2024.07.15, Hétfő

Páhiban a Bem iskola is nyert a mosdófelújítási programmal

2016.06.15. 09:21

Az őszi iskolakezdésre újabb öt kistelepülés általános iskolájának mosdóhelyiségeinek felújításához nyújt támogatást az Unilever.

Az őszi iskolakezdésre újabb öt kistelepülés általános iskolájának mosdóhelyiségeinek felújításához nyújt támogatást az Unilever. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára példaértékűnek nevezte a kezdeményezést, mondván, ez is bizonyítja, hogy a piaci szereplők és a kormányzat közös munkája hozzájárulhat egy közös társadalmi célhoz. A program  segítségével idén felújítják a Bács-Kiskun megyei KT Bem József Általános Iskola Páhi Általános Iskolájának mosdóját is.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda és az Unilever hozzájárult jelen esetben ahhoz, hogy a gyermekek megfelelő körülmények között tanulhassanak. A most induló felújítások olyan hátrányos helyzetű térségekben valósulnak meg, ahol ezek a munkálatok nem részei más fejlesztésnek.

A kormány számára kiemelt feladat az oktatás támogatása, a hétfőn megszavazott jövő évi költségvetés is jóval több forrást biztosít az ágazatnak a korábbi időszakhoz képest. Ezen kívül a kormány továbbra is ingyenes tankönyvet és étkeztetést biztosít a gyermekek számára, valamint az életpályamodell keretében tovább emelkednek a pedagógusbérek.

Aranyi László, a programot kezdeményező Unilever Magyarország Kft. Home Care divíziójának regionális kategóriamenedzsere, beszámolva egy a cég által végzett reprezentatív felmérésről, elmondta: az alsó és felső tagozatosoknak van igényük a tisztaságra, a tiszta környezetre. A megkérdezett több mint 800 iskolás válaszából kiderült, a gyerekek túlnyomó többsége naponta többször is most kezet, például hazaérkezés és vécéhasználat után vagy étkezés előtt, de az iskolásban csak negyedük-harmaduk mos kezet. Sokan azért nem használják az iskolai mosdókat, mert az állapotuk nem megfelelő.

A program segítségével idén felújítják a Bács-Kiskun megyei KT Bem József Általános Iskola Páhi Általános Iskolája, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírcsászári-Bátorliget-Terem-Nyírderzsi Általános Iskola, a Heves megyei rózsaszentmártoni Móra Ferenc Általános Iskola Bajza József Tagiskolája, a Somogy megyei Gamási Általános Iskola és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola Penészleki Tagintézménye mosdóját.

A vállalat mosdófelújítási programja keretében tavaly szintén öt általános iskola mosdója újulhatott meg, és a programhoz számos cég csatlakozott.

forrás: kormany.hu / domestos.hu

Galéria

MegyeKT Bem József Általános Iskola Páhi Általános Iskolamosdófelújítási program