2020.09.27, Vasárnap

Kiskunfélegyházán nem örülnek a vasárnapi nyitvatartásnak

2014.11.17. 03:57

Külföldi példákra hivatkozva januártól zárva lennének a boltok vasárnaponként. Nem reprezentatív körkérdéssel arra kereste a felegyhazikozlony.eu a választ, hogy a vásárlók mit szólnának ehhez.

Gabi (43)

Nekem, mint boltban dolgozónak, furcsa erről nyilatkozni. Szerintem mindenki meg tudja venni 6 nap alatt, amire szüksége van, nem annyira fontos a vasárnapi nyitva tartás. Régebben sem maradtunk élelmiszer nélkül vasárnapra sem, és más országokban is pihennek inkább, mint boltokat járnának. Tapasztalatból mondom, hogy az üzletekben vasárnap dolgozók és a családtagjaik számára nem öröm a nyitva tartás.

János (63)

Egyáltalán nem fontos nyitva tartani, esetleg, hogy az élelmiszert reggel, frissen meg lehessen venni, de legfeljebb szombaton beszerezzük. A hétvége pihenésre való, nem bevásárlásra, a boltosoknak is szükségük van szabadnapra. Persze, akármilyen döntés születik, úgy jár majd a jogszabály, mint a nyuszika: ha van sapka, ha nincs…

Emőke (39), Zolika (2)

Elkényelmesedtünk. Igazából ez nem egy égető probléma, régen is megoldottuk a vásárlást, amikor nem voltak állandóan nyitva az üzletek. Nem tudom, hogy a bolti dolgozók szempontjából mit jelent, tőlük kellene megkérdezni.

Ica (52)

Legyenek nyitva! A szupermarketek mindenképpen, de elég lenne csak az élelmiszer osztály, a többi nem lényeges. Sokan vannak, akik kihasználják a vasárnapi nyitva tartást, mert reggeltől esti dolgoznak, és hétköznap nincs idő, hétvégére marad a vásárlás.

Marika (63)

Az élelmiszerboltok jó, ha délig nyitva vannak, vagy legalább reggel egy pár órára vasárnap is, a többi üzlet nem számít. Ráérek hétköznap is vásárolni.

tli