2021.07.25, Vasárnap

Megye

Móra Ferenc Emléknapok lesznek Kiskunfélegyházán

2017.01.30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Társaság, a Móra Ferenc Művelődési Központ, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Kiskun Múzeum rendezi február 3-8 között a Móra Ferenc Emléknapokat. A részlettes program itt olvasható.

Több mint 20 éves rendszert újítanak fel

2017.01.29

Felújítják a vizesblokkokat a bajai Eötvös József Általános Iskolában. A munkálatok két ütemben valósulnak meg: jelenleg a régi épületben dolgoznak a szakemberek, következő hónapban pedig az új szárny kerül sorra. Erre a tanévre további tervek is születtek az intézményben.

Új helikopterekkel bővül a rendőrség flottája

2017.01.28

Január 26-án átadták a rendőrség új MD902-es helikoptereit. Az öt MD902-es februártól váltja le a Mi-2-es típusú gépeket. A helikopterek a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának flottáját erősítik. A Légirendészeti Szolgálat központja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, de rendelkeznek bázissal a Bács-Kiskun megyei Bácsbokodon is.

Polgármesteri fogadás a legnagyobb kiskőrösi adófizetők és támogatók számára

2017.01.27

Hatodik alkalommal kaptak meghívást az idén már hagyományosnak mondható év eleji polgármesteri fogadásra a legtöbb adót fizető vállalkozók, illetve azok, akik a legnagyobb mértékben támogatták a városi rendezvényeket az elmúlt évben. A fogadást január 27-én este tartották a városháza dísztermében.

Ritka vízimadarak gyülekeznek a Dunán

2017.01.27

A kemény tél idején szokatlanul sok vízimadár, köztük több veszélyeztetett, ritka faj egyede gyülekezik a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság működési területére eső Duna-szakaszon, mivel a rendszeres telelőhelyeiket vastag jégtakaró borítja.

Újra extrém hideg lehet a hétvégén

2017.01.27

Az extrém hideg miatt péntekre ismét első és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat: akár mínusz 20 Celsius-fok alá is süllyedhet a hőmérséklet. Emellett sűrű ködre is figyelmeztetnek, erős szél továbbra sem várható, csak helyenként élénkülhet meg a légmozgás.

Mikulás Ferenc: A kecskeméti rajzfilmstúdiónak kivételes érzéke van a lélektani ábrázoláshoz

2017.01.27

Január 24-én Oscar-díjra jelölték A vörös teknős című, francia, japán és belga koprodukcióban készült, 80 perces animációs filmet is. Az animációs film megalkotásában jelentős szerepe volt a kecskeméti rajzfilmstúdiónak. Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezetője is megerősítette, hogy az animációs film nagy részét a kecskeméti rajzfilmstúdióban rajzolták, emellett a teljes színezése is Kecskeméten zajlott.

A rend és az útépítés is szóba került Baján a mai közmeghallgatáson

2017.01.26

A Sugó-part is kiemelt helyet kapott a fejlesztési stratégiában.

Egész évben lehet regisztráltatni a kerékpárokat

2017.01.26

Minden hónap utolsó hétfőjén a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai várják azokat, akik szeretnék kerékpárjukat regisztráltatni.

Az izsáki polgármester és a Simicska híradó

2017.01.25

Valószínűleg, legalább két országban élünk egyszerre. Létezik egy idelista, tehát a "geci" szót, mint jelzőt nem használó részünk és bizony van egy csúnyább, ahol néha-néha elszakad az a bizonyos cérna. Mondok József Izsák legendás polgármestere vélhetően a határvonalon élhet, hiszen láthatóan semmilyen bűnt nem követett el, mégis a hazai sajtó egy jelentős része úgy mutogat rá, mintha ellpota volna az óvodások ebédjét.

A tompai határátkelőn érkeztek a bőröndbe pakolt teknősök

2017.01.25

Görög teknősökről van szó, egy autó csomagterében 24 példányt zsúfoltak a bőröndbe. A behozatalukhoz szükséges engedélyekkel nem rendelkeztek. Az állatokat a Szegedi Vadasparkba szállították, ahol a szükséges orvosi vizsgálatokon átesve karanténban várják a hatósági eljárás lefolytatását.

Oscar-díjra jelölték a Kecskeméten készített animációs filmet

2017.01.25

A 89. Oscar-díjátadó gála esélyesei között több jelöltnek is van magyar vonatkozása. Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje mellett jelölést kapott A vörös teknős című francia-japán animációs film is, melynek megalkotásában nagy szerepe volt a kecskeméti rajzfilmstúdiónak.

Idén is jön az Éjszakai Forgatag: Győzzenek a legjobbak!

2017.01.24

2017. január 27-én kerül megrendezésre az idei év első Éjszakai Forgataga a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér szervezésében.

Több város közösen gondoskodik a vasútállomások környezetéről

2017.01.24

Eddig kilencven önkormányzat csatlakozott a MÁV partnerségi programjához, Bács megyében Kiskunhalas és Kunfehértó is részese lett.

Javulni fog a betegbiztonság és a betegellátás a Kórházban

2017.01.24

Összesen 366 millió forintot nyert el a Bács-Kiskun Megyei Kórház az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán, amelyet az intézmények betegbiztonságának és -ellátásának javítására, valamint gazdaságosságuk növelésére írtak ki.

Karneváli hangulatban pompázott a XV. Rotary bál

2017.01.29

2017. január 28-án 15. alkalommal került megrendezésre a Rotary Club Kecskemét jótékonysági bálja. A jubileumi bálnak ezúttal is a Három Gúnár Rendezvényház adott otthont.

Győztest hirdetett a Pallasz Athéné Egyetem

2017.01.29

Sikerrel zárult a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem első 24 órás logisztikai versenye, melyen 37 középiskolás csapat vett részt. A GAMF Műszaki és Informatikai Kar logisztikai mérnök alapképzésére február 15-ig lehet jelentkezni.

Már csak néhány napig érvényesek a tavalyi autópálya matricák

2017.01.28

Január 31-én éjfélig érvényesek a tavalyi éves országos és megyei autópálya matricák, jövő szerdától már csak a 2017-es e-matricákkal lehet használni a díjköteles autópályákat és autóutakat.

Feltámad a Vákum Kecskeméten?

2017.01.27

Amióta a Kobza Miklós által élővé tett Vákum-os fiatalokba 2009' idején belefagyott a szó, Kecskemét legnagyobb problémája, hogy a saját fiataljai számára nem tud a kornak megfelelő szórakozási lehetőséget biztosítani. Most, hogy erre végre egy érdemi lépést tett a város vezetése a huhogók a legbutább módon neki is estek a kezdeményezésnek.

Az ebéd betegítette meg a déli határnál szolgáló rendőröket

2017.01.27

A január 2-ai ebédre elfogyasztott párolt rizs, illetve egy szendvicskészítő műhelyben csomagolt tavaszi felvágott miatt betegedett meg a hónap elején 126 rendőr a déli határnál. Ezekben az ételekben ugyanis toxint termelő, B. cereus nevű baktériumot mutattak ki a laborvizsgálatok.

Ma startol a Pallasz Athéné Egyetem 24 órás logisztikai vetélkedője!

2017.01.27

A 2017/2018-as tanévben egy előremutató képzést is elindít a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem. A GAMF Műszaki és Informatikai Kar logisztikai mérnök alapképzésére február 15-ig lehet jelentkezni. Az új szakot a diákok körében egy 24 órás logisztikai versennyel népszerűsíti az egyetem.

Kecskeméten csap a húrok közé a máltai gitár virtuóz!

2017.01.26

2017. január 27-én Kecskeméten a Goose Bar Clubban élőzenés estet tartanak, ahol fellép a máltai akusztikus gitár virtuóz Ozzy Lino. A különleges estét megelőzően egy rövid interjú is készült, melyben a máltai zenész karrierjéről, és Kecskeméthez köthető élményeiről is beszámol.

A téli természet csodái folyamatosan felbukkanak a kecskeméti Szabadidőközpontban

2017.01.26

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont ismételten különleges képeket osztott meg ma a Facebook oldalán. „Kisebb” jégtakaró fedi le a Szabadidőközpont tavának felszínét, melyből most egy bámulatosan félelmetes darabot sikerült kihalászniuk.

Ezúttal Érsekcsanád környékén a madárinfluenza

2017.01.26

Újabb védő- és megfigyelési körzetet jelölt ki a kormányhivatal Bács-Kiskun megyében.

Bivalyok miatt zárták le az 52-est

2017.01.25

2017. január 25-én, a Kiskunsági Nemzeti Park területén egy hatalmas bivalycsorda költözésének lehettek szemtanúi mindazok, akik 11 óra környékén az 52-es főúton, Fülöpszállás közelében jártak.

Kiemelkedő lajosmizsei siker született a Belügyminisztérium Országos Síversenyén!

2017.01.25

A Belügyminisztérium Országos Síversenyén egy lajosmizsei rendőr állhatott a dobogó tetejére. A síversenyt ezúttal is a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön szervezte meg.

Filmbemutató és tavasszal nyíló kiállítás Kalocsa első érsekéről, Asztrikról

2017.01.25

A meglévő, európai mércével is igen komoly egyházi gyűjtemény mellett elkezd bemutatkozni és összeállni azon anyag is, amelyet a Főszékesegyház feltárásakor és felújításakor gyűjtöttek. Idén tehát hónapról hónapra bővülő, színesedő kínálattal várja látogatóit a kalocsai Érseki Múzeum.

Folyamatos felvirágzáson megy keresztül a polgárőrség lovas tagozata

2017.01.24

Hétvégén rendezték meg az Országos Polgárőr Szövetség és a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány által közösen meghirdetett Országos Polgárőr Szövetség lovas tagozatának a képzését. A képzésnek a lakiteleki Kölcsey Ház adott otthont.

Belügyminiszteri elismerésben részesült egy kecskeméti tűzoltó

2017.01.24

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere nyolc tűzoltót is jutalomban részesített az elmúlt két hét rendkívüli téli időjárása során tanúsított kiemelkedő helytállásukért a Belügyminisztériumban. Bács-Kiskun megyéből Tóth István tűzoltó törzsőrmester, a kecskeméti hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója vehette át az elismerést, a Belügyminisztériumban.

Gubcsi Lajosnak válogatás-élőtárlata nyílt Kiskunfélegyházán

2017.01.23

„Élőtárlat” címmel Gubcsi Lajosnak, a Magyar Művészetért Díj kuratóriumi elnökének, kortárs képzőművészeti gyűjteményéből nyílt kiállítás a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban január 19-én.