2020.02.24, Hétfő

Újabb bonyodalom Lezsák Sándor körzetében

2014.08.27. 19:29

(Egy korábbi felvétel)Bács-Kiskun megye hat új választási körzete közül a Lezsák Sándor által képviselt 4-es választási körzetben április óta folyamatosak a problémák. A rendszerváltás mohikánja úgy tűnik, hogy úgy érzi jól magát, ha rendszeresen szembe megy a szövetségesivel. Sajnos ezzel a hozzáállással, Lakitelek után most Kiskunfélegyházának okoz lassan gyógyíthatatlan károkat, miután Kiskunmajsa is majdnem bekapta miatta a legyet. Sajnos a választási eredmények ezt már áprilisban is mutatták.

A tavaszi parlamenti választáson Bács-Kiskunban Lezsák Sándor kapott csak kevesebb szavazatot, mint az őt jelölő FIDESZ-KDNP pártszövetség. Ez a pár százas különbség azért fontos, mert egy jelöltnél egy ilyen eredmény alapján vagy a választói vélemények szerinti alkalmasság kérdőjeleződik meg, vagy pedig – mint ez esetben – a jelölt lojalitása az őt jelölő pártszövetséggel. A renitens viselkedés egy politikusnál  szinte kötelező tulajdonság, de ezzel párhuzamosan egy szövetségesi szerződés elfogadása is kötelez. Persze Lezsák Sándor esetében különös összeférhetetlenségről beszélni nem újdonság, hiszen az MDF alapítóját 2004-ben az általa alapított pártból is viharos körülmények között zárták ki.


(A mai bejelentésen - középen Csányi József a Nemzeti Fórum jelöltje a Megaprofil Kft ügyvezetője)

Most vélhetően hasonló helyzetbe hozza magát azzal, hogy a Fidesz-KDNP jól megrágott elnökségi döntésével szemben Kiskunfélegyházán nem a Fidesz-KDNP jelöltjét Kapus Krisztiánt, hanem a városban az elmúlt évek legkeményebb döntéseinek az ódiumát vállalni nem akaró független csapat jelöltjeit támogatja a Nemzeti Fórum nevében. (Aki nem tudná a Nemzeti Fórum a Fidesz pártszövetség szerződött szövetségese: www.nemzetiforum.hu )

Lezsák Sándor vélhetően jót mulathat a fiatalok ambiciózusán

A parlament alelnöke, igazán meg nem magyarázható módon, időnként felbátorít embereket, vagy kisebb csoportokat, és a különös módon változó kapott hatalma által ez időnként sikerül is neki.

Ilyen eset volt Kiskunmajsán legutóbb, ahol azt próbálta elérni, hogy a helyiek a szanki polgármestert Patkós Zsoltot támogassák. Szank igazán sikeres polgármesterét már majdnem jégre is vitte, amikor pár perccel a végletes döntés előtt kiderült, hogy Lezsák Sándor véleményével szemben Patkós Zsoltnak egyáltalán nem lenne megfelelő támogatottsága Kiskunmajsán. Ez a kis „móka” a dinamikus szanki polgármesternek majdnem a karrierjébe került, hiszen ahhoz, hogy ma ismét Szank polgármesterjelöltje lehessen és tovább folytathassa az egész térséget fejlesztő munkáját és akár Lezsák Sándor örököse lehessen, az alpolgármesterének vissza kellett lépnie. Kiskunmajsán pedig a Fidesz-KDNP nagy esélyű jelöltje Koncz Jenő lett, aki valószínűleg a várhatóan magas támogatottsága által a következő öt évben ki lesz képes vakarni a korrupciótól a végletekig átitatott kisvárost abból a káoszból, amibe az utóbbi évtizedekben kormányozta magát.

Sajnos kinek-kinek szerencséje szerint el kell járnia ezt a táncot amihez Lezsák Sándor húzza a talpalávalót, és ha szerencséje van egy nagy tanulsággal kilábal belőle, mint a szanki polgármester, vagy egy afféle sötét jövő elé nézhet, mint ez a díszes grémium, ami most összeállt Nemzeti Fórum címen Kiskunfélegyházán.

„Sajtóközlemény

Az októberi önkormányzati választáson a helyi FIDESZ elnökségének és tagságának többségi javaslatára Kiskunfélegyháza polgármesterének Csányi Józsefet jelöli a Nemzeti Fórum Egyesület.

 Meggyőződésünk, hogy Csányi József és munkatársai programjukkal képesek lesznek tisztességesen és eredményesen szolgálni városunk nyugalmát, biztonságát, gazdasági és közösségi életét. 

                  Rosta Ferenc                                                                            Lezsák Sándor

   a Nemzeti Fórum városi elnöke                                             a Nemzeti Fórum országos elnöke”


Mára kisebb fajta csoda kell ahhoz, hogy Kiskunfélegyháza végre a fejlődés útjára álljon

Részben Lezsák Sándor hatására ma Kiskunfélegyházán ismét a politikai káosz ütötte fel a fejét, ami a városnak a körülményekhez képest, főként Kapus Krisztiánnak köszönhető rendezett anyagi helyzete ellenére újabb komoly nehézségeket jelenthet.

Egyrészt az ellenzéki jelölt Horváth Tamás az MSZP városi elnöke ugyan egy kiváló jelölt, de sajnos  a mögötte álló politikai formáció annyira zilált, hogy az előző elnök Garai doktor sem áll mögötte, hanem a legutóbbi hírek szerint független jelöltként száll versenybe a polgármesteri székért.

 (A képen Rosta Ferenc a Nemzeti Fórum kiskunfélegyházi elnöke és Csányi József polgármesterjelölt)

Természetesen az is rendkívül elgondolkodtató, hogy miközben Kapus Krisztián mellett mind a Fidesz, mind a KDNP, mind pedig a Fidelitas országos vezetősége teljes mellszélességgel kiállt, addig ezeken a bejelentéseken sem a Fidesz, sem a KDNP, sem pedig a Fidelitas helyi elnökei nem jelentek meg.

Abban, hogy Kapus Krisztiánt már az elmúlt években is több alkalommal próbálta a helyi szervezet bizalmatlansági indítványokkal kitenni a polgármesteri székből az is közre játszik, hogy a polgármester egyrészt sok esetben túl kemény vezető, másrészt híres celebeket alázó módon volt képes akár hétről-hétre a köztudatba kerülni a különböző egyéni akcióival.

Viszont az, hogy a különböző helyi szervezetek nem voltak képesek meggyőzni a vezetőségeiket a saját igazukról most egy kizárási lavinát indít el, aminek köszönhetően már ma délután a Nemzeti Fórumhoz csatlakozókat kizárta a Fidesz a tagjai közül és meg nem erősített információk alapján a helyi KDNP elnöke Gyenes Attila is számíthat a kizárásra. Magyarán egy rakás ember veszíti el a párttagságát közvetetten Lezsák Sándornak köszönhetően, aki vélhetően ki fog farolni ez esetben is a felelősség alól, hiszen személyesen ma sem jelent meg az egyesülete egyetlen polgármesterének a bejelentési ceremóniáján.

 (Miben bízhatnak a Jelöltek?)

Így, ha a kiskunfélegyháziak, a tőlük szokatlan módon mégis az érdekeikkel ellentétesen a városi hatalomba segítenék a szavazataikkal a Nemzeti Fórum jelöltjeit, akkor Lezsák Sándoron kívül vélhetően nem lenne egyetlen érdemi kapcsolatuk sem az ország vezetőivel. Persze lehet, hogy ez sem sokat érne, hiszen a HVG információi szerint Lezsák Sándorról a Nemzeti Fórum mai fellépése kapcsán első körben a Fidesz pártigazgatója Kubatov Gábor, de véglegesen bizonyos, hogy Orbán Viktornak kell döntenie. Az előzmények tekintetében pedig a szerződésszegést, mint általában, a Fideszben sem nézik jó szemmel…

Oltyán József