szerdán a parlamentben.

Újabb megyeszékhelyre érkezhetünk gyorsforgalmi úton, elkészült az M44-es keleti szakasza

2020.12.11

A Duna Aszfalt által kivitelezett szaksszal immár 80 kilométeres, egybefüggő gyorsforgalmi úton közlekedhetünk Békéscsabáról a főváros felé.

Megújul a bajai Duna-híd melletti zajvédő kerítés

2020.12.10

A dunafürdői üdülőövezetet zajvédő fal óvja az átmenő forgalom (vasút, közút) „kellemetlen mellékhatásaitól”.

Vitaminitallal segítik a Kiskunhalasi Járványkorház dolgozóit

2020.12.09

450 palack vitaminitalt adományozott az akasztói R-Water Kft. a Kiskunhalasi Mobil Járványkórháznak, ezzel is segítve az intézményben dolgozók immunrendszerének erősítését.

Újabb 66 testkamerát telepítettek új helyszíneken

2020.12.08

A MÁV tapasztalatai szerint a jegyvizsgálók bántalmazásának megelőzésében hatékony a testkamera alkalmazása, az utóbbi években csökkent a súlyos konfliktusok száma a vonatokon.

Enyhe a tél, kevesebb madár látogatja az etetőket

2020.12.07

A jelenség hátterében a madárvonulás, illetve az Európa északi és középső régióiban tapasztalható enyhe, hómentes időjárás együttes hatása áll.

Online elérhető ingyenes roma filmfesztivál indul csütörtökön

2020.12.07

A műsorban szerepel a Kecskemétfilm Cigánymesék sorozatának két része, a Hogyan lett az ember és a A Nap és a Hold története című rajzfilmek.

Ajándékot vitt a Mikulás Baján

2020.12.05

Megkezdte idei, némileg rendhagyó adventi jótékonysági akció sorozatát a Rotary Club Baja. A humanitárius szervezet a téli ünnepeket megelőző krízisidőszakban több intézményt, rajtuk keresztül pedig hátrányos helyzetű csoportokat támogat adománnyal, ezúttal azonban mellőzik a személyes találkozásokat.

Új üzem épül Erős Pistának

2020.12.19

A 2021-ben induló fejlesztés eredményeként 2022 őszétől az Univer kecskemét-hetényegyházi telephelyén a legkorszerűbb műszaki színvonalat képviselő új üzem gyártja majd a hungarikum Erős Pistát és Piros Aranyat.

Közel 120 gyermek kívánságát teljesíti a Mercedes-Benz gyár

2020.12.17

Az adventi időszak egyet jelent az összefogással és a szolidaritással a kecskeméti Mercedes-Benz közössége számára. Az autógyár a jelenlegi nehéz időszakban még fontosabbnak tartja a rászorulók megsegítését, így kecskeméti és környékbeli alapítványokon keresztül pénzadománnyal, ajándékokkal, meleg étellel és tűzifával segít idén is gyermekeknek, családoknak.

Sosem lát fenyőfát 64 ezer fényfüzér

2020.12.16

Két konténernyi veszélyes karácsonyi égőt tartóztatott fel a vámhatáron a piacfelügyelet. A laboratóriumi vizsgálaton további 32 féle, kereskedelmi forgalomban kapható díszvilágítási füzér és dekorációs célú világítástechnikai termék bukott meg. Némelyik izzósor akár hat-hét szempontból is alkalmatlan a biztonságos használatra.

Maszkadományban részesültek a Bács-Kiskun megyei Tankerületi Központok

2020.12.15

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal nevében közel 25 000 db gyermek maszkot adott át Kovács Ernő Kormánymegbízott a Bács-kiskun megyei Tankerületi Központok részére.

Ha lejár a diákigazolvány, egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetni

2020.12.14

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, december 16-ától egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie.

Bővíti kecskeméti gyárát a Mercedes: tisztán elektromos autókat fognak gyártani

2020.12.14

Mintegy 50 milliárd forintos beruházást jelentettek be, karosszériaüzemet is építenek.

Ötször több vonat közlekedik vasárnaptól Kecskemét és Hetényegyháza között

2020.12.12

A jövőben Hetényegyháza és Kecskemét között 11 pár vonat közlekedik majd munkanapokon. Az új járatok többnyire reggel 6 óra és 8 óra 30 perc között, délután pedig 14 és 19 óra között bővítik a kínálatot már december 14-e, hétfőtől.     

Szinte a semmiből indult ez a 30 éves sikertörténet a magyar építőiparban

2020.12.11

Van mire büszkének lenni az egyik legmarkánsabb magyar magasépítő vállalatnál, a szülinapon mégis inkább előre tekintenek, és rengeteg tervük van az új évtizedre.

Tovább nőtt az érdeklődés a kecskeméti MBA üzleti képzések iránt

2020.12.10

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara a legtöbbre értékelt üzleti diplomát adó Master of Business Administration szakára ismét sokan jelentkeztek: a GTK megőrizte előkelő helyét az MBA képzések terén, ahol országosan a harmadik, a vidéki egyetemek közül pedig az első helyet foglalja el.

Értékes löszvölgyek élőhely-rehabilitációja Érsekhalma térségében

2020.12.09

Az érintett Natura 2000 terület hat egységből álló értékes löszvölgyek hálózata, mely három települést – Császártöltést, Érsekhalmát és Nemesnádudvart – köt össze.

Jövő nyáron ünnepelhetjük Bugacon ősi magyar hagyományainkat

2020.12.09

A Magyar Turán Alapítvány által életre hívott Magyar Turán Szövetség 2021-ben, augusztus 13-14-15-én rendezi meg a VI. Ősök Napját. 

A januártól induló Otthonteremtési Program hatására felélénkülhet jövőre a lakáspiac

2020.12.08

Idén eddig Nógrád megye székhelyén, Salgótarjánban emelkedett a legnagyobb mértékben, 16 százalékkal a lakások átlagára. A rangsor végén Kecskemét, valamint Veszprém és Debrecen áll, ahol a lakások átlagára egy év alatt 1, illetve 3-4 százalékkal nőtt.

Megújulhat a Sugó strandja

2020.12.07

Bár egyre népszerűbbek a számos modern élményt kínáló élményfürdők, a bajaiak szíve csücske a Sugó, amelynek strandja nyárra tovább szépülhet.

A kecskeméti átlagbér harmadát viszi el a lakáshitel

2020.12.06

Salgótarjánban ugyanez az arány csak 14 százalék, ám ott messze a legolcsóbbak a lakások.

Meteorológiai szolgálat: melegebb volt az átlagnál az idei ősz

2020.12.04

Az országos átlag ekkor meghaladta a 22 fokot, a legmagasabb hőmérséklet pedig sokfelé 30 fok felett alakult. Baján volt a legmelegebb, 33,2 fok.