2024.02.23, Péntek

Megnyílt a jánoshalmi kormányablak

2015.10.23. 05:25

Jánoshalmán is megnyitotta kapuit a kormányablak annak az átadás sorozat részeként, amelynek eredményéül 10 új kormányablak nyílik a megyénkben. November elejétől így már a megye 14 településén, összesen 15 helyszínen fogja tudni a Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal új típusú integrált ügyfélfogadási térben kiszolgálni ügyfeleit.

Hirdetés

A kormányablakok egyenlőre a megye legforgalmasabb okmányirodái helyett nyílnak meg, lényegébe kiváltva azokat. Az okmányirodákban intézhető 110 ügykör helyett a kormányablakokban jelenleg 423 típusú ügyben kezdeményezhetnek az ügyfelek eljárást, tehát szinte négyszer annyi ügyüket intézhetik el egy helyen, mint eddig. Ráadásul a 21. századnak megfelelően kialakított, akadálymentesített, modern környezetben, jól felkészített ügyintézők segítségével.

A kormányablakokban intézhető ügyek száma folyamatosan növekszik, hamarosan az ezret is meghaladhatja, így sok esetben még annak is meg fogja érni felkeresni a kormányablakot, akinek a településén okmányiroda működik, hiszen egy helyen sokkal több ügyét intézheti majd az ügyfél időt és energiát megtakarítva magának.

Ezzel a Kormányhivatal nagy lépést tesz a kormány céljának megvalósítása érdekében, az ügyintézés során valódi szolgáltatást fog tudni nyújtani. Az ügyek intézése során már nem kell az ügyfeleknek a „hivatali labirintusokban” bolyonganiuk, elég felkeresni a kormányablakot, ahol udvarias és gyors kiszolgálás mellet egy helyen intézhetik az ügyeiket, vagy ha az adott ügy még nem intézhető a kormányablaknál, világos útbaigazítást kaphatnak.

A jánoshalmi átadó ünnepségen részt vett Dr. Mezei Dávid Csaba agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár, Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Dr. Zombor Attila a Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Czeller Zoltán Jánoshalma polgármestere, és mint az ünnepség házigazdája Bodroginé Mikó Zsuzsanna, a Jánoshalmi Járási Hivatal vezetője.

Az átadó ünnepséget Dr. Zombor Attila, a Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatójának előadása nyitotta, amelyben ismertette a közigazgatás fejlesztésében eddig elért eredményeket, így többek között a kormányablakok megnyitását.

Dr. Mezei Dávid Csaba és Bányai Gábor átadó beszédükben a kormányablak megnyitását a környék gazdaságának fejlődése szempontjából fontos tényként értékelték, hiszen a gyors és szakszerű ügyintézés nagy segítségére lesz a már a környékben működő vállalkozásoknak és a jövőben alakulóknak is. Bányai Gábor kiemelkedően fontos tényként értékelte a jánoshalmi kormányablak megnyitását azért is, mert az elkövetkező időkben megnyíló pályázati lehetőségek esetében többször lesz szükség a gyors és rugalmas ügyintézésre, amit a kormányablakokban végrehajtott fejlesztések fognak lehetővé tenni.

A kormányablak átadások sorozata folytatódik, annak érdekében, hogy a megye teljes lakossága minél előbb hozzáférhessen ezen új típusú ügyintézési lehetőséghez.  

Galéria

KiskunhalasKiskunhalas