2020.07.02, Csütörtök

Megye

Táblagépeket kaptak az egészségügyi szakdolgozók

2020.05.29

A MESZK Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke, Csík Julianna 2020.május 28-án osztotta ki megyeszerte nyertes tagjainak a támogatást.

Ingyenes gyereknapi vonatozás Baján

2020.05.29

Hétvégén esedékes a gyermeknap, amely Baján hagyományosan sok programmal jár, mindezek azonban a jelen járványügyi helyzet következtében idén elmaradnak. Az önkormányzat és a Baja Marketing Kft. azonban mindenképp szerette volna valamilyen élménnyel megajándékozni a bajai gyermekeket, ezért május 31-én, vasárnap ingyenes kisvonatozást kínál számukra.

Folyamatosan halad Kalocsa csapadékvíz-elvezető hálózatának fejlesztése

2020.05.28

A munkálatok az ütemezés szerint a Foktői úton található záportározó kialakításával kezdődtek meg.

Forray Gábor távozik Kecskemétről

2020.05.27

Az Alba Fehérvár férfi NB I-es kosárlabdacsapatának vezetőedzője lett.

Családok tesztelték a bajai szállót

2020.05.26

Megérkeztek az idei első vendégek Veránkára: május 22-én, péntek délután benépesült a sziget, négy család vehette elsőként birtokba a felújított vendégházakat.

Indul a Piszekút tér rekonstrukciója Kecskeméten

2020.05.26

Még a héten elindul a Piszekút tér rekonstrukciója a Duna Aszfalt Kft. kivitelezésében. A munkálatok várhatóan két hónapig tartanak.

Solt 11. századig visszavezethető története tárul fel a régészek előtt

2020.05.24

Solt belvárosában, az iskola szomszédságában nemrégiben kezdődött meg a városi sportcsarnok építése. Ennek első lépéseként május elején indult el a mintegy háromezer négyzetméteres beruházási területen található régészeti lelőhely kutatása.

Zebra terv Bács-Kiskun megyében is

2020.05.22

Három napig tartott a gyalogosok védelme érdekében indított baleset-megelőzési kampány.

Újraindulnak Baján a város szökőkútjai

2020.05.21

A Tóth Kálmán téri, a főtéri, valamint a távolsági buszmegállónál lévő szökőkutak már működnek szerdán pedig a Roosevelt térit is beüzemelték.

Vadvirágokkal telepítik be a Bem utcai körforgalmi csomópontot

2020.05.19

A Dorcadian Kft. felajánlást tett az önkormányzat számára, miszerint vadvirágokkal telepíti be, díszíti a Bem utcai körforgalmi csomópontot. Kedden a városvezetők és a polgármesteri hivatal, valamint a Városüzemeltetési Kft. szakemberei kilátogattak a Dorcadian Kft. kertészetébe.

Kecskeméten is megnyílnak a játszóterek

2020.05.18

A játszóterek, a strand, a bölcsődei-óvodai ellátás és a közlekedés kapcsán hozott döntéseket pénteken Kecskeméten a Városi Operatív Törzs.

Kaszálják a Sugó mederrézsűit

2020.05.17

A fenntartási munkálatokhoz tartozik a Petőfi-sziget keleti, a hídtól a Türr-átvágásig terjedő szakaszának rendezése is. Az elmúlt években végrehajtott idős, veszélyes fa- és cserjeállomány eltávolításának köszönhetően rendezett, ligetes erdőt alakíthatnak ki.

Terápiás centrum épül Baján

2020.05.15

Országos szinten csak mintegy tizenkét településen elérhető az a fajta és színvonalú szolgáltatás, amely a közeli jövőben megvalósul a bajai Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményben.

Országos online gyermeknapot rendez a Ciróka Bábszínház

2020.05.14

A május 31-én reggel 8 óra 30 perctől este 9 óráig tartó programsorozat "egyszeri és megismételhetetlen alkalom lesz, izgalmas és különleges vendégelőadásokkal, ráadásul ezúttal az időjárás miatt sem kell majd aggódnia senkinek".

A járvány miatt tovább egyszerűsíti a kormány a lakossági és vállalati ügyintézést

2020.05.13

A hatósági engedélyezés helyett bejelentéssel is végezhető lesz a legtöbb tevékenység, ezáltal is csökkenti a kormány az ügyintéző-ügyfél találkozások számát, valamint a vállalkozások adminisztrációs terheit. A bürokráciacsökkentő intézkedésnek köszönhetően akár a bejelentéstől számított kilencedik naptól szabadon elkezdhető lesz a kívánt tevékenység.

Az ütemterv szerint halad az M44-es Tiszán átívelő szakasza

2020.05.29

Az Európában is egyedülálló szerkezetű új Tisza-híddal megépülő szakaszon 40 százalékos műszaki készültségnél tart a Duna Aszfalt.

Kecelen is újraindul az önkormányzati ügyfélfogadás

2020.05.29

A folyamatban lévő felújítás miatt egyes osztályokon továbbra is számítani lehet az ügyfélfogadás időszakos korlátozására, tehát a személyes megjelenés előtt/helyett a jövőben is érdemes e-mailben, telefonon érdeklődni.

Emlékerdőt avattak Tompán

2020.05.28

A Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. 1 hektár nagyságú, változatos fafajösszetételű szegélyében díszítő virágzatú és lombozatú cserjékből álló, közjóléti rendeltetésű parkerdőt hozott létre, ezzel is kapcsolódnak a 2021-es világkiállításhoz.

Május 27. A Sürgősségi Orvostan Európai Napja

2020.05.27

A jeles nap célja, hogy alkalmat teremtsen a sürgősségi ellátást igénylők, a társadalom, a szakma és a döntéshozók számára, hogy együtt gondolkodjanak az akut jellegű betegellátás helyzetéről és korszerű lehetőségeiről.

A munkahelyvédelmi bértámogatást 9500 vállalat vette igénybe

2020.05.26

Munkahelyvédelmi bértámogatói okiratot kapott ma a soltvadkerti Autócent Kft., a petőfiszállási Gazda-Tej Szövetkezet, a mélykúti Hunent Zrt, a kecskeméti Szimikron Kft, és a lajosmizsei Tanya Csárda Kft. 

Korlátozás nélkül léphetik át a magyar-szerb határt a két ország állampolgárai

2020.05.25

A határ megnyitása lehetőséget biztosít arra, hogy a határ két oldalán élő családok és közösségek újra találkozhassanak egymással, valamint hozzájárul ahhoz, hogy a gazdasági kapcsolatok is új lendületet kaphassanak.

Kecskeméti iskola nyerte az OK Digitális Versenyét

2020.05.23

A diákok olyan feladatokban adtak számot tudásukról, amelyeket digitális technikai eszközök segítségével egyénileg és közösen (csapatban) is megoldhattak, ezzel bemutatva pénzügyi, gazdasági ismereteiket a márciusi roadshow-n megismert 20 pénzügyi fogalomból.

Országszerte számos program várja az érdeklődőket az Európai Nemzeti Parkok Napján

2020.05.22

Orchidea túra a Sas-hegyen, madármegfigyelő túra Tiszaalpáron, Geotúra az ősember festészete nyomában. Ez csak néhány példa a nemzeti parkok hétvégi programjai közül, amelyekkel az Európai Nemzeti Parkok Napjára készülnek.

Így változik a helyi buszok közlekedése és az utasok felszállása Kecskeméten

2020.05.20

A Városi Operatív Törzs fontos döntéseket hozott a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. működését érintően.

Újraindult a fogászati ellátás Kiskunfélegyházán

2020.05.19

A különbség a járványügyi helyzet előtti időkhöz képest, hogy most minden esetben telefonos időpontkérésre és egyeztetésre van szükség. Amennyiben a telefonos kikérdezés során felmerül koronavírus-fertőzés gyanúja, akkor a fogorvos – halasztható kezelés esetén – a háziorvoshoz irányítja a beteget, aki intézkedik a szűrésről.

Csaknem kétezer idős ellátásáról gondoskodott eddig a kecskeméti önkormányzat

2020.05.18

Polgárőrök és fiatal önkéntesek bevonásával eddig csaknem kétezer idős ellátásáról gondoskodott a kecskeméti önkormányzat a veszélyhelyzetben, egyebek mellett bevásárlással, gyógyszerkiváltással, csekkbefizetéssel, meleg étel kiszállításával - tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t.

Kunszálláson egy családbarát bölcsőde megvalósítása a cél

2020.05.15

Sikeres pályázat esetén egy 110 négyzetméteres épületben, kezdetben nyolc gyermeket tudnak elhelyezni. További igény esetén ez újabb nyolcfős csoporttal bővíthető.

Ezek az óvodák és a bölcsődék nyílnak meg Kecskeméten

2020.05.14

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester határozatban közölte, hogy a fokozódó igények fegyelembe vételével lassan kinyílnak Kecskeméten az óvodák és a bölcsődék. Természetesen továbbra is csak 5 fős csoportokban fogadják a gyerekeket, és betartanak minden elővigyázatossági követelményt.

A Merkbau elkötelezett a fenntarthatóság és a társadalmi ügyek mellett

2020.05.14

A vállalat többek közt dolgozóknak szervezett kihívásokkal és faültetéssel támogatja a fenntarthatóságot, emellett különféle szervezeteknek nyújt folyamatosan támogatást.

Újra indulnak a szakvezetéses túrák a Kiskunsági Nemzeti Parkban

2020.05.13

A kecskeméti Természet Háza is újra látogatható korlátozásokkal május 18-tól, de az erdei iskolák zárva tartanak.