2021.07.25, Vasárnap

Megye

Új örökös tagja lett a kecskeméti színháznak

2017.01.16

Kisebb meglepetés várta a kecskeméti színház örökös tagjait múlt hét csütörtökön, a teátrumban megrendezett ünnepségen. Az „elit klub” tagjainak Cseke Péter direktor tűzzománc plakettet nyújtott át. A plakettel pedig együtt járt a rangos cím is.

Több helyen is gondot okozott a vízórák elfagyását követő kiolvadás

2017.01.15

Az év elején beköszöntött a nagy hideg, mely miatt több mint 2300 vízóra fagyott el az Alföldvíz Zrt. szolgáltatási területén – többek között a Kiskunmajsai Járásban is. Erről nyilatkozott Goda Sándor, az Alföldvíz üzemviteli főosztályának vezetője egy sajtótájékoztatón. Az elmúlt hét rendkívüli hideg időjárása után pedig hirtelen megérkezett az olvadás. Az ALFÖLDVÍZ Zrt. vízkitermeléssel foglalkozó szakemberei az elmúlt napokban olyan szintű vízfelhasználást tapasztaltak, amely meghaladta a legmelegebb nyári napok fogyasztását.

Valóra válhat egy kecskeméti snowboardos olimpiai álma

2017.01.14

A kecskeméti Fricz Botond tavaly olyannyira eredményes szezont zárt, hogy erre az évre sikeresen összegyűjtött annyi pontot, mely elegendőnek számít ahhoz, hogy elinduljon a FIS Snowboard Világkupa versenyein. Ez a legmagasabb szintű sorozat a felnőtt versenyzők számára, ahonnan ki lehet jutni az olimpiára. A fiatal snowboardosnak is ez a távlati célja 2022-re.

Újjáépülő járdaszakaszokkal büszkélkedhetnek a félegyháziak

2017.01.13

Megkezdődtek a felújítási munkálatok Kiskunfélegyháza legforgalmasabb járdaszakaszain. A városháza körüli járdák burkolatának a felújításáról még tavaly június 30-án határozott a képviselő-testület.

Sikert sikerre halmoz Hosszú Katinka – Ötödszörre nyerte el az Év Sportolója díjat

2017.01.13

2017. január 12-én rendezték meg az Év sportolója gálaestet, ahol számos – a 2016-os évben sikeres – sportolót díjaztak. A Magyar Sportújságírók Szövetsége által kiírt szavazáson a nőknél Hosszú Katinkát választották a 2016-os Év sportolójának, míg a férfiaknál Szilágyi Áron nyerte el az Év sportolója címet. Hosszú Katinka férje, Shane Tusup sem távozott üres kézzel, aki az edzők kategóriájában diadalmaskodott.

Vőfélyek és lakodalmas zenekarok találkozója Kiskunhalason

2017.01.13

Ötödik alkalommal rendezik meg az egész Alföldön népszerű vőfély és lakodalmas találkozót a halasi csipke városában, amely egyfajta vidéki változata az esküvői előkészületeknek.

Különleges ajándékot kapott a kecskeméti színház

2017.01.12

Fekete Tibor özvegye, dr. Percze Éva egy igazán egyedi festménnyel lepte meg a kecskeméti Katona József Színházat. Az alkotás egy portré, melyet a ma már Amerikában élő Polyák Péter festőművész készítette Fekete Tiborról, a kecskeméti Katona József Színház örökös tagjáról.

Linartech Cyclocross Magyar Kupa záró forduló Kecskeméten

2017.01.12

Az év első versenye a futam utolsó versenye is egyben, és minden valószínűség szerint a legizgalmasabb.

Belga-magyar innovációs együttműködésről is tárgyaltak Kecskeméten

2017.01.12

Kutatás-fejlesztési, illetve innovációs együttműködésről is szó volt a belga nagykövet és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetésének kecskeméti találkozóján.

Munkához látott a megye új jegyzője

2017.01.11

2017. január 1. napján megkezdte munkáját a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal új jegyzője: dr. Kovács Endre Miklós.

Teljes hajózási zárlat a Dunán

2017.01.11

A kialakult jégviszonyok miatt teljes hajózási zárlatot rendeltek el. Bajánál 40%-os zajlást regisztráltak.

Februárban jön a palacsinta imádók rendezvénye

2017.01.10

Kecskeméten egy különleges gasztronómiai program szerveződik a palacsinta köré 2017. február 18-án a belvárosban, a Hirös Agóra előtti területen. A Palacsinta Fesztivál vár mindazokra, akik szeretnének egy teljes napot eltölteni a palacsinták világában.

Rekorddal kezdte, és igen intenzívnek látja a 2017-es évet a Merkbau

2017.01.10

A kiskunhalasi magasépítő cég évzáró-évnyitó ünnepségén csupa jó hír hangzott el. A társaság túlteljesítette tavalyi forgalmi és eredmény-terveit, 2017-re kapacitásbővítést, fejlesztéseket tervez, és komoly árbevétel-növekedésre lát lehetőséget.

Már javában zajlik a jég a Duna hazai szakaszán

2017.01.09

A nagy hidegben elindult a jégzajlás a Duna magyarországi szakaszán. Míg Esztergomnál 70, addig Mohácsnál 50%-os volt ma reggel.

Külterületen élőkre is figyelnek

2017.01.09

A rendőrök folyamatosan, visszatérően ellenőrzik a Bács-Kiskun megyei tanyavilágban élőket.

Kerékpárút-tervezésre, logisztikai központra, vásártér felújításra pályázik Kiskunhalas

2017.01.16

Határon átnyúló együttműködés jegyében hat pályázatot nyújt be a város a hónap végéig. A képviselő-testület döntése értelmében többek között a Kiskunhalas és a kisszállási körforgalom közötti kerékpárút, a Szegedi úton vasúti logisztikai központ tervezése, a halasi vásártér felújítása a cél, ebben szabadkai, zombori, újvidéki és vajdasági tartományi partnereink vannak.

Mozgalmas volt a 2016-os év a Kiskunsági Nemzeti Parkban

2017.01.15

Jelentős lépéseket tett az utolsó néhány száz délvidéki földikutya megmentése érdekében, valamint hogy új életre keltse és madárparadicsommá változtassa a tiszaalpári Nagy-tavat. Az országban egyedülálló módon a Böddi-szék szikeseit egy virtuális térkép segítségével már a számítógép képernyője előtt ülve vagy okostelefonunkat böngészve is bejárhatjuk, de az ország Ifjú Kócsagőre is itt készült fel.

A termelők helyzetének stabilitásához szükség van az agrártámogatásokra

2017.01.14

Az agrártámogatásoknak is köszönhető, hogy a magyar mezőgazdaság jövedelmezősége az elmúlt években érdemben javult, és ezáltal stabilabbá vált a termelők helyzete - mondta pénteken Czerván György egy szakmai konferencián.

Továbbra sincs influenza aktivitás a megyében

2017.01.13

Az első heti adatok alapján Bács-Kiskun megyében nincs influenza aktivitás, a 78 háziorvos jelentése alapján a Bajai, Kecskeméti, Kalocsai és Kiskunhalasi Járási Hivatal illetékességi területéről 81 fő fordult orvosához influenzaszerű tünetekkel.

Ne induljanak útnak az ónos esőben!

2017.01.13

Az egész megye területén csúszós utakkal kell számolnia a közlekedőknek. A közútkezelő azt kéri a közlekedőktől, ne induljanak útnak az ónos esőben. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint péntek reggel Paks, Kecskemét, Cegléd és Monor területéről jelentettek ónos esőt.

Újabb fejlesztés a kecskeméti intelligens parkolásnál

2017.01.12

Több hónapos tesztelés után a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az MVM Net Zrt. által fejlesztett LTE 450 megahertzes frekvencián működő hálózatára állította át a tavaly áprilisban átadott Kecskemét belvárosi innovatív, intelligens parkolás-irányítási rendszert.

Plusz pontok járnak a jól sikerült szelfikért

2017.01.12

Január 20-ig tart a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által meghirdetett „Értékőrzők Bács-Kiskunban” című verseny 2. fordulója. A kötelező feladatok megoldásáért járó pontokon túl, plusz pontokat is szerezhetnek a továbbjutott csapatok.

Újabb megállapodás aláírásával közösen tekintenek előre a sikeres jövő felé

2017.01.12

Együttműködési megállapodást írt alá a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója Dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes és a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet vezetője Dr. Zakhar Tibor bv. ezredes január 10-én. A megállapodás célja, hogy a közös feladataik ellátása érdekében megerősítsék eddigi hatékony kapcsolatukat.

A félegyházi rászorulókon is segít a „Szabadfogas mozgalom”

2017.01.11

Magánszemélyek kezdeményezésére Kiskunfélegyháza is csatlakozott az országos „Szabadfogas mozgalomhoz”. A mozgalom célja, hogy a hidegben fagyoskodó rászorulók számára meleg kabát és öltözék álljon rendelkezésre.

Gyönyörű képek a befagyott Tiszáról

2017.01.11

Így fagyott be a Tisza néhány nap leforgása alatt.

Zenéért mehet szombaton a Kecskeméti Piacra

2017.01.10

Január 14-én, szombaton 6:30-13:30 óra között a Kecskeméti Piaccsarnok területén kerül sor a TV2 televízió csoport Zenebutik elnevezésű csatornájának megrendelésére készülő „Kívánságpiac” című zenei kívánságműsor kecskeméti adásának felvételére.

Hárman a megyénkből továbbra is esélyesek az Év Agrárembere díjra

2017.01.10

A harmadik szakaszához is elérkezett „Az Év Agrárembere kitüntető díj” versenye. Bács-kiskun megyét a jelenlegi fázisban még három szakember képviseli. Szavazni egészen január 31-éig lehet.

Újjáépült a félegyházi uszoda

2017.01.10

A városi stand és uszoda régi-új bejárati épületét vehették birtokba a félegyháziak. A mintegy 200 millió forintos beruházást – amelyet önerőből valósított meg a város – Csányi József adta át ünnepélyes keretek között az úszni és fürdőzni vágyóknak, valamint az intézmény dolgozóinak.

Egyedülálló dióda lézerközpont épül Kecskeméten

2017.01.09

Magyarországon elsőként épül kutatás-fejlesztési és oktatási célokat egyaránt szolgáló dióda lézerközpont Kecskeméten, a Pallasz Athéné Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara mellett.

Málenkij robot diákszemmel – Pályázati felhívás a középiskolások számára

2017.01.08

A Bács-Kiskun megyei középiskolák diákjai számára „A Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve” alkalmából pályázatot hirdet a Kecskeméti Katona József Múzeum.