2024.06.25, Kedd

Kiváló Bácskai termékek a Kecskeméti Piacon

2016.05.13. 12:30

Kiváló Bácskai Termékeket mutatnak be a mai napon a kecskeméti Piaccsarnokban.

Hirdetés

Kiváló Bácskai Termékeket mutatnak be a mai napon a kecskeméti Piaccsarnokban. A bajai Bácska Expo-t az idén júniusban negyedik éve rendezik meg, ahol a térség kiválóbbnál kiválóbb termékei kerülnek kiállításra. A legjobbakat Kiváló Bácskai Termékdíjjal is jutalmazzák majd. Ebből kapunk egy kis ízelítőt mi kecskemétiek. Eljöttek hozzánk sükösdi fűszerpaprikát, bajai gyógynövényt, szörpöt, lekvárt, kézműves csokoládét, bátyai savanyúságot, szeremlei füstölt kolbászt bemutatni. Külön képviselte a bajai kézműveseket egy bőrdíszműves kiállító.

Ez a mai, kecskeméti nap, egy első kezdeményezés a Piac történetében, hogy a helyieken kívül mások is bemutathassák különleges termékeiket. A Bácskai egy teljesen sajátos, különleges kultúrával, hagyománnyal bíró terület. Ez egy első lépés egy hosszútávú együttműködés kezdetén, a későbbiekben visszavárják a bácskai vendégeket is, és további tájegységek kultúráját, hagyományait is szeretnék bemutatni itt a kecskeméti Piacon, tovább színesítve a piaci forgatagot.

2005-ben a Kereskedelmi és Iparkamara kitalálta, hogy legyen egy Bácska Expo néven megrendezett három napos rendezvény Baján. Ez létre is jött, akkor ez egy határon átnyúló pályázatból valósult meg, és ez valóban három napos rendezvény volt, sportcsarnokban, kiállítókkal, műsorral. Utána pár évig ez feledésbe merült, de szerették volna ezt újraéleszteni, és most már, az idén negyedik éve sikerült ezt életre hívni, igaz szűkebb keretek között, szerényebb költségvetéssel egynapos Bácskai Nap néven. Ehhez kapcsolódott egy Kiváló Bácskai Termékdíj akkor 2005-ben, ennek a logóját levédette a kamara. A Bácskai Napok keretében kerülnek átadásra ezek a díjak, ahol a nyertesek egy éven keresztül használhatják a Kiváló Bácskai Termékdíj logóját csomagolásaikon, szóróanyagaikon. Ezzel is szeretnék a Bácskai termékek presztízsét növelni, hogy ők egy igen megkülönböztetett terméket állítanak elő, ami magas minőséget képvisel hosszú távon.

A Bácska Expo Baján kerül majd megrendezésre a Bácskai Kultúrpalotában június 4-én, kiállítók, műsorok, programok várják azokat, akik elmennek és részt vesznek az eseményen.

Galéria

MegyeKiváló Bácskai TermékBácska ExpoKecskeméti Piaccsarnok