2019.02.16, Szombat

Megye

Keddtől teljes látogatási tilalom lép életbe a megyei kórházban

2019.02.04

Az apás szüléseknél influenza elleni védőoltással bent lehet lenni az apáknak, emellett a súlyos és életveszélyes betegeknél is lehet kivétel.

Három Bács megyei településen kezdődhetnek meg bölcsődei fejlesztést célzó beruházások

2019.02.03

Az országos beruházásnak köszönhetően közel háromszázzal nő a három éven aluli gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek száma.

Gazdasági Évnyitó a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

2019.02.02

A munkaerőhiány és az infokommunikáció a legnagyobb kihívás ma a magyar vállalkozásoknak. Ezt hangsúlyozta Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a köztestület Gazdasági évnyitóján elmondott köszöntőjében.

Ipari innovációs központtal reagált az építőipar robbanására Kecskemét - videó

2019.02.01

A 65 százalékos növekedésre adott válaszként 7500 négyzetméteres IQ központ segíti a hatékonyság fejlesztését.

Az 500 000. ügyfelet köszöntötték a kecskeméti Deák téri kormányablakban

2019.01.31

A szerencsés dr. Scheitz Lászlóné délelőtt érkezett a Kormányablakba férjével útlevelet készíttetni.

Telefonos applikációval lesz indítható az elektromos autók töltése a Mobiliti töltőknél

2019.01.31

Számos helyen működtetnek elektromos töltőállomást, például Békéscsabán, Budapesten, Szegeden, Monoron, Mezőtúron, Csongrádon és Kecskeméten, valamint az ország legnagyobb elektromos töltőpontját Sormáson. Jelenleg 118 nyilvános töltőpont működik, de folyamatosan telepítenek újabb töltőket, céljuk  az országos lefedettség elérése.

Változik néhány kecskeméti busz menetrendje február 4-től

2019.01.30

Kecskemét Közgyűlésének határozata alapján a helyi közforgalmú autóbuszközlekedésében 2019. február 4. (hétfő) üzemkezdettől a 29-es, 34-es, 91E és 95E jelzésű autóbuszvonalakon menetrend módosítások lépnek életbe, valamint 34A jelzéssel új autóbuszvonal kerül meghirdetésre az alábbiak szerint:

Teljesen újjászületik Kecskemét zeneoktatásának műemlékvédelmi épülete

2019.01.30

A fejlesztés első ütemében a kolostorépület tetőszerkezetét és homlokzatát újítják fel, továbbá új kollégiumot és hangversenytermet kap az intézmény.

Bács-Kiskun megye és Kecskemét lesz az Utazás Kiállítás belföldi díszvendége

2019.01.29

A megye 25 települése és 6 szervezete fogott össze, hogy megmutassa, miért jó itt élni, miért jó ide utazni, mi az, ami boldoggá teszi az embereket.

Átadták Európa egyik legnagyobb szárnyasüzemét Mélykúton

2019.01.28

A 18 ezer négyzetméteres Hunent gyárat a Merkbau és a Modinvest építette fel. A több mint 12 milliárd forintból kialakított létesítményben akár napi 50 ezer kacsát dolgozhatnak fel.

Kecskemét határában gyakorlatoznak a gripenek

2019.01.28

A kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis pilótái, a 2019. január 28-31. (hétfő-csütörtök) közötti időszakban, a kora esti órákban hajtanak végre repüléseket. A repülés az éves kiképzési repülési tervnek megfelelően történik, a pilóták képzettségének fenntartása érdekében.

Magas színvonalú sport, illetve kulturális programok megvalósítása a cél Kiskunfélegyházán

2019.01.27

A sportcsarnok megváltását követően a létesítmény kihasználtságának növelésére törekedik a félegyházi önkormányzat. Ennek egyik első lépéseként megalakult a Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. 2018 decemberében létrejött a Kft. két intézményét – Félegyházi Termál Parkfürdő és a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok – támogató programiroda, melynek feladata népszerű, látogatott program szervezése.

Kilenc helyszínen mutatja be a Leier építőipari újdonságait a szakmának

2019.01.26

Szerte az országban várja szakmai napokon a kivitelezőket a modern megközelítéséről is ismert építőipari alapanyaggyártó.

A magyar Gripenek Kecskemétről Pápára költöznek

2019.01.25

Az áttelepülés hátterében az áll, hogy a Modern Városok program részeként a kecskeméti légibázist vegyes (katonai és polgári) használatú repülőtérré fejlesztik. A beruházás idején, legalább fél évig, Pápán állomásoznak majd a pilóták és vadászgépek. A magyar légierő kötelékében 14 Gripen teljesít szolgálatot.

Meg kell újulnia a hungarikummozgalomnak

2019.01.24

Folytatódnak a megyei és a Kárpát-medencei hungarikumvetélkedők, a versenyeket új korcsoportokkal bővítik. 

Új reumatológiai épülettel bővül a Bács-Kiskun Megyei Kórház

2019.02.04

A két ütemből álló beruházás keretében megújul a szennyvíz- és csapadékvíz-hálózat, továbbá járda- és útépítés, valamint imaház, egészségügyi és raktárépület létesítése is megvalósul.

Zöld város lesz Solt

2019.02.03

A projekt a legnagyobb hangsúlyt a Sákor-csatorna melletti zöldfelület rekreációs célú fejlesztésére fekteti, mely tartalmaz játszótér kialakítást, futópálya építést, fitnesz eszközök telepítését, tanösvény és sétaút létesítést. Az átalakításokat követően a többfunkciós park méltó helyszínéül szolgálhat a családok aktív és tartalmas időtöltésének, pihenésének és várhatóan növeli a lakosság környezettudatosságát is.

Medve les a Kecskeméti Vadaskertben

2019.02.01

A 2019-es év első eseménye febrár 2-án és 3-án a medve les lesz az örvös medvéknél. Kiderül, milyen időt jósol Lucky és Buddha.

Február 1-én ünnepeljük Bács-Kiskun megye megalakulásának 69. évfordulóját

2019.02.01

Az 1950-es megyerendezés során jött létre Bács-Bodrog és Pest-Pilis-Solt-Kiskun megyék részeiből. Az új megyeszékhely a megye északi határán lévő Kecskemét lett, amely a térségnek régóta a legnagyobb és legjelentősebb városa volt, azonban a hatalmas kiterjedésű Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegyében csak néhány szakigazgatási területen töltött be központi szerepet Budapest mellett.

Komplex módon újul meg Lajosmizse belvárosa

2019.01.31

A fejlesztés elsősorban a város központjára fókuszál, ahol az országosan védett szikes tó, az ún. Iskola-tó található.

Átadták a Készenléti Rendőrség kiskunhalasi épületegyüttesét

2019.01.31

Az új, most átadott 96 férőhelyes épületegyüttest a kiskunhalasi volt határőrlaktanya területén alakították ki, ahol a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság egységei mellett a Készenléti Rendőrség 2012-ben átadott épületében szolgálatot teljesítő XXVII. és a XXVIII. határvadász bevetési osztály állománya is helyet kapott.

Befejeződött a kecskeméti Klapka utcai óvoda infrastrukturális fejlesztése

2019.01.30

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap által finanszírozott projekt a főépület felújítását, részleges átalakítását, valamint egy új, belső udvari épületszárny építését is magában foglalta. Bővült a három csoportszobás épület alapterülete, ezáltal az óvodai férőhelyek száma is nőtt.

Feloldották a látogatási tilalmat a kalocsai Szent Kereszt Kórházban

2019.01.30

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy a Krónikus Belgyógyászati Osztályon 2019. január 15-én elrendelt betegfelvételi és beteglátogatási  tilalma az intézmény vezetője, dr.Mócza György főigazgató-helyettes ​2019. január 30-án, reggel 8 órai hatállyal feloldotta.

Megújult a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely

2019.01.28

Az egyedülálló gyűjteményben megtalálhatóak a népi játékok, az ősi eredetű csigacsont játékok, a minőségi kivitelezésű gyári játékok, valamint a gyermekirodalom és bűvészet remekei is, mint például Rodolfo több száz kártyapaklit és bűvészkönyv-ritkaságokat is tartalmazó hagyatéka - tette hozzá.

A Kecskeméti Táncegyüttes kapta a Rotary adományát

2019.01.28

A Rotary Club Kecskemét Egyesület 2018 decemberében is működtette a Téli Fesztivál  ideje alatt a város főterén a jótékonysági forralt boros, teás  kuckóját.

Február 1-től változnak a kiskőrösi gyógy- és strandfürdő, tanuszoda belépő árai

2019.01.27

Az ország hasonló kategóriájú fürdőinél még mindig kedvezményesebben tudják igénybe venni afürdő szolgáltatásait.

A trianoni békediktátum témájában hirdetnek vetélkedőt iskolásoknak

2019.01.26

Három tagú általános és középiskolás csapatok jelentkezhetnek az Itt élned, halnod kell elnevezésű, a trianoni békediktátum témájában meghirdetett Kárpát-medencei történelmi vetélkedőre.

Továbbra is nagy az érdeklődés a duális képzés iránt

2019.01.25

Továbbra is nagy sikerrel indulnak a Neumann János Egyetem Gazdaságudományi Karán is duális képzések, 2019. szeptembertől már három szakon (gazdálkodás és menedzsment, pénzügy és számvitel, kereskedelem és marketing).

Sorra újulnak meg a kecskeméti bölcsődék

2019.01.24

Elkezdődött az Árpádvárosi bölcsőde infrastrukturális fejlesztése és a Klapka utcai bölcsőde eszközbeszerzése.

Fodrász Klub alakult Kecskeméten

2019.01.24

A szépségszakmát művelők egyre nagyobb igénye, hogy inspirálódjanak, tanuljanak, de ne csak a főváros adjon erre lehetőséget, hanem Kecskemét is. Ennek fényében alakult meg a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egyik újabb szakmai közössége, nevezetesen a Fodrász Klub.