2024.07.16, Kedd

Tompán szólt a padlólemez

2016.02.18. 10:29

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mintegy 4700 doboz adózatlan cigarettát találtak egy személygépjármű átalakított padlólemezében elrejtve Tompán. Az ügyben költségvetési csalás elkövetése miatt indult eljárás.

A pénzügyőrök Tompán ellenőriztek egy szerb rendszámú személygépkocsit. Miután a jármű vezetője nem jelentett be semmiféle vám- és adóköteles árut, a gépkocsit mindenre kiterjedően átvizsgálták. A gépjármű átalakított padlólemezében elrejtve mintegy 4700 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök.

A pénzügyőrök a több mint 5,5 millió forint értékű adózatlan cigarettát, valamint a szállításához használt személygépkocsit lefoglalták, kiszabtak több mint 11 millió forint vámigazgatási bírságot, és költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Mindezen felül a jármű alvázán, illetve a forgalmi engedélyében szereplő alvázszám közötti eltérés okán egyedi azonosító jellel visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt szintén feljelentést tettek az illetékes rendőri szervnél.

forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Galéria

NAVMegyecigarettacsalásbűncselekmény