2020.09.20, Vasárnap

Megye

Tovább fejlesztik a hajósi gyermekotthon lakóhelyeit

2016.12.01

A Bács-Kiskun megyei településen működő 109 éves intézmény két épülete újul meg.

Megfigyelési körzetet jelölt ki a megyei főállatorvos Bács-Kiskun megyében

2016.11.30

A megfigyelési körzet a Kecskemét, Ágasegyháza, Izsák, Páhi, Kiskőrös, Kecel, Imrehegy, Kiskunhalas, Zsana, valamint a megyehatár és az M5-ös autópálya Kecskemétig tartó szakasza által határolt és védőkörzetté nem nyilvánított területre terjed ki.

Mikulás-partival toboroz a kiskőrösi jégpálya

2016.11.30

Nagy kalandra készül a Rajz Attila jégpálya, december 7-én ingyenes nyílt napot rendez, ahol történeti kiállítás, edzésbemutatás várja a kisebb gyerekeket, délután 17 órakor pedig még a  Mikulás bácsi is beszáll, hogy minél több gyermek csatlakozzon a korisok táborába. 

Egy új kecskeméti mobilitási rendszer kiépítése a feladat

2016.11.30

Egy olyan stratégiai terv elkészítése volt a cél, amely a városlakók és a környékből ingázók, valamint a helyi vállalkozások közlekedési igényeinek kielégítésére, továbbá a Kecskemét élhetőségének javítására fókuszál.

Decemberben kell dönteni az eváról

2016.11.29

2016. december 1-je és december 20-a között választhatják 2017-re az egyszerűsített vállalkozói adót az újonnan bejelentkező adózók. Azoknak, akik 2016-ban az eva szerint adóztak, és ezen 2017-ben sem változtatnak, nem kell újra bejelentkezniük.

Harmadik Kor Egyeteme - jó példák Kecskemétről

2016.11.29

Mai társadalmunk felgyorsult világában egyre inkább előtérbe kerül az önképzés lehetőségeinek keresése. A formális tanulás mellett a nem formális képzés minden életkorban nagy jelentőséget kap, így van ez az időskorúak esetében is. Az igény mellett társadalmunknak meg kell teremtenie az önképzés lehetőségeit is, főként azért, mert az idős korosztály lélekszáma egyre nagyobb növekedést mutat.

Félmilliárdot nyert a halasi református iskola

2016.11.28

A halasi oktatási intézmények közül egy összegben soha ennyi pénzt még nem nyert egyik sem, mint most a Központi Református Általános Iskola fenntartója. A Kiskunhalasi Református Egyházközség 499 millió forintra pályázott infrastrukturális fejlesztésre, és száz százalékban elnyerte a kért támogatást, ráadásul egyetlen forint önrészre sem volt szükség hozzá.

Csudaszép lett a kecskeméti főtéri Adventi vásár

2016.11.28

Hosszú évek béna főtéri kavalkádjai után az idén végre egy igazán kedves főtéri adventi vásár nyílt a kecskeméti főtéren.

Szankon avattak büszkeségpontot

2016.11.27

A magyar emlékezet erejéről beszélt Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Bács-Kiskun megyei Szankon, ahol az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek emlékezetét hirdető büszkeségpontot avattak pénteken.

Gyertyagyújtással veszi kezdetét Kecskeméten a Téli Fesztivál

2016.11.26

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesületnek köszönhetően régi hagyomány Kecskeméten, hogy az advent négy vasárnapját megelőző szombat estéken közös gyertyagyújtásra várnak mindenkit a város főterén, az adventi koszorúnál. Rövid kulturális műsor keretében a városvezetés, valamint a történelmi egyházak képviselői mondanak ünnepváró gondolatokat.

Célirányosan ellenőriz a NAV az ünnepek előtt

2016.11.25

A kiskereskedelmi forgalomba kerülő termékeket a behozataltól a boltok polcáig, a weben hirdetett árukat a beszerzéstől a házhoz szállításig ellenőrzi a NAV az év végén. A nagy- és kiskereskedők a megszokottnál is többször számíthatnak ellenőrzésre, hogy az ünnepek előtt ne kerüljön forgalomba adózatlan árucikk.

Technikai szünet lesz egy délután a kecskeméti Kormányhivatalban

2016.11.25

November 30-án, szerdán 15 órától technikai okok miatt a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatalának valamennyi kormányablakában és okmányirodájában szünetel az ügyintézés.

Kétórás sztrájkot tartottak hajnalban a kecskeméti Mercedes-gyárban

2016.11.24

A Vasas Szakszervezeti Szövetség újabb eredménytelen bértárgyalását követően három munkaterületen, hatvan dolgozó tartott kétórás sztrájkot csütörtök hajnalban a kecskeméti Mercedes-gyárban. A termelés a munkabeszüntetést követően helyreállt.

Dr. Zombor Gábor - Dr. Salacz László: Alaptörvény módosításáról szóló szavazásról

2016.11.24

Közös üzenete a két képviselőnek, azoknak a kecskemétieknek, akik a kötelező betelepítésnek nemet mondtak, hogy döntésük mellett most és a jövőben is ugyanúgy kiállnak a Parlamentben.

Határbejáráson a Honvéd Vezérkar főnök

2016.11.23

A Honvéd Vezérkar főnök a Hódmezővásárhely-Kelebia-Bácsalmás térségben járta be a járőrútvonalakat, beszélt a járőrfeladatot végrehajtó katonákkal, valamint számos települési helyet érintett, ahol a készenlétben lévő katonák részére állománygyűléseket tartott.

Kecskeméti körzetekhez is eljut a szupergyors internethálózat fejlesztés

2016.12.01

Az Opticon Kft. a kecskeméti járás kiépítésére 144 millió forint támogatást kapott.

Újabb 34 leendő határvadász

2016.11.30

Elindult a második képzési ütem, Kiskunhalason 34 leendő határvadász kezdte meg tanulmányait, az oktatás 2017. májusában fejeződik be.

Indul a madáretetési szezon

2016.11.30

Lassan beköszönt a tél. Az éjszakai mínuszok után már nappal sem igazán melegszik fel a levegő. Az állandó és nálunk telelő madaraknak már érdemes kiegészítő táplálékot adni. Ugyan a hó még nem rejti el a számukra ehető magvakat, de az éjszakai fagyok miatt fontos, hogy kellő mennyiségű táplálékhoz jussanak.

Óriási hiányt pótol ez a Kecskeméten építendő szociális intézmény

2016.11.29

351 millió forintból épül nappali otthon fiatal felnőtt autisták ellátására, akik számára nagyon kevés ellátóhely létezik az országban.

Kecskeméti fiatalok a Víz Világtalálkozón

2016.11.29

Az ezekben a napokban jelenleg is zajló Budapest Water Summit 2016 Víz Világtalálkozóra a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj több külföldi versenyzője, csapata vendégszereplése mellett Kovács Dávid és Szűcs Ákos Iván a Kada Elek Közgazdasági Szakgimnázium tanulói is meghívást kaptak, ahol a Fiúk angol nyelvű előadást tartottak „What can we gain by using greywater?" címmel.

Nem Bánom, de mintha nem működne a Kecskemetilapok.hu

2016.11.28

Óriási veszteség érte a kecskeméti térséget azzal, hogy elérhetetlenné vált a www.kecskemetilapok.hu on-line archivuma az interneten. Vagy mégsem...

Toborzási évfordulót ünnepeltek az Egyetemen

2016.11.28

A katonai toborzás 15. évfordulóját ünnepelte a napokban a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága a Pallasz Athéné Egyetemen. A program részeként a PAE és az MH KIK NYP vezetői együttműködési megállapodással öntötték hivatalos formába eddigi partnerségüket.

A kecskeméti Debreczeni újabb botrány könyvvel áll elő, most Simicska Lajosról

2016.11.28

Más sem hiányzik ennek a szép hazának, mint a kecskeméti Debreczeni József könyve Simicska Lajosról. A kifakult politikai múlttal rendelkező Debreczeni jelenleg teljesen hitelesen a DK alelnökeként írogat. Tényleg minden elfogultság nélkül...

Megépülhet Nemesnádudvar sportcsarnoka

2016.11.27

A nemesnádudvariak régi álma válhat valóra a közeljövőben. A település megközelítőleg 300 millió forint TAO-s pályázati forrást nyert, így hamarosan sportcsarnok épülhet a községben. A pályázat sikerességét nagy mértékben segítette, hogy a helyi vállalkozók kimondottan erre a célra ajánlották fel adóforintjaikat.

Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés novemberi ülése

2016.11.26

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2016. évi utolsó ülését Kunszentmiklósra helyezte. A közgyűlés megnyitásaként Rideg László elnök az önkormányzat elmúlt havi terület- és vidékfejlesztés, megyemarketing, valamint nemzetközi kapcsolatok terén végzett tevékenységéről szólt.

Tovább folytatódnak az óvodafelújítások Bács-Kiskun megyében

2016.11.25

Kormányzati támogatással, megközelítőleg 105 millió forintból vált korszerűbbé és tágasabbá a Vaskút-Bátmonostor Német Nemzetiségi Óvoda. A munkálatokat abból a forrásból finanszírozta a Bács-Kiskun megyei önkormányzat, amelyet az el nem adósodott települések számára különített el a kabinet. Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője az ünnepélyes átadáson elmondta: 2014-ben és 2016-ban megközelítőleg 450-450 millió forintot kapott a térség 11 érintett települése, amiből több jelentős beruházás is megvalósulhatott.

Hajajaj, Kalocsán elszakadhatott a polgármesteri cérna!

2016.11.24

A város polgármestere félretéve azt a részletet, hogy a www.kalocsa.hu internetes oldal nem a saját véleményének a közvetítő helye, hanem az önkormányzat tulajdonában álló weboldal, ő a saját (az ellenzéket véleményező) nyilatkozatát tette közzé. Pedig jogász...

Ismét aranyéremmel tért haza a Bács-Kiskun megyei tűzoltó csapat

2016.11.24

Balatonföldváron rendezték meg a III. Országos Tűzmegelőzési Szakmai Vetélkedőt, ahol a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata bizonyult megint a legjobbnak. A precíz és sokrétű tudást igénylő versenyen a hatósági feladatokat ellátó állomány mérhette össze felkészültségét.

Négy fiatal került be a Szentkirályi Tehetségprogramba

2016.11.24

Négy utánpótlás korú sportoló részesülhet sportkarrierje építéséhez egyenként egymillió forint támogatásban a Szentkirályi Tehetségprogram jóvoltából.

Kalocsán időközi választás várható

2016.11.23

Mára nem túlzás kijelenteni, hogy a folyamatos állami támogatás ellenére egyre nagyobb gödörbe ássa el magát a kalocsai önkormányzat. 2014-óta látható, hogy a DK-s alapokra épülő kalocsai politikai hatalmi többség először a város vagyonát kezdte el nagyon logikátlan módon felélni, majd alkalmassági kérdésekkel küzdő vezetők kaptak megbízást olyan feladatokra, amelyek jelentős hozzáértést és alázatot igényeltek volna, így mára mintha visszafordíthatatlanul sűllyedni látszana az egész kalocsai DK-s tákolmány...