2020.09.30, Szerda

Megye

A Duna Aszfalt már kilencedik éve támogatja a kecskeméti kosárlabdát

2020.08.11

Az építőipari vállalat számára szintén fontosak azok az értékek, amelyeket a kecskeméti csapat képvisel: társadalmi szerepvállalás, elkötelezettség, jótékonykodás.

Minibölcsődét alakítottak ki Szalkszentmártonon

2020.08.10

A kivitelező Mester-Bau 2002 Kft. dolgozói rekordidő alatt megvalósították a beruházást.

Visszatér a jánoshalmi járásba a mobilizált ügyfélszolgálat

2020.08.09

Augusztus 10. és augusztus 13. között a kormányablakbusz ismét szolgálatot teljesít a jánoshalmi járásban.

Eddig tartott a türelem: visszavárják a könyvtári könyveket Baján

2020.08.07

Lejárt a türelmi időszak az Ady Endre Város Könyvtárban. Az intézmény dolgozóinak a baja.hu-hoz eljuttatott híradása szerint az újranyitást követő bő egy hónapos időszak után ismét késedelmi díjat számítanak fel azok esetében, akik nem viszik vissza időben a kikölcsönzött olvasnivalókat.

Taroltak a bajai evezősök

2020.08.06

Szinte példa nélküli teljesítményt produkált a Bajai Spartacus Evezős SC a múlt hét végén (július 30. – augusztus 2.) Szegeden megrendezett Országos Bajnokságon.

Vihar okozott károkat Bács-Kiskun megyében

2020.08.05

A károk leginkább Soltvadkert, Bócsa, Kecel és Kecskemét térségét érintették.

Kecskeméten a férfi kosárlabda-válogatott, Ivkovics hosszabbított

2020.08.04

Kecskeméten edzőtáborozik a héten az Európa-bajnoki selejtezők folytatására készülő férfi kosárlabda-válogatott.

Bővítette termelési kapacitását a Kecskeméti Konzerv Kft.

2020.08.03

Több mint nyolcszázmillió forintból termelő erendezésekkel, informatikai eszközökkel és szoftverekkel gazdagodott a vállalat.

Átadták a bajai Nébar Kft. fejlesztésének támogatói okiratát

2020.07.30

Nem a kiszolgáltatottsághoz vezető nemzetközi hitelek, hanem a magyar emberek munkája jelenti a magyar gazdaság sikerének zálogát - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a sütő- és édesipari termékeket, alapanyagokat gyártó Nébar Kft. több mint 665 millió forintos fejlesztéséhez nyújtott, 282 millió forint támogatásról szóló okirat átadásán kedden Baján.

Jelentős fejlesztést kap a kecskeméti katonai repülőtér a KÉSZ Csoport munkájával

2020.07.28

Többek között 22,5 ezer négyzetméteres átfegyverző zónát és jégtelenítő állomást alakítanak ki.

Elindulnak a munkák Baján a Jelky téren

2020.07.27

Jövő nyár végére a település igényeihez jobban igazodó, komfortosabb, a városlakók számára vonzóbb csomópont készül Baján, a Jelky téren úgy, hogy közben az átmenő forgalom is biztosítva marad. Zsigó Róbert országgyűlési képviselő, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára és Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója a munkák megkezdéséről tartott sajtótájékoztatót 2020. július 27-én.

Új lehetőségek előtt a bajai kórház

2020.07.25

Megállapodást írt alá a Bajai Szent Rókus Kórház és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház. A nyilatkozat célja a kölcsönös segítségnyújtás, valamint a kutatási és tudományos együttműködés elmélyítése.

Kecskemét: a régi és az új összhangja épül meg a Rudolf-laktanya új családsegítő központjában

2020.07.24

A Lecpes Kft. 30 éve üresen álló, szovjet katonák által leharcolt műemléképületeket éleszt újjá.

Egyetlen kalandparkot sem kellett bezárni

2020.07.24

Jobban odafigyelnek az üzemeltetők a kalandparkok biztonságosságára az ITM által elrendelt, hagyományos szezonindító vizsgálat tapasztalatai szerint. A fogyasztóvédelmi hatóság a kalandpályák mindössze hat százalékának használatát tiltotta meg ideiglenesen, a feltárt dokumentációs hiányosságok pótlása után ezek is újra üzembe állhatnak.  

Kevesebb volt idén a kanalasgém-fióka, az első öregek már úton vannak Afrika felé

2020.07.23

Nem kedvezett a 2020-as év a legtöbb vízimadár-fajnak, így – többek közt – a kanalasgémek is rossz költési szezont zártak. Ennek hátterében a tavaszi időszakot sújtó aszály áll. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság 2003 óta kíséri fokozott figyelemmel, hogy mi történik a kanalasgémekkel Magyarországon, és a vonulási útvonalaikon.

Szakaszos útlezárás lesz Tiszakürt térségében az M44 építése miatt

2020.08.10

A tereléssel érintett szakaszon épülő híd gerendáinak beemelése miatt 2020. augusztus 13-án (csütörtök) 19 órától jelzőőrös irányítás mellett szakaszos útlezárásra kell számítani.

Kézműves sör készítéséhez nyert támogatást a kiskunhalasi Trínium Alfa Kft.

2020.08.10

A közel 2 éves beruházás során olyan új, piacképes kézműves sör előállítására alkalmas technológiát telepítettek, amely révén évente 500 ezer liter, legalább ötféle, magas minőségű palackozott és hordóból csapolható sört állíthatnak elő. A fejlesztéseket a korábbi kiskunhalasi Bacchus likőripari és pezsgőgyártó vállalat volt gyártóbázisán valósították meg.

Árhullám a Dunán

2020.08.08

Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű csapadék hullott a Duna bajor és osztrák területein, és a Dráva-Mura vízrendszerén, a Rába vízrendszerén pedig kedden egy intenzív zivatarmező okozott rövid idő alatt igen jelentős csapadékmennyiségeket. A Rába vízgyűjtőjére területi átlagban 20 mm csapadék hullott, de lokálisan 40-100 mm közötti mennyiség is előfordult. A nagyobb csapadékterhelés a Rába legfelső részvízgyűjtőjét érte.

Bácsmegyében még várják a jelentkezőket iskolaőrnek

2020.08.06

Megkezdődött az iskolaőrök felkészítése - közölte a rendőrség szerdán a honlapján, hozzátéve: a fővárosban és több megyében továbbra is várják a jelentkezőket.

Teljessé vált a kecskeméti autópálya-kapcsolatot négysávosító projekt

2020.08.05

A megyeszékhely gyorsforgalmi bekötéséhez egy 5,7 kilométeres útszakaszt bővített a Duna Aszfalt az 54-es főúton.

Saját bikája öklelt fel egy férfit Hercegszántónál

2020.08.04

Saját bikája öklelt fel egy férfit Hercegszántónál, a sérültet kórházba vitték - közölte a rendőrség hétfő este a honlapján.

Bugacon korlátozások mellett tartják meg az idei Kurultajt

2020.08.03

A Kurultaj nem csak a Kárpát-medencei magyarság egyik fontos rendezvénye, hanem egyben a hun és türk tudatú népek legnagyobb közös hagyományőrző ünnepe is.

Új hajók a különlegeseknél

2020.07.30

Két ZODIAC PRO 850 típusú félmerevtestű, többcélú hajót vett át az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár állománya a KEHOP (Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program) keretében.

Hangszeres játszóteret alakítottak ki egy kiskunfélegyházi óvodában

2020.07.29

Az országban egyedülálló, hangszeres játszóteret alakítottak ki a kiskunfélegyházi Százszorszép Óvodában, a "zenélő kerítést" hétfőn adták át.

Két bemutatót pótol augusztusban a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

2020.07.28

Két, tavasszal elmaradt bemutatóját pótolja augusztusban a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház: augusztus 7-én a Száll a kakukk fészkére, másnap pedig a Gardénia című darab premierjét láthatja a közönség.

Megújult a Hajósszentgyörgyi vendégház

2020.07.26

A Gemenc Zrt. új fejlesztése vonzóbbá teheti a térséget a bakancsos turisták számára az egyik legváltozatosabb alföldi, homokhátsági vidéken, az Illancson.

Olimpiai bajnokok énekelnek Kiskunhalas TérZene zárókoncertjén

2020.07.24

Az idén 75 éves Bartók Béla Férfikar a világ számos országát bejárta már, hogy profizmusával elkápráztassa a közönséget. 2006-ban Kínában, majd 2008-ban Ausztriában a Kórusolimpián olimpiai bajnokok lettek. Szombat délután a város főterén minikoncert élményt nyújtó Esszenciája műsorát láthatja a közönség.

Tematikus tanösvényekkel bővült a Kajla-program

2020.07.24

A kampány húsz Kajla-körrel indul: ezek a kisgyerekkel is bejárható kirándulóhelyek - például a szarvasi Körösvölgyi Állatpark, a lillafüredi Pisztráng tanösvény, a kecskeméti arborétum, a Szalajka-völgyi természetvédelmi bemutatóösvény vagy a székesfehérvári Sóstói tanösvény - egy-két órás, családbarát túrákat kínálnak.

Önkormányzati épületek korszerűsödtek Ballószögön

2020.07.23

Megújult a Polgármesteri hivatal és a Kossuth Lajos Általános iskola.

Megújult a kecskeméti közlekedés: Delta-szoftver könnyíti az utasok életét

2020.07.23

Az új rendszer a Kecskeméti Közlekedési Kft. egyedi igényeire szabva készült el azzal a céllal, hogy a városi tömegközlekedést használók kényelmét szolgálja. Az utasok ezentúl pontosabb tájékoztatásra és kevesebb csúszásra számíthatnak.