2024.07.22, Hétfő

Kapus Krisztián mögött állnak a hatalmak

2014.09.22. 14:04

Egy nagyon komoly tanúbizonyosságot láthatott Kapus Krisztián kiskunfélegyházi polgármesterjelölt mellett, aki ellátogatott pénteken este a Csillag Szolgáltatóközpont avató ünnepségére, hiszen ott dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára avatta és dr. Kiss-Rigó László a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke szentelte meg az új létesítményt. Egy 150 milliós projektet régen adtak át ekkora emberek.


Nincs még vége az önkormányzati választási kampánynak, de 20 nappal a választás előtt lassan minden erővonal a helyére kerül Kiskunfélegyházán is, ahol az elmúlt hetekben nem csekély zavart okozott Lezsák Sándornak a térség kormánypárti választókerületi elnökének a  palotaforradalma, amivel a lakiteleki rendszerváltó Kapus Krisztiánt és vele a Fidesz-KDNP-t próbálta gyengíteni a városban. Bár "Sanyi-bácsi" hivatalosan nem lett megróva, de a belső problémáit rendre határozottan kezelő Fidesz-KDNP vezetés részéről az a lépés, hogy egy ilyen csip-csup átadáson az EMMI államtitkára és egy püspök is megjelent, finoman szólva, nem hétköznapi jelenség.Az esemény egyrészt azért is nagyon jelentős az erősen vallásos Kiskunfélegyházán, hiszen dr. Kiss-Rigó László legutóbb Kiskunhalason tartott januári előadásával, minden kétséget félresöpört Bányai Gábor Fidesz-KDNP-s parlamenti képviselőjelöltet illetően, így a jelöltet a kifejezetten baloldali városban is megválasztották tavasszal képviselőnek. Másrészt a püspök megjelenése azért is érdekes, hiszen közismert, hogy a Lezsák Sándor nevéhez köthető lakiteleki Népfőiskolát a Szeged-Csanádi Püspökség vette át, amikor az pénzügyi nehézségbe került. Így dr. Kiss-Rigó László korteskedése Kapus Krisztián mellett egy jelentős nyílt üzenet lehet Lezsák Sándor számára.

Mi is az a Csillag Szolgáltatóközpont?

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 2012. szeptemberében döntött arról, hogy pályázatot nyújt be az Alpári út 1. – Délibáb utca szegregátum rehabilitációja céljából. Bács-Kiskun megyében két település, Kiskunfélegyháza és Baja városa részesült támogatásban. Kiskunfélegyháza százötvenmillió forintot nyert a hátrányos helyzetű lakosság – romák és a hátrányos helyzetben lévő nem romák – felzárkóztatására. A projekt 2013. november 1-jén indult, a befejezés 2015. október 31. A Csillag Szolgáltatópont olyan programok helyszínéül fog szolgálni, amelyet a konzorciumi partner (Türr István Képző és Kutató Intézet) által a célcsoport tagjai részére indított építőipari képzés résztvevői saját kezűleg újítottak fel.