2021.10.28, Csütörtök

Megye

Hőség - Az ország nagy részén figyelmeztetések vannak érvényben

2021.07.26

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Somogy és Tolna megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Baja: bárkák és Vörös-híd az emlékházban

2021.07.25

Új kiállítás készül az Éber-emlékházban. A bajai Türr István Múzeum egyik legmeghittebb kiállítóhelye főként az Éber művészcsalád alkotásait, relikviáit őrzi. A ház kurátora, Éber Anna ezúttal id. és ifj. Éber Sándor munkáiból állított össze tárlatot, amelynek megnyitójára a július 31-én, a Múzeumok éjszakája keretében várják a vendégeket.

Hamarosan elkészülhet Kecskemét új gyermekjóléti központja

2021.07.22

A több lépésben újjászülető laktanya területén zajló munkákat a Lecpes Kft. végzi.

Katonai fejlesztési keretegyezményt írt alá Magyarország és az Egyesült Államok

2021.07.19

A kecskeméti repülőbázison és a pápai bázisrepülőtéren alapvetően a légierő érdekében végzett infrastrukturális és technológiai fejlesztések várhatók, Várpalotán és Tatán pedig főleg a szárazföldi alakulatok igényeit szolgáló beruházások valósulnak majd meg.

Fiatal tiszteket köszöntöttek Bács-Kiskun megyében

2021.07.16

Három frissen kinevezett rendőrtiszt kezdte meg szolgálatát.

Kormányhivatali dolgozók részesültek elismerésben

2021.07.14

Miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Dr. Balogh Melinda, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály vezetője Gulyás Gergelytől, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, Szénásné Ország Krisztina, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály Földhivatali Hatósági Osztály vezetője pedig Dr. Nagy István agrárminisztertől.

Újra turnéra indul a Nemzeti Ifjúsági Kórus

2021.07.12

Július 23-tól 29-ig ingyenes koncerteket ad: Tihanyban, Debrecenben, Békéscsabán, Kecskeméten és Budapesten mutatja be új műsorát.

Befejeződött a tiszakécskei Arany János Művelődési Ház modernizációja, bővítése

2021.07.09

A projekt átfogó célja az Arany János Művelődési Központ modernizálása. A projekt megvalósítása során felújításra került többek között az aula-fogadótér, a könyvbörzének helyet adó „videós” és foglalkoztató helyiség, az irattár, az irodák, a ruhatár, a mosdóhelyiségek, a bár/kávézó, a lépcsőház és az emeleti kiállítótermek.

Több mint kétmilliárd forintnyi kárt fizettek ki a biztosítók az idei viharszezon felénél

2021.07.07

Az elmúlt két hónapban a lakásbiztosítási szerződésekhez köthető legtöbb bejelentés Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Baranya, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkezett, a városokat tekintve pedig Budapestről, Törökszentmiklósról, Pécsről, Szolnokról, Nyíregyházáról és Kecskemétről.

Augusztus végén tartják a nemzetközi repülőnapot és haditechnikai bemutatót Kecskeméten

2021.07.05

A kecskeméti repülőbázison láthatóak lesznek a légierőben rendszeresített Airbusok, Falconok, Gripenek, H145-ös helikopterek és Zlin típusú kiképző repülők.

Tovább bővítik az elektromos autók töltőhálózatát

2021.07.03

A legtöbb töltőoszlop, csaknem 500 Budapesten található, ezek a legtöbbet használt töltők is, ezt követi Győr és Kecskemét 39, illetve 37 töltővel.

Baja: fakérgen szedhetik majd a lábukat

2021.07.01

Rekreációs célú szabadtéri sportparkokat hoznának létre a város több pontján, a Petőfi-szigetre pedig fakéreg borítású, közel 3 kilométeres futópályát terveznek, derült ki a szabadidősport létesítmények fejlesztésről készített, és a városatyák legutóbbi ülésén elfogadott dokumentumból.

Kormánymegbízotti érdemérmeket adott át Kovács Ernő

2021.06.29

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal elismerés átadó ünnepség keretében fejezte ki köszönetét egészségügyi dolgozók és kormánytisztviselők részére, akik a koronavírus járvány közepett kiemelkedő, megfeszített munkát végeztek.

Az őszibaracktermés négyötödét elvitte a tavaszi fagy

2021.06.26

Az éves termés az időjárási körülmények által erősen befolyásolt, ingadozó, általában 16-45 ezer tonna között mozog a NAK összeállítása szerint. Az őszibarack-ültetvények nagyobb hányada Csongrád (1294 hektár), Pest (450 hektár) és Bács-Kiskun (394 hektár) megyékben található. Jelentős termelés folyik még Fejér (128 hektár), Somogy (136 hektár), Szabolcs-Szatmár-Bereg (174 hektár) és Heves (169 hektár) megye területén.

Visszatér a bajai járásba a mobilizált ügyfélszolgálat

2021.06.25

Június 28. és július 2. között ismét szolgálatot teljesít a Bajai járásban a kormányablakbusz, amely az év során a megye valamennyi járásába eljut majd.

Hőség - Az ország nagy részén figyelmeztetések vannak érvényben

2021.07.26

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Somogy és Tolna megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Először Baján: Alterfeszt

2021.07.23

A magyar alternatív muzsika kedvelőit várják három napon át a Petőfi-szigeti rendezvénytéren: július 23-25. között Baján debütál az Alterfeszt.

Már a mederhíd pályalemezét építik az Európában egyedülálló Tisza-hídon

2021.07.21

A kábelek feszítése és a szerkezeti mozgások is a várakozásoknak megfelelően alakultak, így a Duna Aszfalt Zrt. generálkivitelezésében, az A-Híd Zrt. alvállalkozásában épülő projekt ütemterv szerint halad.

Vaskúton nyílt meg a hatszázadik magyarországi Spar-üzlet

2021.07.17

A vaskúti bolt a Spar franchise-hálózat tagjaként nyitott meg, hiszen a vállalat üzleti stratégiájának fontos része partnerprogramjának fejlesztése.     

Ismét közeleg a parlagfűszezon

2021.07.15

Világszerte milliók életét keseríti meg a parlagfű okozta allergia. Magyarországon is egyre többen szenvednek a tünetektől, továbbá a mezőgazdaságban gyomnövényként közvetlenül is gondot jelent, jelentős terméskiesést is okozhat, irtása éppen ezért fontos, és törvény szerint is kötelező.

Tizenkét ország jelezte részvételét az augusztus végi nemzetközi repülőnapra

2021.07.13

Mások mellett a "Török Csillagok" és a "Szaúdi Sólymok" is tartanak bemutatót, és több mint húsz nemzetközi hadiipari vállalat is részt vesz a kétnapos rendezvényen.

Bocsánatot kért a kecskeméti DK Dobrev Klára nevében - majd a városi ellenzék behódolt a közgyűlésen

2021.07.10

Régen láthatott Kecskemét népe olyan mértékű politikai kapitulációt a kecskeméti ellenzék részéről, amire a válsághelyzet utáni első közgyűlésen került sor csütörtökön.

63 templom, imaház, lelkészi otthon újul meg Bács-Kiskun megyében

2021.07.08

A magyar templomfelújítási programban Bács-Kiskun megyében 826 millió forintból 46 településen 63 templom, imaház, közösségi ház, illetve lelkészi otthon újulhat meg.

Több mint 40 millió forint támogatást nyert Kecskemét önkormányzata

2021.07.06

A támogatást oktatási intézmények, orvosi rendelők és sportlétesítmények felújítására lehet fordítani.

Kilengett a cukiság mérő a KDNP-s családi napon Kerekegyházán

2021.07.03

A kecskeméti KDNP által szervezett családi napon kétségkívül a Furfangos Paraván bábelőadás volt a legsikeresebb esemény.

A Kecskemét Táncegyüttes is részt vesz a VI. World Folkloriadán

2021.07.02

A World Folkloriada programjában népzenei és néptáncbemutatók, nemzetközi kiállítások és konferenciák szerepelnek.

Öt alkotást vetítenek az egészestés versenyprogramban az idei KAFF-on

2021.06.30

Az öt egészestés animációból három történelmi témát dolgoz fel.

Megújult a Lakitelek Népfőiskola legismertebb épülete - galéria

2021.06.28

A teljes energetikai felújítást a Horváth Építőmester Zrt. végezte el.

Újabb 5 tag felvételét szavazta meg a kecskeméti KDNP

2021.06.26

Csütörtökön délután tartotta meg, a járványhelyzet miatt hosszú idő után az első taggyűlését a KDNP kecskeméti alapszervezete.

Ajándék laptoppal jutalmazta a kitűnő diákokat Balogh Levente

2021.06.24

Követve az immár 12 éves hagyományt, Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország elnöke ismét laptopokat ajándékozott a Szentkirályi Általános Iskola kitűnő végzős tanulóinak.