2022.12.04, Vasárnap

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, a Jánoshalmi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának szervezésében az Európai Munkáltatói Napok keretében Munkáltatói Fórumot tartottak Jánoshalmán.

Hirdetés

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, a Jánoshalmi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának szervezésében az Európai Munkáltatói Napok keretében Munkáltatói Fórumot tartottak Jánoshalmán az Imre Zoltán Művelődési Központban.

A Fórum a GINOP-5.1.1-15/2015-0001 "Út a munkaerőpiacra" elnevezésű projekt keretein belül került megrendezésre. A Járás vállalkozói, szakemberei és polgármesterei részletes tájékoztatást kaptak a projekt elemeiről.

A fórumot Fejlesztési lehetőségek a jánoshalmi járás területén címmel Bányai Gábor országgyűlési képviselő előadása kezdte. Az előadásában kiemelte, hogy a Gazdasági és Innovációs Operatív Program (GINOP), a Vidékfejlesztési Program (VP) pályázataiban rejlő lehetőségek, a többletforrások a korábbi EU költségvetési időszakhoz képest, melyek a gazdasági szektort erősíthetik, a járásnak is egy kiemelt kiugrási lehetőségei lehetnek. Jelenleg a Járásban a legnagyobb foglalkoztató a közszféra, a cél pedig hogy a gazdasági szektor is képes legyen többletfoglalkoztatásra, ezért is bíztat minden vállalkozást a járásban, hogy pályázzanak és lépjenek a fejlődés útjára.

Az előadást követően a GINOP 5.1.1 Út a munkaerőpiacra program, és a GINOP 5.2.1 munkaerőpiaci program projekjeiben nyújtható támogatásokról, munkavédelem aktuális kérdéseiről és a munkaügyi ellenőrzés aktuális kérdéseiről kaptak tájékoztatást a jelenlévők.

fotók: Szilágyi Pál Ferenc

Galéria

MegyemunkaerőpiacMunkáltatói FórumJánoshalmaEurópai Munkáltatói Napok