2023.06.09, Péntek

ÁSVÁNYOLAJ LERAKAT AZ ERDŐ MÉLYÉN

2015.11.03. 06:36

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 67 ezer liter ásványolajterméket találtak egy Bugac melletti erdőben. Az ásványolajat lefoglalták, az ügyben jövedéki, valamint büntető eljárást indítottak.

A NAV pénzügyőrei járőrözés közben egy Bugac külterületén található erdős területen  különböző tartályokra lettek figyelmesek.  Az erdő átvizsgálásakor 66 db 1.000 literes műanyag tartályban, valamint 22 db 200 literes fémhordóban összesen 67.580 liter ismeretlen eredetű ásványolajterméket találtak.

A NAV Szakértői Intézetének mobil laboratóriuma a helyszínre érkezve azonnal megkezdte a tartályokban talált ásványolajtermékből vett minták vizsgálatát.

Az előzetes szakvélemény szerint megközelítőleg 9 ezer liter előkerült termékről megállapítható, hogy szabványon kívüli gázolaj. A többi minta elemzése – annak szennyezettsége miatt – jelenleg még folyamatban van.

A pénzügyőrök a terméket lefoglalták, az ügyben jövedéki eljárás mellett költségvetési csalás miatt indul bűntető eljárás.

Amennyiben a szakértői vélemény alátámasztja, hogy valamennyi előkerült gázolaj szabványon kívüli, úgy az ügyben közel 20 millió forint jövedéki bírság kiszabása várható.

 Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes

sajtóreferens

Galéria

KiskunfélegyházaGazdaság