2021.04.21, Szerda

Megye

Virtuális kiállítás nyílt Bajtay Ferenc fotóiból

2021.01.20

Bajtay Ferenc kecskeméti fotóművész munkásságából emeli ki a jelentősebb felvételeket a Kecskeméti Katona József Múzeum legújabb virtuális kiállítása.

Új tűzoltólaktanya épül Kecskeméten

2021.01.18

A Kecskeméten, az ország legnagyobb megyéjének székhelyén működő tűzoltó-parancsnokság tizenöt település csaknem 212 ezer lakójának, vagyis minden második Bács-Kiskun megyei embernek a biztonságát erősíti. A beruházás várhatóan 2023 tavaszán fejeződik be. 

Bács-Kiskun megyében is megjelent a madárinfluenza

2021.01.17

Az érintett kerekegyházi tojótyúkállomány felszámolása már folyamatban van, és a hatóság a további szükséges intézkedéseket is elrendelte.

Hősugárzókat helyez ki az MVM a leglátogatottabb irodái elé

2021.01.15

Januártól Budapesten a Fiumei úton, Szegeden a Kossuth Lajos sugárúton, Debrecenben a Kürtös utcában, Miskolcon az Arany János utcában, Kecskeméten a Szultán utcában, Cegléden a Kossuth Ferenc utcában és Érden a Szabadság téren helyeznek ki kültéri hősugárzókat.

Folytatódik az oltás az idősotthonokban + videó

2021.01.13

A hétvégén folytatódik a koronavírus elleni oltás az idősotthonokban, ezen intézmények újabb 3600 lakója és dolgozója szerezhet védettséget a Moderna napokban érkezett szállítmányának köszönhetően – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

5,4 milliárd forint összegű beruházást valósít meg a Sugo Food Kft. Baján

2021.01.13

A belga tulajdonú zöldségfeldolgozó Sugo Food Kft. első ütemben egy új tortilla chips gyártóüzemet valósít meg bajai székhelyén.

Folytatódik a Bezerédi-Duna-ág rehabilitációja

2021.01.12

A Duna Bács-Kiskun megyei szakaszán, a folyótól keletre húzódó Bezerédi-Duna-ág az utóbbi évtizedekben olyan mértékben feltöltődött, hogy a területére egykor jellemző ártéri élővilág egyre inkább visszaszorult.

A koronavírus sem tudta megállítani a Merkbau újabb fejlesztését

2021.01.11

A magyar tulajdonú építőipari cég egy alig több mint fél év alatt elkészült, 1600 négyzetméteres üzemcsarnokkal lépett előre.

Új közút javítja Bács-Kiskun megye kistelepüléseinek közlekedését

2021.01.09

A kétsávos út Szakmár községből teremt közvetlen kapcsolatot a Kalocsa és Kiskörös közötti összekötő úthoz.

Kecskeméten is bemutatják a rendszerváltoztatás időszakát felidéző köztéri installációt

2021.01.07

Januárban Veszprémen kívül Kecskeméten és Szekszárdon tekinthető meg az alkotás.     

Elhunyt Baja város díszpolgára

2021.01.05

Gazdag és értékes oktatói pályafutását idegenvezetéssel is színesítette.

Korszerű orvosi rendelőt alakíthatnak ki Jakabszálláson

2020.12.31

Egy meglévő, jelenleg üresen álló, korábban bérlakásként funkcionáló épületből alakítják ki.

Sikeresen lezárult a Mercedes-Benz gyár és a Neumann János Egyetem közös tantárgyának első szemesztere

2020.12.30

Az előadásokon a hallgatók betekintést nyertek a gyártás, illetve a gyártástámogatás különböző szakterületeibe, kulisszatitkaiba, alapismereteket szereztek az autógyártás folyamatairól és a Mercedes-Benz gyár működéséről.

Munkaerőpiaci program segíti a munkáltatókat

2020.12.29

A munkaerőpiaci program célja, hogy a létszámleépítések kezelése mellett a munkáltatók segítséget kapjanak a munkaerő felvételéhez, megtartásához, továbbá támogatást nyújtson a várhatóan csoportos létszámleépítéssel érintett munkavállalóknak képzéséhez, átképzéséhez még a munkaviszony megszűnését megelőzően az újbóli elhelyezkedés segítése, a munkanélkülivé válás megelőzése érdekében.

Kiosztották az idei Magyar Teátrum Díjakat

2020.12.28

Harmadik éve ítélik oda a Magyar Teátrum Életműdíjat, amelyet azok a 60 évesnél idősebbek kaphatnak meg, akik a színházművészetben eltöltött példaértékű életpályájukon a magyar kultúra érdekében kiemelkedően jelentős elméleti vagy gyakorlati tevékenységet végeztek. A nettó 500 ezer forinttal járó elismerést idén Szabó Csaba, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház produkciós vezetője kapta.

Alkatrészhiány miatt tíz napra ismét leáll a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban

2021.01.19

Egyes félvezető komponensek terén jelenleg világszerte beszállítói nehézségek tapasztalhatók az alkatrészellátásban. A Mercedes-Benz gyárainak nagyfokú rugalmassága lehetővé teszi, hogy a termelési programban ilyenkor szükséges módosításokat rövid időn belül végrehajtsák.

Nagy segítséget jelent a járvány leküzdésében a Duna Aszfalt legújabb adománya

2021.01.18

A piacvezető mélyépítő vállalat nem először segíti a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház munkáját.

Több mint 350 millió forintból fejlesztik a bölcsődéket Baján

2021.01.16

A fejlesztés a bölcsődei helyek számának növelése mellett tizenkét új munkahelyet is teremt.

Az ételrendeléseket ellenőrzi a NAV ezen a héten Bács megyében

2021.01.14

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai januárban is ellenőrzik az ételrendeléssel és házhozszállítással foglalkozó vállalkozásokat, az alábbi időpontokban és településeken:

Sosem látott összegű vasúti fejlesztések fejeződnek be idén az országban

2021.01.13

A következő években pedig jelentős korszerűsítések jönnek a 2021-ben 175 éves hazai vasúton.

Elkezdődik a gyermekvédelemben és szociális alapszolgáltatásban dolgozók tesztelése is

2021.01.12

A tesztelést a kormányhivatalok szervezik a január 16-17-ei hétvégén, országszerte 127 mintavételi ponton várják az ágazatban dolgozókat. A vizsgálatok célja a járvány terjedésének további lassítása és emberek egészségének védelme. Az érintettek a várakozás elkerülése érdekében a https://szocszures.kh.gov.hu/ honlapon már foglalhatnak időpontot.

Félezer új járművel erősít a Volánbusz

2021.01.11

Két új közbeszerzési eljárást írt ki a Volánbusz járműflottáját biztosító Volán Buszpark Kft. 503 új autóbusz beszerzésére, mindkét pályázatra 2021. február 8-áig várják az ajánlatokat - közölte a közlekedési társaság hétfőn az MTI-vel.

Bővítik a bajai Kodály utcai bölcsődét

2021.01.10

Az elnyert támogatásból a Kodály utcai épület négy új csoportszobával és egy multifunkciós helyiséggel bővül.

46 kilométeren újul meg Bács megye egyik kiemelt főútja

2021.01.08

Több mint 350 projektekben összesen mintegy 190 milliárd forintot fordítanak útfelújításra idén országosan.

Május végére befejeződik a Duna mellékágának rehabilitációja Bács megyében

2021.01.05

560 millió forintból megvalósuló rehabilitációt végez a SWIETELSKY a Bezerédi Duna-ágon, a dávodi Földvári-tónál és a karapancsai erdei tavaknál.

Várják az idei első véradókat Baján

2021.01.04

Aki vért ad, három életet ment meg, és a saját egészségéért is sokat tesz.

Gépjárműadó: mi változik jövőre?

2020.12.31

A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat jövőre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) veszi át. A változás a gépjármű-üzembentartókat (tulajdonosokat) nem érinti, plusz teendőjük nem lesz. Az első részletet március 15-e helyett elég április 15-éig befizetni.  

A legtöbb virsli decemberben fogy

2020.12.30

Továbbra is a virsli a legnépszerűbb húskészítmény kategória a fogyasztók körében. A húskészítmények forgalmából mintegy 20 százalékkal részesednek a különféle virslik és a kategória éves forgalma 30-35 ezer tonna körül mozog.

Borús, csapadékos idő várható az év utolsó napjaiban

2020.12.28

Szeles, de enyhe idővel kezdődik a hét, többfelé 10 foknál is melegebb lesz. Az év utolsó napjaiban borús, csapadékos idő várható, szilveszter napján néhol hó, havas eső is lehet.

Pulcinella-díjat kapott a Városi legendák című sorozat egyik epizódja

2020.12.23

A Kecskemétfilm Kft. gyártásában, Glaser Kati rendezésében készült Városi legendák sorozat Az emberi test című epizódját a 7-11 éves korosztályt megszólító televízió sorozatok kategóriában mutatták be. A történetben két kislány szellemes eszmecseréjén derül fény az emberi test működésére. A film értékelésében a zsűri kiemelte az újszerűséget, eredetiséget, innovativitást.