2024.05.20, Hétfő

Több tízmilliós végrehajtás Bács-Kiskun megyében

2016.04.12. 07:55

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Bács-Kiskun megyei gazdálkodó több tízmilliós árukészletét foglalták le.

Hirdetés

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Bács-Kiskun megyei gazdálkodó több tízmilliós árukészletét foglalták le. A társaság mindenféle fizetési felszólítást figyelmen kívül hagyott, nem működött együtt a hatósággal.

A cég műtrágyát hozott be más Uniós tagállamokból, majd belföldön áfa-fizetési kötelezettségét fiktív számlákkal csökkentve adta el az árut, mellyel hátrányba hozta a jogkövetően adózó kereskedőket. A jogsértő eljárás miatt közel 900 millió forint fizetési kötelezettséget állapított meg a hatóság, melyet a gazdálkodó többszöri felszólításra sem fizetett meg, fizetési hajlandóságot sem mutatva.

Az EKÁER adatai alapján kiderült, hogy a cég ismét folytatja korábbi jogsértő tevékenységét. Pénzkövetelés biztosítási intézkedésként a pénzügyőrök és az adóvégrehajtók már a szállítmány kirakodása közben megjelentek és lefoglaltak egy több mint 17  millió forint értékű szállítmányt. A gyors és hatékony együttműködésnek köszönhetően további két helyen további 25 millió forint értékben történt árukészlet-lefoglalás, valamint zárolták az adózó bankszámláit. Az említett intézkedésekkel eddig mintegy 52 millió forintot hajtott be a NAV.

forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága

NAVMegyeműtrágyavégrehajtás