2019.08.20, Kedd

Megye

Nem áll le a kecskeméti autógyár

2019.07.09

Ugyan az autóiparban bevett szokás az előre tervezett leállás, azonban ahogyan már tavaly, úgy idén sem állnak le a gyártósorok nyáron a kecskeméti Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-nél.

A Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztéséről tárgyaltak

2019.07.09

A Budapest-Belgrád vasútvonal szerbiai szakaszán már elkezdődött a felújítás, Magyarországon pedig megkezdődtek az építés előkészületei, a múlt hónapban aláírták a szerződést a magyar szakasz teljes körű tervezésére és kivitelezésére a kínai-magyar konzorciummal - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken Belgrádban, a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésével foglalkozó magyar-szerb-kínai munkacsoport ülését követő sajtótájékoztatón. 

Munkaerő toborzóbuszt alakított ki a Volánbusz

2019.07.08

A Mercedes Citaro 0530-as típusú autóbuszt a kecskeméti műhelyben alakították át.

Vakok és gyengénlátók számára fejlesztettek applikációt

2019.07.07

A hanggal is vezérelhető navigációs rendszer több nyelven is elérhető.

Bár megbukhatnék táborozásból! - A kamarai Szaki Tábor sikere

2019.07.05

Valós tudás birtokában meghozni a jó döntést, azaz életpályát, szakmát választani. Ebben hivatott segíteni a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara harmadik éve futó, sikeres Szaki Tábora. A nyári vakáció kezdetén a kétszer egy hetes napközi táborozás most is „teltházas” volt. 25-25 hetedik osztályt végzett tanuló vállalkozott arra, hogy minél több szakmát megismerjen.

Tűzgyújtási tilalom van érvényben Bács-Kiskun megyében

2019.07.05

Az intézkedés oka, hogy az elmúlt napok átlagosnál melegebb és csapadékmentes időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avarréteg kiszáradt.  

Felsőlajos felújított Faluháza

2019.07.04

30 évvel ezelőtt a néhai polgármester Csordás László álmodta meg a faluházat.

Kecskemét is pályázhat futópálya építésére

2019.07.04

Az idén elindított program célja a húszezer lakosnál nagyobb településeken legalább egy kilométer hosszú, 120 centiméter széles futópálya kialakítása.

Bács-Kiskun megyei lett a legerősebb magyar hivatásos tűzoltó

2019.07.02

Hat ország legerősebb tűzoltói mérték össze tudásukat a Toughest Firefighter Alive (TFA), azaz a legerősebb tűzoltók versenyén, ahol Csernék Zsolt szerezte meg az aranyérmet.

Raklapgyártó üzem épül Kalocsán

2019.07.01

A kereskedelmi tevékenység akár jövőre megkezdődhet, a raklapgyártó gépsor beszerzése azonban 2-2,5 év, így maga a gyártás csak a gépsor beszerelése, üzembe állítása után kezdődhet.

A bronzkori Vatya-kultúra urnatemetőjét tárják fel Kecskeméten

2019.06.30

Számos méhkas alakú tárolóverem, kemence és épület is előkerült a feltárás során a Balaton utcában.

Jó termés várható kajszibarackból

2019.06.28

Országszerte folyik a kajszibarack betakarítása, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint az idén jó termésre számítanak a termesztők a tavalyi nagyon rossz év után.

Július elseje munkaszüneti nap az egészségügyi dolgozók számára

2019.06.28

Hétfőn zárva lesz a rendelőintézet, a kórházban pedig a munkaszüneti napokra irányadó munkarend szerint dolgoznak.

Itt az új magyar Mercedes Kecskemétről

2019.06.27

Néhány hónappal az új generációs CLA Coupé után a testvérmodell, az új CLA Shooting Brake első sorozatgyártott példánya is legördült a gyártószalagról a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában.

Nyolcszázmillió forinttal támogatja a kormány a kecskeméti nagytemplom felújítását

2019.06.26

A kormány 800 millió forinttal járul hozzá a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye társszékesegyháza, a kecskeméti nagytemplom felújításához - jelentette be a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Kecskeméten.

Közlekedésbiztonsági ellenőrzés Kecskeméten

2019.07.09

Több szabályszegővel szemben jártak el a megyeszékhelyi rendőrök.

A bográcsok és a fejlesztések hétvégéje volt Érsekcsanádon

2019.07.08

A hétvégén rendezték a Sárközi Országos Halfőző versenyt és Halsütő Fesztivált, a megmérettetést azonban a finom ételeken kívül más is különlegessé tette. Most adták át a közel 30 millió forintból felújított Művelődési Házat, valamint a több mint 10 millió forintból megépített sportparkot.

Izgalmakkal teli Shell Eco-marathon versenyt tudhatnak maguk mögött a magyar diákok

2019.07.08

A múlt héten tartották Európa legnagyobb energia-hatékonysági versenyét Londonban.

Vakációzó gyerekekkel telt meg a Kecskeméti Vadaskert

2019.07.06

A Vadaskerti nyári táborok igen népszerűek, már a jövő évre is van érdeklődés.

Már nagyon várták a bácsszőlősiek az Egészségház felújítását

2019.07.05

Bár még állandó háziorvosa nincs Bácsszőlősnek, de a fogadására készen állnak, ugyanis a felújított Egészségház nem csak új környezetbe fogadja a gyógyulni válókat, hanem szolgálati lakást is tud biztosítani leendő orvosa számára.

Korán kezdődött az aratás: már belevágtak az első táblákba

2019.07.04

Van, aki 25-50 százalékos termésveszteségről beszél, és vannak elégedett termelők is - annak megfelelően, ahogy a csapadék végigvonult az országon. A júniusi 36 fokos meleg túl gyorsan jött és a pára sem hiányzott. A minőség körül óriási kérdőjelek sorakoznak.

Megújul az Eötvös József Főiskola Szegedi úti kampusza

2019.07.04

A közel 900 millió forintos beruházás érinti Szegedi úti Campus A és C épületét, valamint a kistornatermet és a műhelyeket is.

Július 1-jétől az Egészségközpontban üzemel az ügyeleti ellátás Félegyházán

2019.07.03

Az ügyeleti ellátás hétköznap 17 óráról másnap reggel 8 óráig, hétvégén péntek 17 órától hétfő reggel 8 óráig vehető igénybe.

Semmelweis-napot rendeznek Kecskeméten

2019.07.02

Július 1-je országosan a magyar egészségügy napja, ebből az alkalomból szervez ünnepséget a Bács-Kiskun Megyei Kórház.

Visszatér a Jánoshalmi járásba a mobil kormányablak

2019.07.01

A Jánoshalmi járás valamennyi településére eljut a kormányablak busz, amely segítségével többek közt diákigazolvány ügyek és parkolási igazolvány ügyek is intézhetők.

Kunsági sikerek az Országos Borversenyen

2019.06.29

A borverseny sajátossága, hogy az ide érkező minták a hegyközségi, ill. borvidéki borversenyeken eredményei alapján kerülnek kiválasztásra, tehát elmondható, hogy valóban az ország legszebb borai szerepelnek.

2019-ben is folytatódik a Strand Police program Kecskeméten

2019.06.28

A programban résztvevő diákok strandfelügyeleti feladatokat látnak el, de a parkolókat is ellenőrzik, illetve olyan ingyenes kiadványokat osztanak, melyekben hasznos bűnmegelőzési tanácsokat kaphatnak a fürdőzők.

Több száz millió forintos kárbejelentést kaptak a hazai biztosítók a viharok miatt

2019.06.27

A pincéket, garázsokat elöntő, nagy mennyiségű esővel és erős, fákat kicsavaró széllel lecsapó, az Adria felől érkező zivatarlánc miatt a tűzoltóknak 210 helyszínen kellett beavatkozniuk, a legtöbb riasztást Fejér, Bács-Kiskun és Komárom-Esztergom megyében kapták.

760 millió forint támogatást kapott a Bay Zoltán Kutatóintézet

2019.06.27

A kutatóintézet 26 éve működik, körülbelül 200 embert foglalkoztat, a dolgozók nagy része mérnök, laboráns és technikus. A kutatóintézetnek Budapesten, Miskolcon, Egerben, Szegeden és Kecskeméten is van telephelye.

Júliustól az önkormányzat üzemelteti a háziorvosi ügyeletet Kiskunfélegyházán

2019.06.26

A felnőtt és gyermek ügyeleti ellátás egyaránt az új Egészségközpont földszintjének helyiségeiben kap helyet ettől az időponttól, amelyek a belső parkolóból akadálymentesen megközelíthetők. Csányi József polgármester az új felállástól többek között az ellátás minőségének javulását várja.