2023.02.08, Szerda

687 000 forintos orvosi műszer a gyermekek gyógyításáért

2015.11.03. 06:16

Kiskunfélegyháza, 2015. november 2. - A szívbeteg gyerekek diagnosztizálására, a magas vérnyomás kiszűrésére, az asztmás gyerekek gyógyítására alkalmas műszereket kapott a kiskunfélegyházi kórház Gyermekgyógyászati Szakrendelése a K&H gyógyvarázs program keretében, a Gravoform Kft. jóvoltából. A 687 000 Ft értékű műszerek évente 2500 gyermek gyógyulását segítik elő.

A Bács-Kiskun Megyei Kórházhoz tartozó Kiskunfélegyházi Telephely Gyermekgyógyászati Szakrendelése a Kiskunfélegyházán és annak vonzáskörzetében élő 18 év alatti gyerekeket látja el.

A Gravoform Kft. idén is csatlakozott a K&H gyógyvarázs programhoz és 687 090 Ft értékben egy EKG, egy EKG monitorral ellátott vérnyomásmérő, illetve egy spirométer beszerzésével támogatta a gyermekgyógyászati szakrendelést. Az eszközök a szívrendellenességgel, magas vérnyomással küzdő gyermekek kiszűrését, vizsgálatát teszik lehetővé, valamint az asztmás, légzésnehézségekkel küzdő betegek ellenőrzésére szolgálnak, emellett pedig elengedhetetlenek a sportoló gyermekek szívének, légzésének vizsgálatában is.

„Eddig csak úgy tudtuk megoldani a gyerekek EKG vizsgálatát, hogy kölcsönkértünk a felnőtt rendelésről egy műszert. Ez évi 800-900 kivizsgálást jelent, nem is beszélve az asztmás, légzésnehézségekkel küzdő gyerekekről, akiket évente körülbelül 1300 alkalommal kell ellenőriznünk. Rengeteget jelent, hogy ezt mostantól saját, új műszerekkel tudjuk elvégezni” – mondta el Dr. Fehérvári István, a Gyermekgyógyászati Szakrendelés főorvosa.

A K&H gyógyvarázs 2004 óta segíti korszerű műszerekkel a magyar gyermekegészségügyet. Az elmúlt 12 évben összesen 316 intézmény több mint 552 millió forint értékben kapott a gyermekek ellátásához használatos eszközöket. Bács-Kiskun megyében eddig összesen 12 intézmény kapott 19 millió forint értékben műszereket.

 „A 24 éve, családi vállalkozásként indult Grafovorm filozófiája, hogy lehetőségeihez mérten ott és annyit segítsen, amennyi az erejéből telik. A vállalat a társadalmi felelősségvállalásban tett tudatos lépésként csatlakozott ezelőtt 8 évvel a K&H gyógyvarázs programhoz. A Gravoform Kft. táblái több kórház, rendelőintézet, mentőállomás falait díszítik, emlékeztetve az ott dolgozókat arra, hogy egy jó döntéssorozattal, létfontosságú műszerek vásárlásával sok ember életét lehet könnyebbé tenni” – mondta el Rachfát Zoltán, a Gravoform Kft. projektmenedzsere.

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4100 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 935 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. június 30-án. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt években mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

 

Főbb adataink:

K&H Bank

2015. június 30-án:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 185 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 509 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 15,9 milliárd forint

 

K&H Biztosító

2015. június 30-án:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,1 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 140,3 milliárd forint

biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,2 milliárd forint

Galéria

KiskunfélegyházaÉletmód